tak tak zgadzam sie. Juz prawie mialem kupic 50 1.4 ale poczytalem troche na forach i raczej wezme 85 1.8 jest nie duzo drozszy ale napewno lepszy.
Wersja do druku
dalej stoje przy swoim do tego typu fotografii polecam 50/1.4 zważywszy ,ze masz cropa
ok. przemysle to jeszcze. narazie czekam za Tamronem moze bedzie dzis. Nastepna w kolejnosci jest stałka. A powiedzcie mi jak jest z jakoscią wykonania 50 1.4? Jak dziła AF? Porównując z 85 1.8.? No i mała prośba do Arche121:) możesz mi na maila przesłać taka samą fotke zrobiona 50 i 85?:) najlepiej jakis portrecik:)plizzzz:)
Jak mogłbym Cie prosic o szybka odpowiedź ponieważ jak zobacze ze 85 robi podobne jakościowo zdjecia do 50 to zakupie ja, a jest aktualnie promocja na niego w Canonie 80 zł (nie duzo ale zawsze cos:)) no ale musze go zakupić do konca czerwca.
Jeszcze pytanko z innej beczki moje zamowienie Tamrona sie przeciaga i zaczynam coraz bardziej watpic w zasadnosc jego kupna. Czy zaproponowal byc jakis zamiennik na niego biorac pod uwage moje potrzeby a Twoje doswiadczenie:) oczywiscie krotko to uzasadniajac:)
z goru dzieki:)
jestem bardzo zadowolony i sluby w kosciele robie na pełnej dziurze i jest ok a po przymknieciu do f5.0 jest naprawde świetnie, a naczytałem sie tu o dziadostwie tej eLki i porównywaniu do kita. błyskawiczny celny i cichy AF pierscienie chodzą jakby miały wspomaganie- w przeciwieństwie do tamrona gdzie przy ALL serwo 3 foty na 10 celne - w 17-40 praktycznie 100/100. Na szczęście koncze historię z tamronami...
wracając do zdjęć dzieci 50/1.4 bedzie ok (85 troche ciasnawe) wszystko zależy od salonów jakimi dysponujesz,
do biegających w plenerze urwisów skłaniałbym sie do dobrego zooma np świetnego 70-200/4
[QUOTE=marekb;332982]jestem bardzo zadowolony i sluby w kosciele robie na pełnej dziurze i jest ok a po przymknieciu do f5.0 jest naprawde świetnie, a naczytałem sie tu o dziadostwie tej eLki i porównywaniu do kita. błyskawiczny celny i cichy AF pierscienie chodzą jakby miały wspomaganie- w przeciwieństwie do tamrona gdzie przy ALL serwo 3 foty na 10 celne - w 17-40 praktycznie 100/100. Na szczęście koncze historię z tamronami...
wracając do zdjęć dzieci 50/1.4 bedzie ok (85 troche ciasnawe) wszystko zależy od salonów jakimi dysponujesz,
do biegających w plenerze urwisów skłaniałbym sie do dobrego zooma np świetnego 70-200/4[/QUOTE
a jak jest z jakością wykonania 50 1.4? bo opinie nie sa za dobre podobno wiele sie nie różni od 50 1.8?
Tak w terenie to napewno zakupie 70-200L:) tu akurat nie ma watpliwosci:)
50/1.4 i 85/1.8 rysuja bardzo podobnie jak dla mnie, nie umiem powiedziec ,które bedzie lepsze bo to zalezy co focisz...?
co do zamiennika Tamrona 17-50/2.8 to brałbym 17-40/4 L,wiem ,ze swiatło jest gorsze ,ale za to jakosc wykonania i pracy jest o niebo lepsza chyba ,ze masz worek pieniedzy to bezapelacyjnie 16-35/2.8 L.;-)