Jesli bys czytal ze zrozumieniem to nie pisal bys tych bzdur , bez urazy:wink:. Jesli nie zauwazyles.. mowa jest o sigmie 85/1.4 wiec twoje teorie ogolnie o sigmach mnie nie interesuja. Jesli masz cos do powiedzenia sensownego na temat tego obiektywu oprocz domyslow to bardzo prosze bo jezeli nie to wyglada to troche smiesznie.. i w tym wypadku to ja ciebie nie moge traktowac powaznie:grin: to po pierwsze. Po drugie gdybym pracowal na dwoch omawianych obiektywach nie podjal bym tematu bo i po co? dla mnie non sens... Troche widzialem sampli z tych dwoch szkiel, dzieki czemu mam pewne zdanie na ich temat ale piszac tu na forum chcialem tez uslyszec co maja do powiedzenia uzytkownicy, powtarzam uzytkownicy jednego jak i drugiego obiektywu lub ludzie normalnie podchodzacy do sprawy. Co wiecej uwazam ze jestes zbyt nerwowy aby mozna prowadzic z toba luzna i rzeczowa dyskusie bez emocji, to jest wlasnie zmora kazdego forum poniewaz niektorym sie wydaje ze wszystkie rozumy pozjadali. Wydaje mi sie tez ze cie jakos urazilem lub zdenerwowalem, jesli tak to prosze o wybaczenie.. Ja niestety tematu krotkich ogniskowych nie znam bo przygode z fotografia slubna dopiero zaczynam ale nie oznacza to ze jestem kompletnym laikiem bo aparat w dloni mialem i to nie jeden raz i tak sie sklada ze jakies sukcesy fotograficzne tez by sie znalazly. Wiec jesli nie jestem dla ciebie odpowiednim partnerem do rozmow to z calym szacunkiem ale nie bede tego przezywal a tym bardziej sie z czego kolwiek tlumaczyl.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sam napisales ze taka sobie:grin: a jesli chodzi o scislosc to fotka mi sie podoba:grin:
Jak przymykasz to obrazek pewnie wymiata..? Chetnie bym kiedys potestowal to szklo i zrobil konkretne porownanie z c85/1.8
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wielkie dzieki za odpowiedz, takie posty az przyjemnie czytac, zero domyslow. Rzeczowa wypowiedz uzytkownika majca uzasadnienie ktora na domiar tego potwierdza moja cicha teorie o tej sigmie.
Pzdr:grin: