Tak, pogmatwało mi się - Urząd Celny jest dla mnie jak fatum od zeszłego roku, dlatego nie mogę o nim zapomnieć :D
Oczywiście, chodziło o Urząd Skarbowy.
Wersja do druku
czy ktos juz moze rozliczal sie z urzedem po okresie tego 1 roku ? jak to wyglada mniej wiecej ?
ja sierozliczałem i kolega.
rozliczenie polega na takiej zasadzie jak co 3 miesiace
czyli przynosisz dowody wplaty na zus a ostatnie 3 miesicace plus potwierdzenie ze skarbowki ze prowadzisz dzialalność i to wszystko.
jesli im cos nie pasuje lub maja astrzezenia to maja sie odezwać
i to wszystko.
hmm co 3 miesiace cos trzeba dawac ? u mnie cisza ;]
a jak ze sprzetem ? w sensie sprawdzania czy wszystko jest itd itp
Panowie, proszę o przybliżenie tematu. Jaką i od kogo można dostać dotację w przypadku gdy jest się zatrudnionym w firmie na umowę o pracę na pełnym etacie. Chodzi o dotację na działalność gospodarczą (pierwszą) w zakresie usług fotografia okolicznościowa (ale ładnie zabrzmiało) :D Wszelkie informacje będą dla mnie cenne, co, gdzie załatwić od czego zacząć itd. bo jestem daleki od znajomości tematu.
Na serio myślisz, że dostaniesz tutaj te odpowiedzi?
Poza tym Google nie gryzą http://funduszeue.info/blog/2008/04/...apital-ludzki/
Spytam wprost.
Czy ktoś próbował wziąć dotację na bezrobotną żonę?
Ja pracuję, ale żona od przyszłego miesiąca będzie na bezrobotnym.
Ja już mam na koncie kilka ślubów. Mam pozwolenie z kurii. Mam www.
Natomiast żona na razie pomaga jak umie, a docelowo chce sie nauczyć też robić fotki. Na razie opanowuje obróbkę (lightroom i podstawy PS-a).
Czy można jakoś tak ułożyć biznesplan, że żona będzie jakby szefem, pozyskującym zlecenia trochę fotografującym, natomiast ja będę jako dodatkowy fotograf na umowę o dzieło.