Według mnie lepsze efekty daje normalne naświetlenie zdjęcia i konwersja krzywymi. Wtedy to co masz teraz prześwietlone jest na granicy histogramu i tak nie razi.
Wersja do druku
jedni piszą tak, inni inaczej, ja tam wiem że: żeby z normalnie naświetlonego zdjęcia zrobić high key - to trzeba go praktycznie ręcznie namalować na warstwach ...
jeszcze jedna (poprawiona) wersja tej fotki i już nie męczę tematu...;)
701. Romena' Square.
Tu już wyeliminowane to o czym wcześniej pisałem. Kurde... Ale mi jakoś nie odpowiada tak czy inaczej. Brak mi tego blasku jak np w tym HK http://farm2.static.flickr.com/1168/...66fa1030_b.jpg
W kwadracie jak najbardziej:)
Ojjj Adamie, co to na ostatnim się stało ? Jakieś, takie rozmycia w pewnych miejscach. Zdjęcie jak najbardziej ok, ale chyba byłeś zmęczony, gdy siedziałeś nad obróbką ;)
Pod względem obróbki ostatnie kompletnie nie udane.
nie ma to jak KONSTRUKTYWNA krytyka! dzięki Ci Goose:)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
fakt co nieco spierdzielone koło 1-ej w nocy było :)
dzięki!
...tamten blask był domalowany w PSie, wygląda na to że chyba MMM miał racje ;)
pozdrawiam wszystkich i dzięki za uwagi
heja ! znowu kilka fotek studyjnych - moje ulubione z ostatniego zlecenia, z góry przepraszam za szepczące logo ale wkrótce fotki nie będą już moją własnością - klient płaci za wyłączność ...
tymczasem proszę o komentarze i ewentualne wskazówki :)
pozdrawiam
702. LeeAnne
oraz dla wnikliwych crop (100%) z powyższego zdjęcia :
proszę nie doszukiwać się wartości artystycznych - ot takie tam zdjęcia na stronę i do katalogu, starałem się je poPSuć tak żeby wyglądały naturalnie :)
pozdrawiam
VanMurder,
a czasami nie chwalisz się "w oczkach" swoją nową Plazmą ? ;)
fotki z LeeAnne są zajefajne :)
Hmm, dziewczyna ma dziwnie zakrzywiony ten uśmiech ...
A z drugiej strony, klient zapłacił, to co tu filozofować ;)
Jeszcze przeczyta krytykę i będzie chciał upustu ;)
noel, to chyba nie plazma tylko hm.. okno?
Wracając do przeszłości ;)
701 jak dla mnie cool :) chociaż ten softbox (chyba) w źrenicach.... dziwnie wygląda.