Informacje o Użytkowniku MASTERTOP Omijajcie go z daleka. Na przesyłkę czekam już prawie miesiąc i po nowych komentarza wygląda na to, że to podróby.
Wersja do druku
Informacje o Użytkowniku MASTERTOP Omijajcie go z daleka. Na przesyłkę czekam już prawie miesiąc i po nowych komentarza wygląda na to, że to podróby.
Temat zawiera już 57 stron i przyznaję, że nie czytałem wszystkich postów. Sorry jeżeli ktoś już o tym pisał.
Sprzedawałem ostatnio Canona 1100D na Alledrogo i miałem 5 dziwnych ofert, ale tylko na e-maila.
Wszystkie z UK.
Zawsze pierwsza wiadomość była z Czech z zapytaniem czy wysyłam poza PL.
Drugi mail pytał ile będzie kosztować przesyłka za granicę i czy zakończę aukcję za plecami Allegro.
Trzeci to jakieś lipne potwierdzenie z Banku Barclays z żądaniem przesłania dowodu nadania przesyłki.
I w tym momencie coś mnie ruszyło. Nie wysłałem sprzętu i zatelefonowałem do kumpla który ma firmę budowlaną w Anglii.
Wyśmiał mnie i powiedział, ze wpłacający może się rozmyślić w dowolnym momencie i zostaję bez kasy i aparatu.
Na domiar złego aukcja poza Allegro i zażalenie tylko do Pana Boga.
Miał podobny przypadek, gdy Angol miał mu przesłać 10 000 funtów na konto. Kasa już była zaksięgowana i następnego dnia pojawił się debet na koncie, bo zleceniodawca się wycofał.
To tak zwane operacje kredyt ...........
Pozdrawiam
Nigeria wiecznie żywa :)
Tu masz na Allegro wszystko opisane
Czy coś się pojawiało w tym wątku o użytkowniku alledrogo - romanos_2011?? Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Dziwi mnie tak niska cena za nową piątkę. Raz już miałem przewałkę ze sprzedawcami z Allegro (zakończona sprawą na Policji - ta historia przewinęła się w zeszłym roku w pierwszej edycji tego postu). Także teraz wolę dmuchać nawet na lodowate ;)
Jeśli jest możliwość odbioru osobistego a takowa możliwość istnieje z opisu to nie widzę nic niepokojącego,choć ceny atrakcyjne to fakt
Sent from my iOS
Ja od siebie mogę polecić przy sprzęcie takiej wartości odbiór osobisty.
Oczywiście - od zaufanego sklepu nie widzę przeszkód w zakupie wysyłkowym,
ale od osoby prywatnej czy małego sprzedającego wolałbym osobiście.
Chwilowo niestety nie po drodze do stolicy, więc chwilowo nie skorzystam z tej opcji, lecz jakby ktoś się okazał że korzystał z oferty tego użytkownika aledrogo, prosiłbym o info.