Nie napisałem jak wklejone :-) Można wkleić za pomocą rożków , wtedy zdjęcia są wyjmowalne , lub za pomocą kleju lub taśmy dwustronnej na stałe :-)Cytat:
Zamieszczone przez Bachman
Wersja do druku
Nie napisałem jak wklejone :-) Można wkleić za pomocą rożków , wtedy zdjęcia są wyjmowalne , lub za pomocą kleju lub taśmy dwustronnej na stałe :-)Cytat:
fuj tu, moze jeszcze guma do zucia:wink:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz1972
nawet HENZO produkuje taśmy dwustronne i kleje do swoich albumów :-)Cytat:
ja pokazuje zdjecia rodzinie albo na kopie albo na telewizorze - nie ma mowy o zadnej estetyce bo albo babcia "paca" w entera albo ja siedze na podlodze i krece kolkiem w aparacie:-D
Cytat:
Zamieszczone przez Reno
Podreczne, do pokazywania rodzinie,znajomym, na wystawach/spotkaniach kocich - 15x21, przyciete lekko bo mgoa sie nie miescic w albumie dedykowanym do 15x21 (wlasnie taki niedawno kupilem, firmy nie wspomne, cena ok 18zl, napisane wołami ze 15x21 a ok 2 cm brakuje :roll: ).
Reprezentacyjne, na prezent, np zdjecia slubne - 20x30 wklejane do duzego albumu, podklejane tasma dwustronna.
Do dostania w dobrej cenie na Allegro lub gieldzie foto w Stodole.
Ja jednak tak rzadko kupuje ze nie znam najlepszych firm i ofert... moze raz na pol roku zrobie sterte jakichs odbitek (niedawno ok 70 sztuk slubnych jako 'demo' - 15x21 ).
Ja próbowałem na dysku, ale nie wychodzi. Dyski mają jedną podstawową wadę. Są drogie i niestety coraz mniejsze. Mieści się (z wystającymi brzegami) 2 maleńkie pocztóweczki, każda po jednej stronie dysku. Im większy format próbujesz nakleić, tym łatwiej go pognieść. Dodatkowo sporo ważą.Cytat:
Albumy mogły by być fajne, ale mało jest almumów 20x30. Do tego formatu nadają się zwykłe segregatory z przezroczystymi (nie matowymi) koszulkami na dokumenty. Tylko muszą być czyste. Po jakimś czasie zawsze toto zachodzi jakimś paskudztwem i zdjęcia trzeba wyjmować żeby obejrzec.
Nigdzie nie znalazłem albumów do 30x45, ale te zdjęcia trzymam po prostu w kopertach i wyjmuję kiedy chcę komuś pokazać.
W końcu wątek jest o przechowywaniu, nie prezentacji? (-:
Ja myslalem o jakims SANie, ale z dostepnych w 'domowej' cenie jest tylko ow nieszczesny NetGear SC101..
Minek, uhahałam się jak dzika :):):)Cytat:
Zamieszczone przez minek
chyba gdzies juz o tym pisalem ale powtorze.... ZAWSZE dwie kopie zapasowe i KAZDA W INNYM MIEJSCU (i nie mam tu na mysli roznych szuflad w biurku lub roznych pokoi w mieszkaniu, ale co najmniej dwa rozne mieszkania - generalnie im dalej od siebie oddalone tym bezpieczniej)
zawsze minimum dwie. I napewno dyski i inna elektronika to bardzo niepewne miejsce. Napewno płytki DVD-R.