mmolek,angie, ADSO - dziękuję za komentarze.
42. Droga całkiem lodowa
43. Albo brzeg... jak ktoś woli (wersja dla mniej dociekliwych...)
Wersja do druku
mmolek,angie, ADSO - dziękuję za komentarze.
42. Droga całkiem lodowa
43. Albo brzeg... jak ktoś woli (wersja dla mniej dociekliwych...)
42 - wygląda jak jakiś przekrój lub wykres okresowy.Dopiero kiedy spojrzałem za 43 zauważyłem że to jego odwrotność.
Pozdrawiam.
mmolek - popatrz nie zauważyłem faktycznie...
A dziś coś z innego tematu a raczej początek tematu...
pt. Wiosenne Krajobrazy
43.
44.
45.
Nikt nic nie napisze...
46.
47.
Pewnie ptaszek wzbudzi większe zainteresowanie.... Tradycyjnie proszę o opinie i podpowiedzi.
48.
49.
Chyba przesadziłeś z kontrastem, co skutkuje podkreśleniem cienia kładącego się na ptazsku...
Coś tak czułem, że jest nie tak- miałem źle skalibrowany monitor. W pracy obrazy były dużo ciemniejsze niż w domu i teraz skorzystałem z :
http://www.ckmedia.pl/~jankomuzykant/k/0.htm
teraz powinno być już ok (przy kolejnych zdjęciach). Dzięki za komentarz.
Czy teraz z jasnością i kontrastem jest ok? Bo jak obejrzałem swoją galerię... (bez komentarza)
47.
Z kontrastem na tym zdjęciu jest masakrycznie źle, tzn. praktycznie go nie ma...
Kadry fajne, ale (przynajmniej na moim CTR) strasznie kontrastowo i kolory na wielu przesycone. Jak ktoś już wcześniej pisał "oczy bolą". Wrażenie ogólne jednak jak najbardziej pozytywne.
Dzięki Krzysiek ... po zmianie nastaw monitora dopiero przystosowuję się do tego żeby to wygladało. Chociaż tyle, że dopasowałem jasność a teraz jeszcze kontrast monitora, a nad kolorystyką jeszcze popracuję - zanim wrzucę nowe.