Echhhhh może Cichy weźmie z Ciebie przykład :D:D:D
Wersja do druku
Na początku pytaliście o kupowaniu zdjęć przez czasopisma. Mamy jedno takie dzięki, któremu można coś niecoś zarobić. Propozycja jest o tyle ciekawa, że nie ogranicza się tylko do w pełni tego słowa znaczeniu zawodowych fotografów.
Od zeszłego roku wydaję czasopismo „Twoje Studio” skierowane do fotografów wykonujących zdjęcia ślubne bądź prowadzących własne studio fotograficzne. Zawartość czasopisma to głównie wywiady z fotografami prowadzącymi tego typu działalność oraz prezentacje ich zdjęć. Czasopismo sprzedawane jest tylko i wyłącznie w prenumeracie. Wywiady i prezentacje zdjęć ślubnych mają za zadanie nie tylko „błysnąć” przed innymi fotografami, ale głównym celem tego wydawnictwa jest promocja firm fotograficznych. Zamieszczając wywiad i prezentację zdjęć ślubnych zainteresowana osoba może zamówić odpowiednią ilość czasopisma w celach promocyjno rozdawniczych na przykład na Targach Ślubnych lub po prostu własnym klientom. Cena jest wtedy ustalona hurtowa i mieści się w kosztach druku pojedynczego egzemplarza. Ewentualny klient dostaje od fotografa nie folder, czy co jest często stosowanym zjawiskiem cennik na odbitce fotograficznej. W ramach współpracy z nami może dostać w formie reklamy wykonywanych usług czasopismo kosztujące 29zł.
Druga propozycja skierowana jest do osób fotografujących dziewczyny, wykonujących zdjęcia do port folio. Ilu fotografów „chodzi” za tego typu tak wdzięczną robotą? My chcemy pomóc i zaoferować wszystkim zainteresowanym możliwość druku wykonywanych zdjęć. Jaki mam w tym interes? Wychodzę z założenia, ze jedno opublikowane zdjęcie to przynajmniej jedno więcej sprzedane czasopismo. Stąd też cena czasopisma wynosząca 29zł, 40% z tej ceny jest dla fotografa robiącego zdjęcie. Przetestowałem to wydając pierwszy numer czasopisma. Każda z dziewcząt, której zdjęcia znalazły się w czasopiśmie nabyła drogą kupna kilka egzemplarzy nie zwracając uwagi na cenę. Jakie kroki należy podjąć, aby rozpocząć współpracę z naszym czasopismem?
1 Opłacić roczną prenumeratę czasopisma
2 Skontaktować się z redakcją w celu przeprowadzenia wywiadu lub ustalenia ilości zamieszczanych zdjęć modelek.
Ale nikt nie chce kupować kota w worku. Ja też nie przepadam za robieniem takich zakupów. Jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć nasze czasopismo przed dokonaniem prenumeraty proponuję zamówienie 2 pierwszych wydań czasopisma w promocyjnej cenie 29 zł za dwa egzemplarze. Koszt wysyłki czasopism pokryje redakcja.
Ale nie wszyscy z was są zawodowymi fotografami. Dla Was też coś specjalnego przygotowałem. Jest to konkurs pod tytułem „Dziewczyna w moim obiektywie” Każda osoba, która opłaci roczną prenumeratę czasopisma Twoje Studio może, co dwa miesiące nadesłać jedno zdjęcie, które będzie opublikowane. Nagroda główna i jedyna to publikacja zdjęcia na okładce czasopisma, które ukaże się jako pierwsze w 2009 roku.
Jeśli macie pytania dotyczące powyższej współpracy odpowiem na nie na Forum
Nasza strona: www.tmf.waw.pl
Ja właśnie dostałem:) Dzięki serdeczne!
Dotarło - wielkie dzięki. Zabieram się za lekturę i na pewno podzielę się wrażeniami.
Wielkie dzięki:)
Dostałem wcześniej, ale potwierdzam dzisiaj :P
DZIĘKI!
Heh właśnie miałam pisać, ze nie dotarło do mnie jeszcze pisemko a tu tata przynosi poczte i voila! Przewertowałam kilka pierwszych stron...piękne zdjęcia!