Rzecz subiektywna.Dla mnie jest świetna.:smile: Podstawowe szkło.Coraz częściej zabierane jako jedyne.Cytat:
Jest jasna, ale niestety nie jest świetna
Wersja do druku
Rzecz subiektywna.Dla mnie jest świetna.:smile: Podstawowe szkło.Coraz częściej zabierane jako jedyne.Cytat:
Jest jasna, ale niestety nie jest świetna
Ja bym chciał Leicę M9 z 50'tka. Ludzie się źle patrzą na 5D z Sigmą. Leica byłaby niepozorna. Ja mam tak, że czego nie założę to tym robię zdjęcia. Ale ostatnio głownie 50. Korci mnie 135 dla odmiany.
Dziwne, co prawda raz tylko i to niezbyt długo miałem okazję pobawić się 50/1.2L, ale wydało mi się świetnym szkłem. Jego największym dla mnie problemem jest cena, dlatego pozostaję przy wersji 1.8 :-) Ponieważ mam cropa, nie używam go nazbyt często, szczególnie od kiedy nabyłem S30/1.4, potwierdza to chyba jednak tezę, że 50 to do FF bardzo przydatna ogniskowa.
Oczywiście rozumiem, że jako Canonier to korpus Leica ale szkło Canon. Proponuję taki zestaw. O jaśniejszą pięćdziesiątkę trudno...:mrgreen: Też bym taką chciał...
--- Kolejny post ---
Ciekawe porównanie 50-tek.
Canon 50mm f/1.2 L vs Leica Noctilux f/0.95 (Battle of Bokeh) - YouTube
Jakaś 1.4 by mi wystarczyła. :) To wygląda tak przerażająco, że aż ja się boję. :)
To sobie kup: :mrgreen:
Leica Store - aparaty fotograficzne, średnioformatowe, obiektywy, lornetki i lunety Leica, voigtlander. - LEICA 50 f/0.95 NOCTILUX-M
A i u nas takie porownania byly:
http://www.canon-board.info/testy-sp...50-1-2l-68912/
Nie stać mnie na taki wydatek:-(
Popatrzeć zawsze warto. Na taki zestaw jak poniżej zamienię każdą pięćdziesiątkę.:mrgreen:
Co to? W kręgle bedą grać?