Chyba nie bedzie chryji - miałem przez miesiąc obydwa i pozostał 50/1.4 Powód ten sam co u Ciebie. Dodatkowo 50/1.4 na 5d jest super wyważone, a 50/1.2 lecial mi do przodu (nie uzywam gripa)Cytat:
Zamieszczone przez oskarkowy
Wersja do druku
Chyba nie bedzie chryji - miałem przez miesiąc obydwa i pozostał 50/1.4 Powód ten sam co u Ciebie. Dodatkowo 50/1.4 na 5d jest super wyważone, a 50/1.2 lecial mi do przodu (nie uzywam gripa)Cytat:
Zamieszczone przez oskarkowy
Czyli sprawa się wyjaśniła. W pierwszej kolejności nabywam 35L, w drugiej 85 L. :) Dzięki.
do mnie jedzie 85L - wiem ze nic nie wnosz do rozmowy ale chcialem sie pochwalic :):):):)
Cichy kupuj 35/1.4L-to szkło to poprostu bajeczka,niedawno znajomy przywiuz mi je z BH FOTO-nie żałuje ani jednego dolara na ten zacny obiektyw.
Aż sie boje jak go przypne do 5D?
A ja myślę, że ostrośc to jest subiektywne wrażenie, które niekoniecznie oznacza rewelacyjną jakość. Używam od kilku miesięcy 85/1.2 II i prędzej nasuwa mi się określenie "wysoka rozdzielczość", niż ostrość (chyba, że fotografuję żyletkę). Co prawda 20D nie pokazuje możliwości tego obiektywu, ale zdjęcia sprawiają wrażenie "analogowych". Przy powiększeniu widać fantastyczne szczegóły, ale fotka jest raczej miękka i aksamitna, choć nie mydlana (czego bardzo nie lubię). Ciekawe jak to będzie, jak podczepię się do 5D?
A moglbys napisac w jakich zakresach testowales te 50-ki?
Ja kiedys mialem 50 f1.4 i nigdy sie do niej nie przekonalem...
Rachityczna i taka plastikowa byla ;-)
Jako, ze mam 3 sposrod wymienionych tu szkiel, uznalem, ze
tak nie moze byc i moja 50 f1.2L juz do mnie leci... Wyprobuje
w najblizszy weekend.
Podoba mi sie, ze jest dosc mala. Jest tez duzo lzejsza od 24-70L
a majac 50mm moge miec naprawde super travel zestaw
bez potrzeby brania ze soba zooma.
no to tylko pozazdrościc koledze,zestaw moich marzeń póki co mam podobny zestaw tylko nie klasy L