i co masz tak samo dobre foty z sigmy jak z tego canona 50 1,8 ??
Wersja do druku
i co masz tak samo dobre foty z sigmy jak z tego canona 50 1,8 ??
wszystko zależy od tego co spust naciska. 18-200 daje duży zakres zoomowania. zastanawiam się czy by żonie tego nie kupić. lekki, uniwersalny, przymknąć to i lepiej zarysuje obraz. zupełnie jak kit 18-55.Cytat:
Zamieszczone przez popmart
kit jest przyzwoitym obiektywem i robi lepsze foty niż mja ostatnia sigma 24-135
i niestety nie zgadzam sie z banałami typu : wszysko zależy od tego co spust naciska jakoś naciskam tak samo a na dobrych szkłach wychodzi znacznie lepiej więc gdzie logika
Chcesz również powiedzieć że kupiłeś sobie ( bebop) ********e szkiełka bo tak samo robią to sprzedaj swoje L i kup super zooma 18-200 z 11 krotnym mnożnikiem ogniskowych przecież to zależy TYLKO od tego co naciska spust
moim zdaniem to jakaś hipokryzja i to poplątana.
logika jest prosta: jeżeli stać Cię to zawsze kup lepsze niż gorsze. jeżeli nie to zaciskaj zęby i rób lepsze foty. może je sprzedasz i będziesz mógł kupić lepsze szkło.Cytat:
kupiłem L'ki i 20D za kasę zarobioną na pstrykaniu zdjęć 300D i KIT'em, potem 50/1_8, potem 50/1_4.Cytat:
czy przeczytałeś co napisałem? prawdopodobnie kupię tego zooma 18-200 żonie, bo uważam że się z niego ucieszy i jej się przyda. lekki, duży zakres, po przymknięciu do f8 porównywalny z kitem. jeden obiektyw. lekki zestaw z 300D. nie dla mnie. KIT nie przeszkadza w robieniu dobrych zdjęć, co ustatnio udowodniła mi żona biorąc go na spacer i robiąc zdjęcia, których bym się nie wstydził.Cytat:
zawsze zdjęcie i jego jakość fotograficzna zależy od tego kto naciska spust. można zrobić dobre zdjęcia sigmą 18-200 DC. można zrobić kiepawe zdjęcia canonem 70-200 IS. takie życie.
Zgadzam sie z Toba bebop. Kazdym obiektywem mozna zrobic dobre zdjęcie.
Foty z tej Sigmy sa rownie dobre jak z Canona 50 mm F1.8. Ale to oczywiscie moje osobiste odczucia.
pod warunkiem przymknięcia tej Sigmy - widziałem sporo zdjęć reklamowych z tego obiektywu i robią wrażenie. druga sprawa to to, że nie przyglądam się już pikselom :-)Cytat:
Zamieszczone przez dyszmen
hahaha zdjęć reklamowych czy ty sie sam słuchasz ??
jaki masz problem?Cytat: