nowart ma w 100% racje, mysle ze Cichy powinienes juz byc cicho ;-) chociazby z tego powodu tego glupstwa co napisales powyzej
Wersja do druku
Poprawka - nie zauważyłem, że mówisz o możliwości zastąpienia 135mm na f/2 z 70-200 na f/2.8 tylko przy 160mm i dwóch krokach w tył. To już powinienem zacytować Ciebie , czyli "OMG co ja tu czytam... ". Bokeh nie bedzie ani podobny, ani lepszy. Będzie gorszy od f/2.0 choćbyś nie wiem ile kroków w tył zrobił zatem teoria o mojej rzekomej konkluzji bardzo nietrafiona...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
p.s. to oczywiście do Cichego, nie do przedmówcy, z którym to posty napisaliśmy jednocześnie...
:lol:
no tak... bokeh będzie większy. Widzę, że przyznanie się do głupstwa to trudna rzecz więc ja się poddaję.
wystarczy już! mi się tam test nowarta podobał, chociaż merytorycznie skłaniam się ku uwagom Cichego. Koniec dyskusji.
Myślałem dokładnie o tym:
Jedno na 135/2, drugie 2 kroki do tyłu 200/2.8.
Naprawdę nie można uzyskać podobnego efektu zoomem ? W ogóle poznacie, które zdjęcie jest którym szkłem ? Bo ja miałbym problem.
A co niby mamy oceniać po fotce na gładkim, zielonym tle?? Zaczynam odnosić wrażenie, że masz tu kogoś za idiotów...
Canon EF 200mm f/2.8
Canon EF 135mm f/2.0
Teraz też miałbyś problem?
Ja nie bo od razu widać nieco lepszy kontrast ze stałki.
ps. Gdzie kupiłeś tą czołóweczkę Petzl'a
Tylko, że tu oba są ze stałek :p
(szwayko - w górski szpej zaopatruje się na promocjach w horyzoncie)