Bardzo mi do gustu przypadły 79 i 80 :)
Wersja do druku
Bardzo mi do gustu przypadły 79 i 80 :)
Myślę że nic tu już nie pomoże, zdjęcie jest wzdłuż długości ptaka (od dupki stony jak nie poleca Kubaman) i tylko głowa jest w głębi ostrości pozostała bliższa obiektywu część ptaka szybko traci ostrość, ponadto wiał lekki wiaterek, poruszał gałazkami i to też miało znaczenie przy czasie 1/250 na 400 mm choć ze statywu
No, nie podejrzewałbym że znasz tego grzybka, w tym roku jest go wyjątkowo dużo z powodu opóźniającej się zimy i wyjątkowej wilgoci
Zamysł miałem żeby zrobić łuki, zdjęcie składa się z ośmiu klatek po 30 sek złożonych jako warstwy w całość, chciałem ich zrobić przynajmniej 50 ale koleżeństwu przy ognisku brakowało mojego towarzystwa do rozpicia piwa i nocnych rozmów Polaków. Uwagi odnośnie kadrowania tego i nr 79 przyjmuję do wiadomości.
Nie wiem co mnie podkusiło dać przysłonę f/11
Dzięki za poradę odnośnie ImageShack'a, nie wiedziałym o tym.
Paenka dzięki, zawsze przyjemnie połechcze moją próżność, gdy komuś się podobają moje zdjęcia.
za liska , to kijem lac i na piechote do domu isc , nie wychodze z domu jak nie mam kart , nawet sobie nie wyobrazam jak mozna isc na zdjecia :)
myszak i kruki , zmienilbym kadr na pocztowkowy :) a reszta ladne dla oka :)
Dzieki Sylwek, myszak i kruki były w poziomie ale musialem wyciac pewne fragmenty.
Jest na f-p.pl taki jeden od grzybków, który nas szkoli. Tworzy właśnie jakąś wielka encyklopedię śluzowców, poznasz go niedługo :)
zobacz: http://www.fotografia-przyrodnicza.a...37&zdjecie=626Cytat:
Zamysł miałem żeby zrobić łuki (...)
Ja też nie wiedziałam. Profesor MacGyver mi wytłumaczył, co i jak ;)Cytat:
Dzięki za poradę odnośnie ImageShack'a, nie wiedziałym o tym.
W związku z tym że moje ptaki są statyczne i mało dynamiczne, a nie padał dzisiaj deszcz a nawet na moment wyjrzało słoneczko, popróbowałem panoromania, oto moje pierwsze kroki wprowadzenia dynamiki do zdjęć ptaków. Zdjęcie przekadrowane, ptaki były w środku kadru ponieważ używałem centralnego punktu AF. Przy okazji wyszła ciekawa sytuacja z dolną kaczką która znalazła się poza GO.
80.
Główni bohaterowie zajmują ledwie kilka procent kadru, zdjęcie robiłem dwusetką, czterysetki nie potrafię jeszcze utrzymać przy tego rodzaju zdjęciach.
Ewa już teraz wiem skąd ta wiedza o fungach. A na zdjęcie lasu zerknąłem jednym okiem, dwoma, jednym okiem, a czy próbowałaś czerwono-zielonymi okularami?
Ale numer, popatrz:
http://www.foto-przyroda.pl/index.ph...6484&typ=licyt
Co za zbieg okoliczności!:mrgreen:
A co do okularów - nie próbowałam, eksperyment był przewidziany na patrzenie jednym okiem. Jak się spotkamy to Ci opowiem szczegóły, ale to się zaczęło jeszcze w dzieciństwie, gdy eksperymentowałam z widzeniem :)
fajnie chwycona ta kaczucha
Widziałem, widziałem i to mnie zainspirowało, tylko nie mów że to też nad Majczem.
Ja z okularami też nie próbowałem, chwilowo takich nie mam w domu ale ciekawe jak by to wyglądało.
punky dzięki ale myślę że to nie jest najlepsze zdjęcie, będę jeszcze pracował nad tą techniką.
Święta, dużo czasu spędzanego z rodziną i na rodzinne zdjęcia. Efektem portret wnuczki w pastelowych kolorach a'la Wyspiański (oj czy nie za bardzo się nobilituję?) zrobiony obiektywem Canon 400mm/5,6 !!
81.