Mi wyszło coś TAKIEGO :wink:
Wersja do druku
Mi wyszło coś TAKIEGO :wink:
Witaj,
całkiem fajnie, chyba pierwszy zrobiłeś tutaj kropelki seyjnie, nawet 3 naraz, ciekawe ;)
Ale chyba rzydałoby się trochę koloru, bo ta woda taka smutna, szara ...
Ale to tylko moje prywatne zdanie.
Pozdrawiam,
J.
Jacek, brak koloru wynika bardziej z takiego mojego upodobania do tych barw - jakoś tak częściej przemawiają do mnie :wink: Ale w wolnym czasie spróbuję się pobawić w ubarwienie tego i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Co do 3 kropel - nie wiem jak udało im się kapnąć, bo jako źródło używałem foliowej rękawiczki (takiej jak są na stacjach benzynowych) - zrobiłem tylko 2 dziurki więc jakoś się w powietrzu musiały podzielić i akurat udało mi się to złapać 2 razy - jak ja to nazywam 3 korony oraz wybicie strumienia :-D
A przy okazji - sprawdziła się fajnie ta foliowa rękawiczka - przy dobrym kombinowaniu można uzyskać kilka źródeł kropelek. Kombinowałem też z butelką (dziurki od szpilki) - też dawała w miarę sensowne rezultaty.
witam
wiem ze to tylko zabawa ale wciąga szczególnie jak oglądasz innych prace
- gabor z mlekiem lub atramentem to super sprawa , muszę mojej miskę szklana zakosić to może tez tak zostanie doświetlone.
Na razie po 2 godzinach zabawy i uprowadzenia blachy do ciasta mi wyszło coś takiego.
Szalu nie ma bo muszę wymyślić jak się pozbyć krawędzi wody / blachy do pieczenia :)
pozdrawiam Darek
Witaj,
nr 3 z tym czerwony kolorem jest bardzo ładny :)
Pozdrawiam,
J
Z tyłu zamiast ustawiać tło poza blachą można wstawić je na końcu do wody - najlepiej dół kartki zalaminować na wysokość wody - najprawdopodobniej będzie delikatnie widać zarysowanie łączenia wody z kartką, ale na pewno mniej niż krawędź blachy.
To i ja coś zapodam.
Co o tym myślicie?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No tak, oczywiście brak możliwości edycji...
Niezłe.
W pierwszej chwili myślałem że to jakiś kieliszek jest.
Kiedyś też się bawiłem w kropelki, niestety nie robiłem wtedy rawów ale od razu JPG z puszki, widać na zdjęciach przeostrzenia ale nie były dodykane PS-em - po prostu tak fatalne miałem ustawienia w aparacie - 350D + M42
z mlekiem uzyskuje się ciekawe efekty, miałem w planach jeszcze inne kombinacje płynów np. benzynę :mrgreen: w celu uzyskania tęczy w cieczy ale ... znudziło mi się
Trochę czasu dziś miałem więc również wrzucam swoją "próbę".
Jpegi na szybko dla zabawy
Zsaturowane do 0 w LR, gdyż miałem dwa punkty żółtego światła z lamp w mieszkaniu, a nie mogłem wyłączyć.
ISO 100
1/250 dla synchro z lampą
1. f/3.2 80mm 3:2
2. f/3.2 80mm 3:2 crop