Nawet po okresie gwarancji? :)
Ja mam 17-85 IS, ktory bede chcial sprzedac. Z zalem, ale niestety - pojdzie razem z lampa 430exII bo w ogole nie uzywam i za to kupie 70-200 f4 :).
Wersja do druku
Nawet po okresie gwarancji? :)
Ja mam 17-85 IS, ktory bede chcial sprzedac. Z zalem, ale niestety - pojdzie razem z lampa 430exII bo w ogole nie uzywam i za to kupie 70-200 f4 :).
Nawet po okresie gwarancji :)
Dzisiaj bylem w sklepie, żeby porównać sobie 450d i 40d i naprawde zobaczylem dlaczego wszyscy mi go tak polecają - to jest ogroomna różnica. Trzymając 450d, czuję że jest jakoś tak bardzo plastikowo, prawa ręka jakoś tak dziwnie się nie mieści i w ogóle taki niedosyt, natomiast biorąc do ręki 40d czujesz, że trzymasz prawdziwy aparat, wykonanie super, idealnie leży w ręce - po prostu perfekt. :-D To ostatecznie rozwiązało moje wątpliwości co do tego który aparat wybrać. Teraz jeszcze się zastanawiam, czy kupić tego uzywanego za 2500zl, czy nowego w sklepie fotojulia za 2750zł, ale chyba wezmę tego drugiego, bo jest z gwarancją, wszystko pewne, ze nie bedzie rys, czy uszkodzen :-D
No i jeszcze obiektyw do tego ale raczej na pewno bedzie to kit.
Nie zastanawiaj się tylko bierz , nówka to nówka ...
Ok. Teraz została jeszcze kwestia karty pamięci. Mam wziąć pierwszą lepszą, czy wg was jaka bylaby najlepsza, w cenie ok. 60zł?? rozmiar pewnie 4gb
Nie oszczedzaj na karcie. Ma byc szybka. Nie po to kupujesz korpus co ma mozliwosc zrobienia 6 kl/s jesli nie nadazy za tym karta. Sandisk Extreme III co najmniej :). 4gb to tez minimum :)
Ja mam pretec 233x i też polecam - porównywalna do sandiska ale zawsze tańsza kilkadziesiąt zł, no i mniejsze ryzyko że trafimy na podróbkę.
wejdz na agito.pl tam jest karta Sandisk Extreme III 8 GB w cenie 172 zl to jest bardzo dobra cena. albo jeszcze lepiej 16 GB za 291 zl !
No może, ale narazie troche wolałbym coś tańszego, bo body + kit wyjdzie mnie 3088zł + wysyłka, więc to trochę dużo jak na jeden raz. :-D Pomyślę chyba nad tym pretec 233x albo nad http://www.allegro.pl/item713537060_...lystok_ss.html
Tu jest wątek o kartach do 40D
http://canon-board.info/showthread.php?t=30653