Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Wątek: Lustrzanka

Mieszany widok

Domyślnie Lustrzanka

Witam,
    Chciałbym kupić sobie lustrzankę tak do 2000zł. Nie znam się na nich, dlatego wolałbym żeby mi ktoś doradził, bo wszyscy wiemy jak to jest kupować w sklepach, bo chcą sprzedać najdroższy... Rozmawiałem już z kilkoma osobami na ten temat i jedna z nich doradziła mi Canon 350d, a inna nikon.

Tak jak mówiłem na fotografii nie znam się, ale zawsze mogę zacząć się nią interesować

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Bardziej będziesz zadowolony z jakiegoś MEGAZOOM-a. Fujifilm zawsze robił godne polecenia. Pozdrawiam.
    Miłego dnia
    moja www

Domyślnie

a jesli nie, to moze najpierw sie zainteresuj, potem kup.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaszt81 Zobacz posta
    a jesli nie, to moze najpierw sie zainteresuj, potem kup.

Nie chce się interesować teoretycznie. Bo nawet jeśli "fotografowanie" nie stanie się moją pasją to będę miał dobry aparat, który będzie mi służył na wakacjach jak i podczas różnych okazji do zrobienia zdjęcia.

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tabassco Zobacz posta
    Nie chce się interesować teoretycznie. Bo nawet jeśli "fotografowanie" nie stanie się moją pasją to będę miał dobry aparat, który będzie mi służył na wakacjach jak i podczas różnych okazji do zrobienia zdjęcia.
    To w takim razie dlaczego "lustro" a nie dobry kompakt?

Domyślnie

Mimo wszystko lustrzanka jest dużo lepsza od kompaktu, a jeśli już wydawać pieniądze to na całego ;P

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Teraz taka moda, aby poszpanować lustrem...
    Ale spójrzmy prawdzie w oczy, kompakty robią ładne zdjęcia, na dodatek są dużo prostsze w obsłudze i poręczniejsze w użytkownaiu. Za 1000 złotych kupisz dobry kompakt, który będzie robił makro, będzie miał zoom 12x - wszystko co potrzeba do robienia zdjęć. A Ty chcesz wydać 2 razy więcej kasy na ciężką lustrzanke z ciemnym obiektywem i zoomem 3x. Na dodatek od razu zastrzegasz, że fotografią się nie interesujesz i nawet Cię do niej nie ciągnie. Z lustrzanki będzie zadowolony ten, kto czuje w sobie choć trochę powołania do pstrykania. Kupno lustrzanki za 2000 zł, np. 450D z KITem to początek drogi. A Ty chcesz kupić lustro i na tym koniec. Nie kupuj.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kup sobie 350d,400d co chcesz po pewnym czasie sam zobaczysz czego ci brakuje.Pamietaj ze najdrozsze w tym wszystkim są obiektywy a póżniej to długa nauka fotografii
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Lustrzanka w rękach nieznającej się na fotografii osoby będzie produkowała gorsze zdjęcia od kompaktu.

Coś już napisał Awatar Jedrzej79
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Lustrzanka w rękach nieznającej się na fotografii osoby będzie produkowała gorsze zdjęcia od kompaktu.
    Nie rozumiem Waszego podejscia. Wiem, ze lustrzanka jest wymagająca, ale nie prawdą jest raczej, ze bedzie produkowała gorsze zdjecia, nie róbmy z tej kwestii fizyki atomowej dla wybranych czy czegoś takiego ...
    Co od fotografa wymaga wiecej niż kompakt?? że musi patrzeć przez wizjer, a nie przez ekranik? Jak włączymy tryb auto to chyba działa to tak samo, a do tego matryca jest kilkakrotnie wieksza, wiec gwarantuje lepsze fotki, nawet przy tak zwanym "Kicie". Tylko nie mowcie, o glebii ostrosci, ze latwiej zrobic to wszystko na kompakcie i tak zdjecia bedą fajniejsze na lustrzance - magiczne rozmycie tła, nieosiągalne na kompakcie, nawet jak symboliczne, jest szokiem dla amatora!
    Wiadomo, ze czasem trzeba wyczyscic matryce (jak sie zmienia obiektywy) itp. itd. ale to wszystko przychodzi z czasem ;-) Lustrzanki kosztują teraz nawet taniej niż dobre kompakty, a na pewno ładniejsze zdjęcia zagwarantują, no i szybkość działania też. Z czasem można rezygnować po woli z trybu auto, dokupić nowe szkiełka itp.

A co do modelu to kup sobie Canona 400D, nawet z najprostszym starym Kitem 18-55. Nie kupuj Nikona poniżej D90/D80, bo te niższe modele Nikona nie mają silniczka do ustawiania ostrości i przez to w przyszłości będą duże ograniczenia z doborem obiektywów.
    Canon, Sigma, Tamron, Manfrotto ...

Sprzedam: Sigma 18-50 2.8 EX DC Macro, Grip BG-E3 do 400D.

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów