Po co ograniczenia. W fotografii? To niesprawiedliwe, bo gdy ktoś ma filtry połówkowe to ma przewagę. Zastanówmy się czy to ma być konkurs dokumentalny czy bardziej swobodny artystyczny.
Wersja do druku
nie dogadamy się chyba, uważam, tylko, że takie ograniczenie da szansę tym, którzy potrafią robić zdjęcia a nie są mistrzami PS. 20 lat siedziałem w prawdziwej ciemni i PS ma trochę więcej możliwości. Poza tym kolego, nie zabraniam tylko proponuje. Poza tym nie wszystkich stać na PS i trzeba dać równe szanse wszystkim.
Są darmowe wersje 30 dniowe. Dzięki przyzwoleniu na Ps nauczysz się nowych rzeczy, a przecież o to chodzi w tej całej zabawie.
Ponadto konkurencyjny program Corel Paintshop X2 można mieć za 250 złotych z allegro (albo taniej używany). Polecam Corela, bo sam go używam i jestem z niego zadowolony.
niech zadecyduje większość, ja wypowiedziałem swoje zdanie tylko, wyrosłem na fotografii analogowej i chciałbym zobaczyć prawdziwy kunszt fotografów a nie dłubaninę w PS. PS osobiście znam naprawdę dobrze, pracuje na nim od wersji 4 od 96r. I chodzi mi tylko o ustalenie zasad, jeśli temat jest taki jak np. zaproponowany przeze mnie i ustalamy, że bez czy z PS to tego się trzymajmy. Może być potem temat fotomontaż miejski i tam PS do bólu. Szkoda, że póki co kończy się ta rozmowa na czczej gadaninie i nic z niej nie wynikło.
Jak dla mnie znowu zbyt ogólnikowy i banalny temat.