bo ten watek jest o plastiku właśnie!!! a jak go nie lubisz to polecam:
ALTphotos.com
Wersja do druku
bo ten watek jest o plastiku właśnie!!! a jak go nie lubisz to polecam:
ALTphotos.com
zjecie robione było na f5 przy 1/800sec więc o braku ostrości nie ma mowy...
tło oryginalne (nie wklejane) złapane na ISO 1000 przy -2EV
a efekt który powstał w LG to przypadłość 85L tak jak na tej fotce:
to już drugi raz, kiedy ktoś zarzuca mi że wklejam postacie w tło do kiedy przykręciłem ten obiektyw - chyba go jednak nie kupię ;(
pozdrawiam i dzięki za krytykę
a tak BTW to kalendarz masz zarąbisty na stronie ;) oczywiście ten Jazzowy :) bo ten z widoczkami to mi się kojarzy z czasami PRL :)
Przemyśl to ;)
wiem ale cholera jest za wąska... 50/1.2 chyba by mi bardziej leżała i ma podobny BOKEH!
anyway
tu jest psd (w zasadzie jego miniaturka w 8bit) do zdjęcia które ostatnio wystawiłem:
jak ktoś ma ochotę pogrzebać, podsmażyć, poprawić, doprawić jestem otwarty na wszelkie sugestie:)
i z chęcią zobaczę zdjęcie po poprawkach, celem ewentualnego do edukowania się lub wymiany doświadczeń...
wystawiłem ten PSD na prośbę jednego z Userów któremu ten plastikowy efekt podobał się i chciał wiedzieć jak go uzyskałem, może jeszcze ktoś będzie zainteresowany...
pozdrawiam
Van.
haa. troche techniki i juz sie czlowiek gubi 8-)
system pal (obowiazujacy w polsce) to telewizja nadawana w rozdzielczosci 768x576x50i gdzie ostatni parametr to ilosc skanowan obrazu a "i" mowi o przeplocie czyli jest 25 par półklatek. czemu 50?? poniewaz latwiej jest zsynchronizowac elementy elektroniczne i dzialo elektronowe w tv z siecia ktora dziala na prad przemienny 50Hz (a w kazdym razie takie bylo historyczne zalozenie, aktualnie nie ma to wiekszej roznicy). w ten spsosb jest wyswietlany obraz w kazdym telewizorze (no moze oprocz tych 100Hz ale nawet one nie robia progresive scan czyli wyswietlenie calej klatki, poniewaz musialyby uwzglednic przesuniecia i zmiany pomiedzy polklatkami)
Z ciekawostek to w 2014 maja wylaczyc analogowe nadajniki telewizji i przejsc na cyfrowe, cyrk jest o to ze polski rzad jeszcze nie wie na jaki system cyfrowy i dlatego siedza cicho bo jak sie ich ktos zapyta, to nie beda wiedziec co odpowiedziec 8-).
nic tylko "welcome to poland" :)
End Of OT
VanMurder - dzieki za to psd - pomoglo mi to w wielu sprawach zwiazanych z podstawowymi kwestiami PS
Zobaczcie http://www.rp.pl/galeria/5,90864.html i porównajcie z jednym ze zdjęć parę postów wyżej ;)