Jak wyżej. Najlepiej do tamrona 28-75 dokupić jakiś szeroki kąt. Osobiście polecam tokine 12-24. Jak nie potrzebujesz tak szeroko to dużo taniej masz tamrona 17-35 który dodatkowo nadaje się do FF.
Wersja do druku
Jak wyżej. Najlepiej do tamrona 28-75 dokupić jakiś szeroki kąt. Osobiście polecam tokine 12-24. Jak nie potrzebujesz tak szeroko to dużo taniej masz tamrona 17-35 który dodatkowo nadaje się do FF.
Panowie mam Szeroko 12-14 Tokina mam długo Sigma APO 70-300. Teraz chce coś między 24 a 70. Cena max 1500zł. Zastosowanie, hmm szkło do wszystkiego. Myślałem o 50 1,8 mkII, jednak jego AF i jakośc wykonania dobija. Fajny by był Tamron 28-75 którego posiadałem. Bardzo interesuje mnie Canon 85 1,8, wiem że nie będzie to uzupełnienie mojej ogniskowej:) Ale chcę pozna wasze opinie, czy taka stałka może okazac się bardzo uniwersalna.
Nie chec rozpoczynac nowego watku i zapytam jak sie ma celnosc Tamrona 28-75 do Canona 17-40 ?
Po sprzedazy kita kupilem Canona i celnosc jest rewelacyjna, pomijam juz rozpisywanie sie nad tym szklem, ale badzo mnie interesuje czy po dokupieniu Tamrona 28-75 nie rozczaruje sie jego powolnoscia i celnoscia.
Robie sluby i czasami by mi sie przydala wieksza ogniskowa a jedyny wybor (cenowy) to Tamron, kupic ? Rozczaruje sie ?
Jesli zasobnosc kieszeni na to pozwoli to chetnie.:)