Odp: Canon RF 50mm F1.8 STM
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Ef był już bardzo ostry. Szczególnie jak na szło z najniższej półki. Krótko miałem ten obiektyw, ale to było pierwsze co mnie bardzo zaskoczyło.
Potwierdzam, na Rce naprawdę fajnie się spisuje. Super Funkcja w eosie R przy manualnym ostrzeniu można włączyć aby podczas kręcenia pierścieniem zbliżał punkt ostrzenia.
Czy ten obiektyw można przełączyć na MF? Jest przełącznik Control i Focus , na jednym i drugim działa autofocus.
Cytat:
Zamieszczone przez
K_f
Potwierdzam, na Rce naprawdę fajnie się spisuje. Super Funkcja w eosie R przy manualnym ostrzeniu można włączyć aby podczas kręcenia pierścieniem zbliżał punkt ostrzenia.
Czy ten obiektyw można przełączyć na MF? Jest przełącznik Control i Focus , na jednym i drugim działa autofocus.
Można przełączyć na MF, tylko trzeba to zrobić w body.
Odp: Re: Canon RF 50mm F1.8 STM
Odp: Re: Canon RF 50mm F1.8 STM
Tutaj kilka ciekawych informacji o RF 50 1.8 STM
https://www.youtube.com/watch?v=lz4i1iK9zWM
4 załącznik(ów)
Kształt lepszy niż z ef 50 1.2 za 6,5K :)
@Bangi jakiś mydlany masz ten egzemplarz - wymień na inny :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
@
Bangi jakiś mydlany masz ten egzemplarz - wymień na inny :mrgreen:
W ogóle ten egzempalrz ma jakiś front focus :lol:.
Jak na szło o tak małych soczewkach ma bardzo fajne rozmycie. W mojej ocenie jest wyraźnie inaczej niż w wersji ef. Na pewno go kupię za jakiś czas :)
ciekawostka zakupowa część osób liczyła na nazwijmy to racjonalizację ceny obiektywu w dół, bo podatek od nowości itd.
Tymczasem w oficjalnej dystrybucji szkło zdrożało z 999 startowego do około 1050 ;) @Bangi bardzo dobry zakup, sam się na niego czaje, może na święta będzie promocja minus 50 zł :D