Choroba nie wiedziałem, że moja Opera wywołuje raw-y :D. Ale teraz już wiem także dzięki :D.
Aaa i jeszcze jedno - noszę okulary ;) :).
Wersja do druku
Kolekcjoner, jeśli zaspokoiłeś już swoją potrzebę błyśnięcia subtelnością dowcipu, to wracając do meritum sprawy: jak Ci się widzą szumy na tym samplu, iso 1600?
Nie wiem o jakim karmieniu mówicie, przedstawiłem sampla, poprosiłem o opinię odnośnie sampla - czy poziom szumu na iso 1600 jest akceptowalny. W odpowiedzi, miast merytorycznej dyskusji, usłyszałem dziecinne kpiny "Choroba nie wiedziałem, że moja Opera wywołuje rawy" etc., co akurat mnie się nie podoba. Więc jeśli obrażeni i zwolennicy teorii spiskowych nie chcą uczestniczyć w rozmowie, to może ktoś inny wypowie się o samplu, wywołanym z RAW-u i poziomie szumów.
Wczoraj odebrałem z labu kilka zdjęć 20x30 i 25x38. Najwieksze robione specjalnie przy ISO1600 w celu sprawdzenia mozliwości. Wyszło rewelacyjnie i nie jest to rewelacyjnie jak na 1600, tylko w skali bezwzględnej. Używałem obiektywu 50mm 1.8 II Made in China. Jestem bardzo zadowolony z tych odbitek, iso1600 jest absolutnie w pełni użyteczne. Wszystkim fotografującym życzę zadowolenia ze swoich zdjęć, onanistom sprzętowym życzę zadowolenia ze sprzętu.
Pozdrawiam
Pojawił się test 400-setki na optyczne.pl.
http://www.optyczne.pl/index.php?tes...st_ap=36&roz=1
w zasadzie to potwierdza tylko to, co pisaly inne serwisy