Odp: Raty 50x0% w Euro Rtv Agd - korzytsał ktoś ?
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Dziś byłem przejazdem w MM i przy większych kwotach np. 5dmkIII, 6d ubezpieczenie jest obligatoryjne:)...
Pytałeś, czy wypisałeś "świstek" u sprzedawcy, że kupujesz i z tą kartką poszedłeś po raty? Tylko tak opcja ma sens. Pani z obsługi systemu ratalnego nie wie na jakich warunkach bank przyzna kredyt.
Poszedłem nawet bez zaświadczenia o zarobkach, gdy powiedziałem, że interesują mnie tylko raty 50x0% to się uśmiechnęła, że takie rzeczy to najczęściej tylko w reklamie. Po wypełnieniu wniosku i chwilowym oczekiwaniu ze zdziwieniem stwierdziła, że bank przyznał mi 50 rat. Nie całkiem 0% bo całkowity koszt przy 5990 zł to 360zł i żadnego ubezpieczenia.
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
pierwsze słyszę ...
Media-Saturn Group
Sekcja "Retail brands".
Cytat:
Zamieszczone przez
tlustyx
Pytałeś, czy wypisałeś "świstek" u sprzedawcy, że kupujesz i z tą kartką poszedłeś po raty? Tylko tak opcja ma sens. Pani z obsługi systemu ratalnego nie wie na jakich warunkach bank przyzna kredyt.
Świstek musi być. Rady dostałem, ale przy 5dmkIII cena przez ubezpieczenie wrosła o ok. 3000zł więc powiedziałem, że chętnie kupię, ale bez dodatkowych zabezpieczeń na co dostałem odpowiedź, że się nie da, ale mogę je wypowiedzieć.
W weekend zamierzam udać się po MKIII do media marktu i zobaczymy co mi tam zaproponują. Na pewno nie dam sobie wlulic ubezpieczenia
Ja raz brałem EURO-AGD - X100 - 10x0%. I faktycznie tyle było. Oczywiście chcieli wcisnąć ubezp. Z tego co się zorientowałem to powyżej 5 tys. zł i ilości rat 40x czy 50x to ciężko bez ubezp.
Właśnie zadzwoniłem na infolinię do MediaMarktu i Pani mi powiedziała, że ubezpieczenie nie jest obowiązkowe i nie muszę się na nie godzić, lecz zapewne sklep będzie chciał mnie do niego przekonać. Mam zostawać przy swoim u powoływać się na przepisy o takowych ubezpieczeniach, iż nie są obowiązkowe i sprzedawca nie ma prawa nie mi go "wcisną" co za tym idzie nie udzielić kredytu :)
Zobaczymy jak będzie w praktyce ;)
No to załatwione.
Canon 5D MKIII kupiony na raty 0%. Pani w MediaMarkcie z Santandera od razu przeszła do konretów w ogóle nie pytając o ubezpieczenie co spotkało się z moim zdziwieniem. Policzyła pięknie raty, o wszystkim ładnie poinformowała. Żadnego ubezpieczenia kredytu, żadnych dodatkowych polis ani kosztów. Jednym słowem mega zadowolony i pozytywnie zaskoczony :)
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
No to załatwione.
Canon 5D MKIII kupiony na raty 0%...
Na ile rat?
30 z wpłatą własną 5000 zł
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
No to załatwione.
Canon 5D MKIII kupiony na raty 0%. Pani w MediaMarkcie z Santandera od razu przeszła do konretów w ogóle nie pytając o ubezpieczenie co spotkało się z moim zdziwieniem. Policzyła pięknie raty, o wszystkim ładnie poinformowała. Żadnego ubezpieczenia kredytu, żadnych dodatkowych polis ani kosztów. Jednym słowem mega zadowolony i pozytywnie zaskoczony :)
Super:)
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
30 z wpłatą własną 5000 zł
Cytat:
Zamieszczone przez
szwayko
Ja raz brałem EURO-AGD - X100 - 10x0%. I faktycznie tyle było. Oczywiście chcieli wcisnąć ubezp. Z tego co się zorientowałem to powyżej 5 tys. zł i ilości rat 40x czy 50x to ciężko bez ubezp.
To jest przyczyna dlaczego dostałeś 0%. Tak na prawdę kredyt to ok 5500zł i tylko 30 rat. Jakbyś całość chciał brać na 30 pewnie by się nie zgodzili. O 50-ciu ratach nawet nie mówię. No, ale najważniejsze, że 5tka na pokładzie:) oby się lepiej pracowało.