Technologia Dual Pixel CMOS AF
Dual Pixel CMOS AF The story of "Technology" and "Passion" Interviews with Developers (PDF)
Nic lepszego nie znalazłem.
Wersja do druku
Technologia Dual Pixel CMOS AF
Dual Pixel CMOS AF The story of "Technology" and "Passion" Interviews with Developers (PDF)
Nic lepszego nie znalazłem.
ergonomia dalej do ****, więc jeżeli chodzi o "szybkie" zdjęcia zostaje przy Canonie....nie ma lepszej ergonomii niż 1Dx - sprawdzone organoleptycznie ;)
Przez kilka lat 1Ds2 leżał nieużywany w szufladzie, ale samo wzięcie go do ręki poprawiało nastrój.
Muszę się z Tobą zgodzić że ergonomia, trzymanie w ręku body typu 1D jest przyjemnością samą w sobie.
Ale lata nie te, nie muszę/mogę ćwiczyć kulturystykę, sprzedałem z żalem, potrzebowałem kasę na przejście.
No i dla mnie liczy się jakość wydruków.
jp
Nie rozumiem jednego. Jaki jest sens kupować taki mały aparat i przypisać do niego coś wielkości 24-105 f/4...
Kiedyś telewizor ważył ponad 50 kg, duża skrzynia a kineskop zajmował 1/4 powierzchni czołowej.
Teraz telewizor to praktycznie tylko ekran.
Postęp technologii dotyczy głównie elektroniki, od tego nie odwrotu. Optyki (jak na razie ?) nie potrafimy zminiaturyzować przy zachowaniu jakości zdjęć.
Mniejszy rozmiar bezlusterkowców jest pobocznym efektem.
Główny efekt to brak mechaniki, integracja wokół matrycy, brak części ruchomych z wszystkimi pozytywnymi konsekwencjami
jp
A to już wszystko jasne. Kiedyś telewizor działał kilkanaście lat przynajmniej, można było go naprawić, etc. Jeżeli bezlusterkowce prezentują taki postęp techniki, jak telewizory, to faktycznie sony ze swoimi wydmuszkami i sztucznym obrazowaniem ma rację bytu. Na szczęście za kilkanaście lat nikt nie będzie już pamiętał o bezlusterkowcach sony :-)
Czyżbyś nie wierzył w postęp technologiczny i to, że bezlusterkowce są tylko formą przejściową w zapisie obrazu? To takie protezy pomiędzy lustrzanką, a nowymi rozwiązaniami wykluczajacymi konieczność używania obcej optyki. Przy czym lustrzanki zostaną jako hobby, a bezlustra znikną jak walkman sony.
Ja tak to widzę:
DR A7R3 lepsza od D850
https://www.sonyalpharumors.com
jp