No to teraz ja... :)
Żeby nie było już więcej co wybrać a co nie, bo każdy ma swoje zdanie, to kupiłem Canon EOS 500D + EF-S 18-55mm IS. Bo taki był zestaw. Jakoś dzisiaj nie miałem za dużo czasu, żeby dokładnie pobawić się w robienie zdjęć to zrobiłem ich ponad 150 przy zielonym kwadraciku czy prostokąciku... I powiem wam, że jestem zadowolony z zakupu. Na weekendzie mam egzaminy więc nie będę miał czasu nauczyć się wszystkich opcji, więc od poniedziałku trzeba się znowu uczyć! :)
Teraz tak... Dużo osób doradzała kompakty bo amatorowi pozwolą robić podobno lepsze zdjęcia, a nawet jak mi się znudzi robienie zdjęć to powinienem być z niego zadowolony, ale nikt nie powiedział co się stanie jak mi się zacznie podobać robienie zdjęć i będę chciał iść dalej w tym kierunku... Wtedy co mam sprzedawać kompakta, kupować lustrzankę i dalej pchać się w koszty? Dodatkowo spędzić kolejnych kilka dni na oswojenie się z nowym nabytkiem? Nie widzę tutaj sensu.
Ktoś tam wspomniał o modzie na lustrzanki i o tym, że to niby szpan jest robić nią zdjęcia. Mówisz, bo sam się pewnie tak czujesz idąc ulicą z 5kg torbą, lustrem w ręce i robisz foty. Bo ja nigdy nie myślałem o tym w ten sposób.
Jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę,
pozdr
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No i przypomniałem sobie, a nie widzę opcji edytuj... ;)
Właśnie pokazałeś jak to wykorzystujesz swój cenny czas, piszesz do tematu o którym pewnie nie masz pojęcia, a jeśli masz to zaprzeczasz sam sobie. Amatorem byłeś i Ty kiedyś.
A tak nawiasem mówiąc weź sobie słownik ortograficzny i poszukaj błędów w swojej wypowiedzi. I żeby Ci nie przyszło do głowy pisanie bzdetów o literówkach... :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
O jednak samo łączy! :P