Odp: Tło fotograficzne ... jakie?
Ja zakupiłem tło winylowe białe. Póki co nie miałem z tym żadnego doświadczenia. Za wąskie 1,6 m prześwituje na tle okna dziennego. Niestety u mnie tylko amatorsko mogę rozłożyć na tej części ściany. Teraz wynalazłem takie coś Tło kartonowe 2,72x5,5m Savage Widetone WST-SV-272X5 - sklep Fripers.pl
Chcę zakupić kolor szary. Z tym że ja to wieszam na dwóch statywach 295 cm plus poprzeczka blokowana śrubami motylkowymi. Jakie kolwiek uwagi mile widziane.
Wygląda nieźle. Przynajmniej na obrazku i w opisie. Nie mam doświadczenia z tłami tej firmy. Kupuję Lastolite, bo to sprawdzona marka. Są droższe, ale jest pewność, że są dobre. Co do statywów i poprzeczki, to robię dokładnie tak jak ty i sprawdza się :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
GMHusky
... myślę o zakupie gnieciucha tylko może ktoś coś polecić ... rozumiem że bawełna, może jakieś wady?
Witam
Ja zakupiłem z muślinu jestem zadowolony
Czarne Jednolite Tło Muślinowe (3 x 6m)
Wada:
gniecie się :) mam zestaw zawieszenia tła i mimo to zagniata się
coś za coś
:)
Może trochę głupie pytanie ale jakie wg was kolorystycznie jest najpopularniejsze tło? Ja bym się skłaniał do szarego. Wiadomo zależy od preferencji i zlecenia.
Mam jeszcze jedno pytanie. Chce zakupić prosty system zawieszania teł na statyw System zawieszania teł 1 tło - statywowy WSTS-FP-NG1W - sklep Fripers.pl Rozumiem aby konstrukcja była bardziej stabilna muszę wymienić rurę na aluminiową czy nie ma takiej potrzeby. Pytam bo nie mam doświadczenia w tej materii. Zastanawiałem się na dwoma kolumnami rozporowymi autopole ale zestaw taki to wydatek ponad 500 zł.
Czy ktoś miałby pomysł czym przyciąć tło fotograficzne? Chodzi mi dokładnie o skrócenie na szerokości rolki 2.7m. Bo 2.7 jest dla mnie w obecnej chwili za szerokie i planuje tak z 0.5m się pozbyć... Jakieś pomysły? Gilotyna? Jakiś nóż mechaniczny?
Przychodzi mi do głowy piła o bardzo drobnych zębach.
Brzeszczot mógłby być niezły:P:D
Nożyk introligatorski (dobrej jakości) do nabycia w papierniczym (bądź budowlanym), ewentualnie ostre nożyczki - jeśli planujesz obciąć tylko kawałkek. Jeśli chcesz ciąć całą rolkę, to rzeczywiście brzeszczot albo piłka o drobnych zębach będzie ok. Zresztą i tak na docelowym zdjęciu nie będzie brzegu tła, więc cokolwiek co tnie, się nada.
Albo jeden szybki ruch ostrą siekierą... ;)