Pewnie że można, ale..... musiałbyś stanąć ode mnie jakieś 5 km :lol::lol::lol: :mrgreen:
Wersja do druku
Czyli co, kupuję sobie taki kosmiczny patent powiedzmy 1200mm w okolicach f/4-5.6 za jakieś 2k pln, do tego adapter do EOSa za jakieś grosze i jestem gotów? :-) A dandelion się jakoś sprawdza w tej sytuacji (pasuje do adaptera)? :oops: Pasowałaby mi taka "portretówka". :wink:
podziwiam taka fotografie. tutaj sama wiedza na temat fotografii nie wystarczy, trzeba wiedziec znacznie wiecej. wspaniale hobby. to ze zdjecia sa niewyrazne lub ze sa szumy to bym sie wstrzymal z takimi komentarzami, gdyz naprawde trzeba duzo cierpliwosci i czasu praktyki, zeby w ogole cos na zdjeciu wyszlo, a co dopiero zeby zdjecie wyszlo ladne. nie latwo jest robic zdjecia obiektom w ruchu w odleglosci 20 km. takze podziwiam i czekam na kolejne fotografie. pozdrawiam
Ja również podziwiam.
Cała ta strona, zdjęcia i informacje... U mnie już wylądowała w ulubionych. :)
Jakby to powiedziała dzisiejsza młodzież: wielki szacun dla umiejętności fotografujących i gratuluje hobby! ;) ;)
Dzieki Koledzy za slowa uznania :) Moge tylko powiedzec zapraszam jesli się Wam tylko podoba :) Pozdrawiam serdecznie.
a może znajdzie się jakiś kolega z okolic Bielska-Białej (krakowa?) z którym będzie można wybrać się na takie polowanie na stalowe ptaki? ja bym chętnie popatrzył jak To się robi ;)
może być na priv.... czekam ;-)
P.S. czy koryto UL 984 lub UM 984 albo UN744 jest jakies nadzwyczajne i ciekawe? (często widzę kompensację po samolotach nad Bielsko-Białą)
Ewo - czuje się w obowiązku wyjaśnić Ci subtelną różnice pomiędzy zdjęciami Krzycha które nam tu zapodałaś (są super – ale w swojej lidze) a tym co robimy.
Żeby zostać w konwencji którą zaproponowałaś powiem też o lekarzu – ginekologu.
Pewnego razu świetny ginekolog został przyłapany na braniu łapówki .
Jak się to teraz dzieje – wywalili go z roboty z wilczym biletem i pozbawili możliwości wykonywania zawodu.
Biedak przypomniał sobie ,że kiedyś , jako młody chłopak - był świetny w naprawie samochodów.
Poszedł do jednego z warsztatów i poprosi o pracę .
Właściciel jak dowiedział się ,że robił to co robił i grzebał tam gdzie .. grzebał powiedział że szanse marne , ale zawołał mistrza zmiany i powiedział ,żeby przetestował naszego lekarza.
Po tygodniu wzywa ich do siebie i pyta doktorka – no i co pan zrobił w ciągu tego tygodnia.
Gość gada – nooo... wymieniłem świece dwa razy, umyłem szyby , wymieniłem pasek przy alternatorze, kilka razy sprawdzałem poziom oleju .
Panie !!!! Krzyczy właściciel takie rzeczy to robi u mnie uczeń na praktyce !!!
Z tyłu delikatnie przez ramię – mistrz zmiany dodaje ściszonym głosem – szefie, ale on to wszystko zrobił przez rurę wydechową .
I tak jest z nami – niby ktoś może powiedzieć, że fotki nie są doskonałe. Pewnie tak jest.
Jednak zajmując się tylko takim zdjęciami już kilka lat - prawdziwą krytykę – z dużą pokora i wdzięcznością przyjmuję tylko od tych „którzy robią to przez rurę wydechową” i wiedzą o czym mówią.
Pozdrawiam
KF
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie obrażaj Pana Boga !!!!
UL984 to dla wielu jest tym czym Mekka dla praktykującego Beduina !
Zapraszam na PRV.
Zgadamy się i jeśli jesteś choć trochę „zmobilizowany” to na 100 pofocimy !
Pozdrawiam.
KF
Nie są według mnie dobre, ponieważ mają kiepskie kolory, spory szum i ogólnie kiepską jakość, ale... każde zdjęcie można obrobić, np. jak to zrobił ewg i te same zdjęcia już wyglądają dużo lepiej.
Inna sprawa, że nie miałem pojęcia jak takie zdjęcia się robi, niewątpliwie jest to trudne, a pewnie i bardzo trudne, dlatego nie dziwie się z radości i zadowolenia autorów tych zdjęć, że je zrobili i tak jak już ktoś napisał, widać na nich bardzo dużo.
Zdjęcia np. Killera, szczególnie pierwsze i ostatnie są dla mnie super (aa bo one są droższym aparatem zrobione ;););) ). Ja chce portret z 5km ! ;]