VanMurder - spróbuję zreplikować to co zrobiłeś z moim zdjęciem, choć jak dla mnie trochę za dużo saturacji - na pewno żywiej to wygląda, ale do albumu rodzinnego bardziej pasuje MI naturalny wygląd, niż reklamowy.
Wersja do druku
VanMurder - spróbuję zreplikować to co zrobiłeś z moim zdjęciem, choć jak dla mnie trochę za dużo saturacji - na pewno żywiej to wygląda, ale do albumu rodzinnego bardziej pasuje MI naturalny wygląd, niż reklamowy.
Przyciasno, zgadzam sie ;-) Generalnie ta fotka jest fotka przypadkowa, zona przymiezala nowe ciuchy a pokoju, i zobaczylem wlasnie taka poze ;-) szybko chwycilem aparat i cyk ;-) a ,ze jestem amatorem i dopiero sie ucze, tak wiec troche wyszlo poruszone, poza tym w kolorze jakos mi nie pasowala. I obrobka doszla az do BW wydaje mim sie ,ze wyglada oki. Co do jakosci, tak jak juz pisalem umnie w ps-ie zdjecie oki wrzucam na serwer do bani, generalnie jestem nie zadowolony z nowego Hp (pracuje tylko na laptopach) bardzo czesto grafiki na stronach zle otwiera jak by "skompresowane" musze kilka razy odswiezyc strone zeby otworzyla sie poprawnie, tak wiec nie dlugo pewnie zmiana sprzetu ;-)
Co do ziarna oczywiscie dodane w psie.
Jedna osoba napisala ,zebym wrzucil na Imageshack a nie na swoj serwer, to zdjecie jest na imageshack i dalej troche nie tak, tak wiec strona lezy po mojej stronie.
Vitez sprecyzuj odpowiedz, dlaczego ? ;-)
Bo nie wyszło Ci to ziarno... wyglada jak z taniego kompaktu. Nie wiem jak zrboić lepsze ale z analoga wygląda sporo lepiej i widać od razu, że z analoga jest a to wyglada jak z kompaktu na duzym iso ;]
witam nie powiem ale zajęło mi chyba kilka godzin przeczytanie wszystkiego :)
fotografuję juz od dwóch lat ale jeszcze portretów nie robiłem głównie widoczki i sport :)
kupuje teraz canona 70-200 L f.4 wiec jak bede coś miał to wkleje dla oceny :)
Adino zapraszamy do zabawy ;-)
Vitez dzieki oto mi chodzilo, nie wiem tak mi sie wydawalo ,ze lepiej bedzie z tym ziarnem. Ale co ogolnie myslicie o tym zdjeciu ?
jak chcesz mieć ładne (nie cyfrowe) ziarno to musisz mieć sampel analogowego i nałożyć je np przez overlay, tak ja to zrobił z moim zdjęciem kolega Szwayko w tym wątku:
http://canon-board.info/showthread.php?t=34329&page=11
pozdrawiam