No dobra, dees jak ustawi to jest na pewno ostro, ale o ile gorszy jest w tym kontekście 40d? Miał troche pomyłek czy dużo więcej??
A co z IQ?
Patrzac pod kątem ślubnym czy bedzie na odbitkach 21x15 widac roznice w jakosci obrazka?
Wersja do druku
40D w ustawieniu ostrości jest bez porównania gorszy. Podpinam pod oba te same obiektywy i pstrykam w podobnych warunkach (tych samych właściwie) i różnica jest.
40D szybciej przerzuca zdjęcia.
Jakość fotek - w 40D - "plastikowe"
... nie robię zdjęć artystycznych. Potrzebuje tych urządzeń na codzień do pracy. Nie jestem fotografem. MOge jednak powiedzieć, że w pracy zawodowej 1DS szybko się zwróci, bo zdjęcia nim robione wyróżniają się, są wyjątkowe
Sama pewność AF jest ogromną przewagą. Zrozum, jeśli jedynka ustawi pewnie tam, gdzie 40d tylko trafi, ale się minie to albo masz ten kadr, albo go nie masz. To oczywista przewaga. Co do przewagi w fotografii ślubnej ds nad 40d to już oskarkowy wyłożył temat. Z resztą, o czym tu dyskutować w materii 40d vs 1dsmkII. Ta próba porównania sama z siebie brzmi już sarkastycznie.
Jakoś zabrakło mi w wątku porównania fotek FF vs 1.3 i konkluzji.
W niedzielę jak sie wyrobię to pokażę. Poza tym zdaje się, że już wklejałem....http://canon-board.info/showpost.php...0&postcount=34
Ale teraz mam i FF i 1,3 więc mogę zrobić ten sam kadr.
Właśnie na cały dzionek wyjeżdżam, jutro się postaram:)
mogę pstryknąć jakieś małe porównanie jak będę miał więcej czasu, napisz co Cie interesuje tzn. jaka ogniskowa, przesłona i jakie ISO. porównanie zrobię na 1DsMII i 1DmIII. Fotki mogę zrobić na szkłach 16-35L, 24-70L, 70-200L, 135 f2L, 200 1.8L, możesz sobie wybrać.