To się nazywa wyjść z opresji !!!! :D :D :D:D
Wersja do druku
Również kupiłem, czytając pozytywne opinie pierwsze szybkie strzały obiektyw łapie ostrość tam gdzie celuje środkowym punktem na 5dmk2
Miałem okazje zrobić szybkie testy sigma kontra canon 35l i w pierwszej chwili 35l jest szybsze, ale to jest minimalna wartość bardziej dla "onanistów"
Kolory te same, ostrość ta sama. W praktyce przy słabym oświetleniu rezultaty te same, nie widać różnicy więc po co przepłacać?, nówka sigma polecam :) no chyba że ktoś lubi czerwony pasek i ma pare stówek więcej w kieszeni.
Foto z aparatu, parametry we właściwościach, celowane środkowym punktem na twarz https://dl.dropboxusercontent.com/u/...5/IMG_8239.JPG
Bokeh sigmy lepszy bo są kółka lubię kółka :)
1/60 migawka..
i teraz nie wiadomo, czy Ci obiektyw spudlowal, czy zdjecie po prostu poruszone.
bo akurat ten ostatni przyklad, to antyreklama ukladu AF w Sigma 35/1.4 :mrgreen:
zdjecie poruszone jak już, bo obiektyw idealnie wycelował :D
hmmm, 50/1.8 wydaję się ostrzejszy jak nie taki sam "mniętki", zapewne szkło warte grzechu, choć czytając Wasze gloryfikacje można odnieść wrażenie, iż lekko PR jedzie ;)
brakuje mi jeszcze kilku zeta, dlatego bacznie obserwuje i czekam na ew. korektę cenową w przyszłości, Σ lub 35/2 IS, czytałem ostatnio jakieś porównanie L, Sigmy i owego 35/2 IS i uznano, iż 35 IS z racji dobrych możliwości za umiarkowaną cenę wygrywa. Oczywiście nie robię kotletów dlatego moje wybory są zgoła inne od Waszych.
PS. zapewne grali wtedy YMCA, dlatego poruszone :P
Pobawisz się tym szkiełkiem to zmienisz zdanie. I zamiast wyjeżdżać innym ze PR robią zajmiesz się robieniem zdjęć :)
On kosztuje prawie tyle co Sigma... I na brzegu pełnej klatki raczej ssie. Ale nie takie rzeczy dowodzono. :)Cytat:
iż 35 IS z racji dobrych możliwości za umiarkowaną cenę wygrywa
Po co dotykać coś takiego? :) Po to jest internet, by móc dokonać optymalnego wyboru, bez zabawy w kupca.
Test Canon EF 35 mm f/2 IS USM - Rozdzielczość obrazu - Test obiektywu - Optyczne.pl
Test Canon EF 35 mm f/2 IS USM - Podsumowanie - Test obiektywu - Optyczne.pl
Tak każdym obiektywem da się robić zdjęcia. :P Tym też. Ale gdyby był z 1000 PLN tańszy to ocena zasadności zakupu byłaby inna.
iPhone4 vs HTC Evo - YouTube
35 L, where is the 35 L, I need an 35 L...