Też polecam funsports - sporo taniej. Solidniejsze statywy 806 kosztują tam po 88 zł.
Wersja do druku
Też polecam funsports - sporo taniej. Solidniejsze statywy 806 kosztują tam po 88 zł.
Witam
Mam pytanie do osób które miały styczność lub wiedzą czy taki stół bezcieniowy z allegro http://allegro.pl/item138588502_prof...r_zdjecia.htmlwarty jest swojej ceny?Chodzi mi o wytrzymalosc?Uzytecznosc-oczywiscie nie do zastosowan profesjonalnych?Czy jest dobrze zrobiony-czy sie nie chwieje,czy jest stabilny?
Czy nie lepiej samemu zrobic taki stół czy nie byłoby to lepsze?
z gory dzieki za rade
Pozdrawiam
Co powiecie na taki komplet 2 lamp do namiotu bezcieniowego ?
I opis ze strony :
1 x Lampa z kloszem i kablem zasilającym, regulacją skokową, mocowaniem parasolki,
3 x świetlówka kompaktowa 25W
-lampa/klosz wykonane z aluminium, wewnętrzna strona
klosza odblaskowa
-źródło nie nagrzewającego się światła, szczególnie isto-
tne przy bliskim oświetlaniu delikatnych objektów lub
przy zdjęciach z namiotem bezcieniowym
HALOGENEM TEGO NIE UZYSKASZ
-możliwość 3 stopniowej regulacji światła włączanie/wyłączanie jednej z trzech świetlówek
-możliwość mocowania parasolki, otwór w kloszu, mocowanie z zaciskiem dokręcanym w uchwycie
-uchwyt lampy z zaciskiem na standardowe końcówki
statywów oświetleniowych 5/8" (16mm) i 1/2"
(12mm) z regulacją kąta padania światła
-gniazdo zasilania w lampie wyposażone w bezpiecz-
nik oraz zapasowy bezpiecznik, nie musisz martwić
się o skoki napięcia w sieci ani zwarcia - w razie ich
wystąpienia spali się tylko bezpiecznik który od razu
możesz wymienić na zapasowy z gniazda zasilania
Przeznaczenie:
-oświetlenie video (bez parasolki)
-fotografia identyfikacyjna/portretowa (z parasolką)
-fotografia cyfrowa, zdjęcia do sklepów internetowych,
na potrzeby stron www, zdjęcia reklamowe małych
obiektów (możliowść zbliżenia źródła światła do
obiektu lub do namiotu bezcieniowego - brak efektu
nagrzewania)
temperatura barwowa 6400 K
zasilanie: 230V
Ile za to?
Ja bym sobie odpuscil.
Ilosc swiatla z tego nawet jak wkrecisz trzy kobyly z allegro po "150W" bedzie nadal bardzo mala. Masz marne szanse ze przy iso 400 i f/8 bedzie w namiocie krocej jak 1/30. Jakosc koloru (widmo) tez bardzo kiepskie. Cena przy takiej ilosci swietlowek bedzie wyzsza jak zarowki blyskowej dajacej praktycznie taka sama ilosc swiatla o odpowiednim widmie (mozna sie obejsc bez kombinacji z custom WB). Do tego rachunek za prad i koszt oprawy dodatkowo tylko dokopie.
Kuchatek, a jakie dwie lampy do namiotu bezcieniowego byś polecał, bo w tym temacie jestem totalnym laikiem ?
Biorac pod uwage ilosc swiatla wzgledem ceny najlepsze beda zarowki blyskowe. Najlepiej najmocniejsze jakie znajdziesz (powyzej 50ws).
moje zdanie chyba znasz - ja bym się samemu pobawił, gorzej, że nie mam na to czasu, a nie wiadomo też jakie tego będą efekty końcowe :)
http://canon-board.info/showpost.php...5&postcount=17
Pozniej moge wrzucic fotki z exifami.
Gdybym sie pozbyl polowy materialu moze by bylo lepiej z czasem, ale rozproszenie robi sie wtedy gorsze niestety (bardziej wyrazne cienie), wiec to takie nie do konca najlepsze rozwiazanie.
Z tego co pamietam to kiepsko z czasem i z tymi zarowkami bylo nawet bez dodatkow typu namiot. Gdzies mam foty. A jak nie to wykopie z szafy te zarowki, bo gdzies jeszcze leza.