Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Wątek: Zdjęcia - "Lustrzanka"

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie Zdjęcia - "Lustrzanka"

Szanowni forumowicze,
    Napewno wiecie, że nasze forum współpracuje chociażby przez osobę red nacz który jest naszym forumowiczem z czasopismem "Lustrzanka" Niektórzy z nas też piszą lepsze lub gorsze artykuły do tego magazynu. M. in kol Vitez czy moja skromna osoba. Ja zajmuje się hmm.. generalnie tematem fotografowania dzieci w róznych sytuacjach. W zeszłym numerze czyli nr 2 pisałem o fotografowaniu noworodków i niemowlaków. Wtedy poprosiłem indywidualnike kilku z nas czy niechcieli by udostepnić swoich fotek jako ilustracji do artykułu. I rzeczywiście fotki naszych forumowiczów znalazły się w 2 numerze. W następnym numerze pisze o fotografowaniu na komunii. Tym razem postanowiłem zrobić to bardziej otwarcie i stąd ten wątek. Mam serdeczną prośbę do forumowiczów którzy maja i chcieliby udostepnić i opublikować swoje komunijne zdjęcia w 3 numerze "Lustrzanki". Jeżeli są tacy to prośba o to aby wrzucali swoje fotki komunijne w tym wątku. Red nacz. Sergiusz Kornatowski w porozumieniu ze mną wybierze te które będą najlepiej pasować do koncepcji i poprosi autorów o podesłanie większych wersji. Oczywiście każde zdjęcie jest podpisane zgodnie z wolą autora. Ze względu na napięty harmonogram (komunie tuż tuż) porponuje aby zdjęcia były wrzucane do środy do godz. 20:00. Pozdrawiam i wrazie wszelkich pytań służe .

Pozdrawiam Kamil
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To jeszcze napisz jaka jest stawka za zdjęcie - to zapewne zachęci potencjalnych "dawców"
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    To jeszcze napisz jaka jest stawka za zdjęcie - to zapewne zachęci potencjalnych "dawców"
    Pisma które już są od dawna na rynku nie płacą, a co dopiero startujące. Obecnie rynek pism papierowych przeżywa delikatnie mówiąc marazm. Myślę że dla wielu osób wystarczającą gratyfikacją może być samo opublikowanie zdjęcia. Nie bądźmy już tak skrajnie merkantylni .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    Stawki nie ma żadnej. To czasopismo jest na początrku drogi i narazie nikt na nim nie zarabia a wręcz przeciwnie.Ja pisze tam "non profit" dla własnej satysfakcji, a Sergiusz podejrzewam raczej dokłada do interesu niz coś z niego wyciąga. Ewentualnym "wynagrodzeniem" może być tak jak to było w dwóch poprzednich numerach, gratisowy egzemplarz autorski magazynu dla autorów zdjęć. Pozdrawiam
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pisma które już są od dawna na rynku nie płacą, a co dopiero startujące. Obecnie rynek pism papierowych przeżywa delikatnie mówiąc marazm. Myślę że dla wielu osób wystarczającą gratyfikacją może być samo opublikowanie zdjęcia. Nie bądźmy już tak skrajnie merkantylni .
    Tak zapytałem, akurat z komunii to nie mam żadnego więc nie jestem osobiście zainstersowany - zapytałem nieco prowokacyjnie bo:

Jak są na forum pytania typu: "ile za zdjęcie", "zarabianie na zdjęciach" itp. to padają odpowiedzi 30-50 albo wiecej >> stawki zpaf itp. i jak ktoś daje mniej lub wcale to jest "płacz i zgrzytanie zębów" o niegodziwości wykorzytywaniu biednych fotografów czy wręcz psuciu rynku ipt. (każdy wie o czym piszę)..

Tu jest ogłoszenie o zapotrzebowaniu itp. bez warunków brzegowych - znaczy powinno być podane od razu że jest tak i tak. Wtedy nie ma niedomówień i ewentualnych późniejszych pretensji, oskarżeń itp.

Moje zdanie na ten temat jest takie - nikt nie wydaje czasopisma "non profit" tylko dlatego, że lubi wydawać kasę - tylko dlatego, że docelowo ma na tym tą wydaną kasę odzyskać i zarabiać - czy to będzie po miesiącu roku czy dwóch to inna sprawa (powinno to wynikać z tzw. biznesplanu) więc docelowo układ powinien być trochę inny.. ale to temat na osobną dyskusję chyba..

To że obecne czasopisma nie płacą to nie jest akurat argument..

Do Sergiusza nic oczywiście nie mam - bo jemu się chwali, że potrafi zmobilizować ludzi do udostępniania efektów swojej pracy za darmo - oczywiście zawsze można traktować to jako reklamę swojej osoby i potem się chwalić przed znajomymi czy potencjalnymi klientami że "drukują mnie" w takim czasopiśmie - i to też jest oczywiście pewna forma zapłaty..
    Egzemplarz autorski też nią jest..
    Po prostu brakowało tych informacji w pierwszym poście i stąd moje pytanie..

Jeśli będzie jakaś tematyka w której mam coś do pokazania to oczywiście rozważę wysłanie jakiegoś zdjęcia..

Pozdrawiam
    Artur

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(....)
    To że obecne czasopisma nie płacą to nie jest akurat argument..

(....)
    Pewnie że nie ale jeśli zanegujemy w tym kraju wszelką działalność ludzką na zasadzie, a bo może ktoś na tym coś zarobi to szczególnie w zakresie kultury (mam na myśli tą przez duże "K") nie będzie się robiło nic albo prawie nic.
    I niestety często tak jest, że właśnie takie rzeczy zaczynają ludzie, którzy mają coś do przekazania/powiedzenia ale niekoniecznie mają środki i talent menedżerski. A to że czasem im się uda wypłynąć dzięki temu to chyba dla nas dobrze .... czy nie? Przecież lepiej żeby wypływali ludzie światli niż kałmuki (bez podtekstów personalnych). Bardzo w naszym kraju tego nadal brakuje.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pewnie że nie ale jeśli zanegujemy w tym kraju wszelką działalność ludzką na zasadzie, a bo może ktoś na tym coś zarobi to szczególnie w zakresie kultury (mam na myśli tą przez duże "K") nie będzie się robiło nic albo prawie nic.
    I niestety często tak jest, że właśnie takie rzeczy zaczynają ludzie, którzy mają coś do przekazania/powiedzenia ale niekoniecznie mają środki i talent menedżerski. A to że czasem im się uda wypłynąć dzięki temu to chyba dla nas dobrze .... czy nie? Przecież lepiej żeby wypływali ludzie światli niż kałmuki (bez podtekstów personalnych). Bardzo w naszym kraju tego nadal brakuje.
    Masz rację.. dlatego nie napisałem o tym w tonie "jak to? za darmo??" tyllko napisałem że tej informacji brakuje w pierwszym poście dla uzupełnienia i pełnej jasności.. pierwszy numer "Lustrzanki" kupiłem w empiku - obebrałem go bardzo pozytywnie.. drugiego numeru jeszcze niestety nie widziałem mimo że w empiku jestem raz w tygodniu conajmniej..

Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Stawki nie ma żadnej. To czasopismo jest na początrku drogi i narazie nikt na nim nie zarabia a wręcz przeciwnie.Ja pisze tam "non profit" dla własnej satysfakcji, a Sergiusz podejrzewam raczej dokłada do interesu niz coś z niego wyciąga. Ewentualnym "wynagrodzeniem" może być tak jak to było w dwóch poprzednich numerach, gratisowy egzemplarz autorski magazynu dla autorów zdjęć. Pozdrawiam

sv
    Guest

Domyślnie

a nie byłoby znacznie prościej gdyby ten artukuł napisała osoba, która fotografuje komunie? nie bardzo rozumiem jak osoba, która nie robiła tego typu zdjęć ma uczyć kogokolwiek tego rodzaju fotografii?

Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    a nie byłoby znacznie prościej gdyby ten artukuł napisała osoba, która fotografuje komunie? nie bardzo rozumiem jak osoba, która nie robiła tego typu zdjęć ma uczyć kogokolwiek tego rodzaju fotografii?
    Robiłem tego typu zdjęcia, nie dużo ale jednak. Jesli masz ochotę sven to proszę bardzo ja Ci chętnie oddam pole do napisania artykułu. No problem

drugiego numeru jeszcze niestety nie widziałem mimo że w empiku jestem raz w tygodniu conajmniej..
    Jest już od jakichś dwóch tygodni
    Ostatnio edytowane przez kami74 ; 06-04-2008 o 20:40

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    Jest już od jakichś dwóch tygodni
    Drugi numer jest już od co najmniej miesiąca...

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów