Jeżeli będą miały przycisk Direct Print to i owszem.
zdRAWki
Wersja do druku
Like THIS?
zdRAWki
Ale ma filmy almostHD.
Alpha A450 - 14 MPx, 500D - 15 MPx = więcej MPx
Alpha 550/Nikon D90 - 14/12MPx, 50D - 15 MPx = więcej MPx
D300s - 12 MPx, 7D - 18 MPx = więcej MPx
Jest D3s i jest MarkIV
wszystkie bazy jakby obsadzone, miejmy nadzieję, że nadszedł czas 3D
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=34155687
Ja stawiam, ze w lutym pokażą 1Ds mk4, a na jesień pójdzie 3D na photokinie. Tak to widze. Chce jeszcze 35L2 zobaczyc no.
Jest już nowy 70-200/2.8 L IS II :)
Więcej na dpreview.com
No a to nie koniec :).
tak mi się przypomniało:
stąd: http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=205Cytat:
Też jestem trochę zdziwiony 5DMKII bo to co ja testuję to nie ta sama puszka. Patrząc na parametry (np. pełne uszczelnienie i 45 punktowy AF) wychodzi na to, że szykowana jest druga puszka w segmencie która będzie poziom wyżej od 5DMKII.
czy to był 1d4 czy 3d ;)
no i w ogóle:
hmm.. czy to 24LII czy to co powyżej?Cytat:
Jeśli mogę coś powiedzieć. To sądzę, że jednym z pierwszych którzy nową lustrzankę zanabędą będzie oskarkowy I do tego z jednym szkiełkiem które na pewno przyda mu się w pracy
Chyba dział R&D tym razem wziął pod uwagę prośby branży zdjęć ślubnych.
Jakby ktoś nie wiedział skąd kolega Corwin to napisał:
Dawno go nie było ;)Cytat:
Aha i pozdrowienia dla całego forum z Oita w Japonii
Ale coś forum tutaj cienko działa.... Trzeba się łączyć przez proxy w Polsce. Nie ma tu jakiejś blokady na adresy IP z Japonii?
Było by bardzo miło zobaczyć canonowskie 14-24, zamiast odświeżania 70-200...
w sumie nie.. po nagonce że 5d2 nie okazało się tym czym miało być prawie niektórzy go zjedli :mrgreen: ale może to było 1d4 - opis nawet trochę pasuje (tylko o filmach nic nie było - ale to może specjalnie) - teraz już mógłby powiedzieć że to było to ;) - i podrzucić trochę nowych spekulacji.. bo jakoś zawsze to o czym Corwin pisał fajnie się czytało..
Edit: chociaż z profilu wynika że ostatnio zaglądał tu w listopadzie 2009 - a Vitez pewnie mógłby zerknąć czy z Japonii czy nie ;)
Hej Sherlock'owie, ładnie to tak inwigilować kolegę z forum :-P
hehe.. jednak ciekawość wzięła górę.. nawet Vitez dał się wciągnąć :megreen:
Wracając do 3D to ja się cały czas zastanawiam co to mial by być za aparat, bo jakoś na niego miejsca w ofercie Canona nie widzę:
1Ds Mk III - alternatywa dla zaawansowanych amatorów ew zawodowców którzy wykonują mniej prestiżowe zlecenia: 5D Mk II
1D Mk Iv - alternatywa: 7D
3D mógłby być zatem:
- połączeniem 1D i 1Ds, ale wtedy nazywałby się 1D(+ jakaś literka), kosztował by sporo więcej od 1Ds i byłby sprzętem całkowicie niszowym,
- czymś pomiędzy 1D i 1Ds, wtedy też nazywał by się 1D(literka), przechwyciłby po jakimś prcencie nabywców 1D i 1Ds ale sumarycznej sprzedazy by nie zmienił, czyli burza w szklance wody za niemałe (dla Canona) pieniądze,
- 5D Mk II z w obudowie 1D Mk III/IV i z jej AF, lub też 1D Mk III/IV z matrycą 5D Mk II co również nie ma sensu bo zamordowałoby sprzedaż 1D,
- następcą 5D Mk II co wydaje się najbardziej prawdopodobne, ale wówczas można zapomnieć o zbytnim zbliżaniu tej puszki do 1D Mk III/IV, z powodów jak powyżej; na 17-to polowy AF z 7D też raczej nie ma co liczyć bo jest on na tyle dobry że bez dwóch zdań wpłynął by na popularność 1D
- tanim FF "dla mas" lecz taką wersję trudno traktować poważnie, bo 5D Mk II który kosztuje ile kosztuje nie ma za bardzo z czego "kastrować"
Pozostaje oczywiście możliwość wprowadzenia do 1D-ynek matrycy FF ale po pierwsze nie teraz a po drugie odbiłoby się to na sprzedażny droższego 1Ds a Canon zdecydowanie bardziej niż do swoich kolan woli strzelać do konkurencji :-)
To proste: mój 3D aka lord of destruction
FF: tak
AF: 1D/s Mk IV, żadne protezy z 7D
MPx: 16; 1ds4 zawsze ma 1Dx2 czyli 32 MPx
CMOS: kompromis DR a IQ, bez bandingu
ISO: 50-102k
shutter lag: 40-55ms
kl/s: imho bez znaczenia, może być i 3, może być i 5
video: 720, 1080p, 24/25/30/50/60; h.264, mniejsza kompresja
CPU: Digic V czytaj **** w kosmos video: bez aa widocznego jak obecnie, bez galarety
target czytaj ci, którzy nie będą miauczeć, że za drogi: commercials, wedding
cena: nieistotna przy powyższym; ~ $5k
mogą dodać (pewnie w Mk II): wi-fi n, raw-video, podwójny slot: SDXC i CF, inny video codec, delikatny soft do edycji video on board i daj Bóg auto iso z d3 w drugim firmwarze :mrgreen:
S jak studio - ma mieć najwięcej MPx. Eleganckie (detal) pliki do ISO 400 dla targetu czyli 1600 dla mnie. Do tej pory się sprawdzało, plus nie może być gorszy od D3Xs,... 16 MPx w 3D: każdy kto ma kupić 1Ds4 nie pomyśli o 3D, ewentualnie 1Ds4 plus 3D.
edit
Cytat:
Zamieszczone przez northlight
1ds mk4 powinien mieć większą matrycę :D .. resztę ma w sumie idealną ;)
Tak i gwarantowaną sprzedaż 1D mkIII/IV jedna puszka na miesiąc ;-) - zapomnij.
W sumie mogliby zrobić inaczej. Dać więcej w następcy 5D mkII (w przybliżeniu to co w 7D + matryca dla ślubnych) i albo nazwać go 3D albo 5D mkIII, bo na dwie puszki IMO w tym segmencie zwyczajnie nie ma miejsca. I ewentualnie wprowadzić coś na kształt entry level FF-a np. plastik + AF z 5D :mrgreen:.
Ds-a z kolei można wypozycjonować (oprócz matrycy) bardzo wypasionymi filmami. Jeśli by do niego dali np. 4k to nawet gdyby kosztował 10 k$ to i tak znajdą się chętni.
Choć jak znam życie to Canon nas zaskoczy jeszcze czymś innym :mrgreen:.
Nikon weż się do rob-ł-oty :)
ef 300/4 IS II
ef 70-210/4 IS II
ef 300/2.8 DO IS i ef 400/4 DO IS
ef 15-24 3.5-4.5 fish
300/2.8 - kilo lżejsza, ostrzejsza i będziemy mieć kolejny rekord insane price tag of 2010 a... i tak się sprzeda a Nikkor II będzie się wydawał tani jak barszcz :mrgreen:
Jaki sens ma ef 70-210/4 IS II biorąc pod uwage to, że obecne 70-200 f/4 L IS jest świetne i nowe?
Ja myśle/mam nadzieje, że przystopują z tymi mpxami, no chyba, że stworzą nowa technologie matryc, która da pole do popisu.
Z 18 miesięcy temu japońska szycha z Canona bez obwijania w bawełnę mówiła, że 100 MPx nie stanowi dla nich żadnego problemu. Nie wiem jak odnieść te rewelację do technologii sensorów, ale mając na uwadzę budżet tajnych literek USA to pewnie takie matryce od dawna śledzą nas z kosmosu.
Dlaczego Canon, ani żadna z pozostałych firm produkujących aparaty fotograficzne, nie zrobi serii skierowanej do klientów mających alergię na dużą ilość pikseli i na ultrazoomy? Googlując trafiam tylko na takich alergików, więc chyba byliby odbiorcy. Trochę OT (i pewnie nie raz było zadane to pytanie) -z góry przepraszam.
Podpisał: Naiwny
Przeciez nikon twardo przy 12mpix stoi w FX.
Pieczętując koniec OT oceń sam: http://www.bythom.com/2010predictions.htm
A D3x to nie tylko liczne piksele, na które można liczyć w studio, ale również licząca się dynamika: http://www.bythom.com/nikond3xreview.htm
;)
Tak sobie myślałem, że 3D (jak EOS 3 w analogu), to taki "ostatni, co gasi światło" w danej technologii... ale teraz myślę, że 3D pojawi się raczej wcześniej niż później ze względu na Nikonowe D900 (czy jakoś tak...).
I żeby nie bruździł jedynkom, to coś mu tam popsują. Na przykład zostawią 45 AF, ale będzie można je wybierać tylko okiem, a nie dżojstikiem (a to - wiadomo - takie nieprofesjonalne) ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I dlatego tych wiadomości spodziewamy od Ciebie, a nie od Mr. Hogana ;)