Ramza ziooom nie daj sie ! :P Bron swojego :] Ja tam lubie Twoj styl... a najbardziej luzackie auto sesje :]
Wersja do druku
Ramza ziooom nie daj sie ! :P Bron swojego :] Ja tam lubie Twoj styl... a najbardziej luzackie auto sesje :]
@Błajo... :)
Przejrzałem wszystko co było do przejrzenia na tej stronie-niestety dopiero po przeczytaniu tej burzliwej dyskucji:)
Muszę przyznać, że jestem bardzo mile zaskoczony. Akurat zdjęcia modowe i beauty są z zasady dalekie od mojego (upośledzonego:)) poczucia estetyki -wypowiadanie się przeze mnie na ten temat byłoby bez sensu.
Reszta portfolio, co do której odważę się wypowiedzieć IMHO udawadnia, że autor ma bardzo dużo do powiedzenia. Moje szczere gratulacje, jeszcze ważniejsze jest dla mnie to, że Bartek poświęcił się bezkompromisowo swojej pasji czego mu bardzo zazdroszczę :) W pewnym stopniu na pozytywny odbiór tych prac wpływa fakt, że przypominają mi trochę duchem i charakterem(luzackim) zdjęcia Piotra Archie Połoczańskiego, które także bardzo cenię.
ok. specjalnie dla kolegi rozwinę temat.
zdjęcia umieszczone w p_folio p. ramzy (mam nadz., że dobrze zapamiętalem nazwisko) podobają mi się z technicznego punktu widzenia. na_prwadę. powiem więcej, sa "śliczne", estetycznie wykonane, zgrane i zgrabne. wręcz sterylne. widać w nich masę włożonej pracy i trochę doświadczenia. niemniej pod wzdlędem emocjonalnym są nijakie. wykastrowane z prawdziwej zmysłowości, sztuczne, fałszują mi pojęcie piękna ludzkiego ciała i jedyne o czym myślę patrząc na te fotografie to to, czy modelkom i modelom nie było za zimno podczas sesji w offowym studiu p. ramzy.
i nie chodzi o to czy się znam czy się nie znam. chodzi o moje odczucia subiektywne i o to, że drugi raz nie obejrzałbym tych zdjęć. tak to właśnie czuję.
pozdrawiam
slick
Gruuuubo :) Wykastrowane ?! Matko, chlopie skad ty bierzesz te slowa...? :)
Wow. Naprawde warte zapamietania.
A tak ze szczegolami, to myslisz, ze gdzie ramza je kastrowal...? Znaczy w ktorym miejscu nastapiło ciecie :)
Aaaaaa - Jac jesli ja juz przekorczy;em meritorycznosc to skasuj post :)
Hihi... naprawde mocne :) Do pamietnika.
Dobra, dosyc tego dobrego :evil:
- przenosze do "Galerie uzytkownikow"
- lacze ze starym watkiem
- pozwalam sobie zachowac "nowy" tytul, bo jakos te 'de beginning' nie pasuje do fotek ;-)
- Ramza, jesli chcesz tu zrobic porzadek, to daj znac na PM dokladnie co i jak - w tym watku Ty jestes szefem :)
- ... w szczegolnosci jesli nie chcesz, zeby tu w takim stylu roztrzasac Twoje motywacje, umiejetnosci i "zaangazowanie duchowe" (i wcale by mnie to nie zdziwilo)... jedno slowo i rach-ciach-ciach :)
A zdjecia... Doskonale technicznie, widac wklad pracy, sporo doswiadczenia (duzy "szacun" za to, ze zdobytego w tak krotkim czasie) i uzytych srodkow... no po prostu full profi.
... ale i tak mi sie nie podobaja :mrgreen: Albo raczej: nie robia na mnie wrazenia (innego niz techniczne) ani na plus ani na minus. W sumie to chyba znaczy ze niezle, bo 50% fotek z tego gatunku wrzucam z niesmakiem do szufladki p.t. "rozowe swinki" ;-) a tu takiego odruchu nie mialem...
@muflon... zero ciecia niech jada po maxie w koncu to wolnosc slowa panuje i mi to nie przeszkadza, czasem nawet smieszy :) wiec niech dzieciaki jada po maxie :)
Fajne zdjecia, do tego widac, ze sie przy tym dobrze bawicie - tym lepiej.
Ciekaw jestem tego zaplecza, o ktorym sie tu tyle mowi.