Od jakiegoś czasu mam Premium Golda z chipem kupionego w Eltecu za 83 zł.
Trzy baterie tej marki od czterech lat dobrze spisują się u mnie w 350-ce , praktycznie nie różnią się jakością wykonania i wydajnością od orginalnego NB-2LH.
Premium Gold LP-E6 jest gorzej wykonany od orginału , jest od niego zauważalnie lżejszy i już widzę , że wydajnościa mu nie dorównuje ( a pisze na nim 2000mAh :lol: ) ...
... z drugiej strony jest 3X tańszy , prawidłowo i stabilnie zasila aparat , chip identycznie jak orginał komunikuje się z 60-ką , obudowa ma take same rozmiary jak orginał , no i ma gwarancję którą da się wyegzekwować.
Ja jestem jak dotąd z tego zakupu zadowolony.
Niedawno miałem zamiar kupic jeszcze jeden zamiennik , tym razem upatrzyłem sobie Deltę ( oczywiście z chipem ) w Foto-Ivy , ale po rozmowie z nieocenionym Towersem mi przeszło. Okazuje się , że aktualnie nimi nie handlują , bo na ok. 70 sztuk sprzedanych tych akumulatorów 50 do nich wróciło jako uszkodzone.
Importer tych bubli przyznał , iż w całej partii występują błędy w komunikacji chipa Delty z body. Wygląda to tak , że mimo iż akumulator jest naładowany , to do korpusu przekazuje informację że jest wyczerpany i aparat się wyłącza :-(. Czekają na poprawioną wersję ;)...
Zakończyło się tak , że kupiłem kolejny orginał ( w Foto-Ivy :lol: ).
I jeszcze jedno : orginalne LP-E6 maję teraz nowe zgrzewane opakowanie !