Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
gdzie sd sypia się od tak.
SD także da się wyprać i działa. Jednak nie przeczę,że CF jest solidniejsze.
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
bez jakiegos szoku i niedowierzania...
1100 USD za 24-105... to przypuszczam, ze nagle wiele osob zakres 70-105 przestanie bolec (i cena 24-70/4) a wielu innym 24-105 mkI nagle zacznie robic lepsze zdjecia :lol:
nie rozumiem
teraz 24-105 I kosztuje 1 k$ to 100 $ więcej za na pewno lepszy obiektyw sprawi ze nie będzie chętnych?
mogę się założyć ze nie będzie problemu ze sprzedażą tego szkła
no i prawie trafiłem w typowaniu ta cenę ;D
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
nie rozumiem
teraz 24-105 I kosztuje 1 k$ to 100 $ więcej za na pewno lepszy obiektyw sprawi ze nie będzie chętnych?
no i prawie trafiłem w typowaniu ta cenę ;D
Nie kosztuje 1000 dolców. Można spokojnie kupić za 800 i to bynajmniej nie w najtańszym sklepie:
CANON 24-105 MM F/4.0L EF IS USM - Cyfrowe.pl
To, że nowa wersja będzie droższa (i lepsza)to mnie wcale nie dziwi. Taki trend.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
nie rozumiem
jesli mowimy o nowkach to oczywiscie ta roznica w cenie jest niewielka. i IMHO to jest raczej martwiace - znaczy prawdopodobnie, ze g* poprawili :) tylko tyle, zeby niektorzy brali nowy mkII zamiast uzywanego mkI :(
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
ja tez. standardowe zoomy rzadza sie tym prawem, ze im wiekszy zoom, tym bardziej zaj* (i kij z tym co robia w szerokim kacie :D :D :D ). a jeszcze jak jest czerwony pasek... :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
i kij z tym co robia w szerokim kacie
Zakładam jednak, że poprawili osiągi tego szkła na 24mm. Pytanie o ile. Co do ceny w PL to zobaczymy. Zakładam, że tanio nie będzie...
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
co do 16-35 to coś tutaj ewidentnie nie pasuje, albo ver III albo IS. Do tej pory wersje z IS i bez miały własne numerki.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
co do 16-35 to coś tutaj ewidentnie nie pasuje, albo ver III albo IS. Do tej pory wersje z IS i bez miały własne numerki.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Zakładam jednak, że poprawili osiągi tego szkła na 24mm. Pytanie o ile. Co do ceny w PL to zobaczymy. Zakładam, że tanio nie będzie...
nu ale nie prawnego obowiazku zakupu w ten kraju ;D
stany, niemce czy brytole maja przyjazne sklepy on-line
ale mówienie ze nowa wersja jest droższa jest dla mnie nieporozumieniem
to tylko 100$ więcej na otwarcie
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
jesli mowimy o nowkach to oczywiscie ta roznica w cenie jest niewielka. i IMHO to jest raczej martwiace - znaczy prawdopodobnie, ze g* poprawili :) tylko tyle, zeby niektorzy brali nowy mkII zamiast uzywanego mkI :(
Też cudów bym się nie spodziewał. To ma być tani L-kit do FF, a nie szkło dla onanistów ;). Jak ktoś potrzebuje czegoś lepszego to ma krótsze zoomy albo jeszcze lepiej stałki. Zrobienie wypasionego optycznie zooma w tym zakresie i świetle skończyło by się ceną z 8 na początku. Wątpię żeby dla kogokolwiek miało to sens.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Też cudów bym się nie spodziewał. To ma być tani L-kit do FF, a nie szkło dla onanistów ;). Jak ktoś potrzebuje czegoś lepszego to ma krótsze zoomy albo jeszcze lepiej stałki. Zrobienie wypasionego optycznie zooma w tym zakresie i świetle skończyło by się ceną z 8 na początku. Wątpię żeby dla kogokolwiek miało to sens.
Że tani kit do FF, to się zgodzę. Ale pierwszy 24-105 był na 12Mpx, a teraz mamy 50 i będzie więcej (wróć: 5d4 już jest ca. 60Mpx w trybie dual pixel) . Zresztą czwórka będzie z przodu jak nic :lol: (w cenie PLN).
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
stany, niemce czy brytole maja przyjazne sklepy on-line
Mieszkając kiedyś w UK sprawdzałem ceny i szału nie było. Nie widziałem większej różnicy w stosunku do cen w PL. Stany to wiadomo, mają taniej.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
teraz mamy 50 i
50 mpx to wciąż ewenement. O ile mnie pamięć nie myli to na forum udziela się JEDEN użytkownik tego body.
Dodatkowo w najbardziej wypasionej puszcze canona (1DXII) dowalili jedynie 20mpx.