Tamta sonda kończy się jutro o 9 dopiero, wiec następna bedzie pewnie wystawiona też jutro. A gdzie kolejny temat?
Wersja do druku
Tamta sonda kończy się jutro o 9 dopiero, wiec następna bedzie pewnie wystawiona też jutro. A gdzie kolejny temat?
Sorki, ale zasiedziałem się przy pisaniu projektu zaliczeniowego (Reversi w C, z różnymi ficzerkami)
Tegotygodniowy temat to :
"Na granicy"
Mail : on.assignment@o2.pl
Nazwa JPGa : onassignment03.jpg
Termin : do 28.03.2010r, 23:59
Link do obszerniejszego regulaminu, zasad wysyłania zgłoszeń na maila, ... : TU
Punktacja : TU
Zdjęcia mogą być zarówno reporterskie jak i pozowane.
Proszę zachować pełną zgodność z tematem.
Zakazuje się również wysyłania zdjęć zrobionych przed chwilą obecną (21.03.2010r, 23:59).
Ja też dałem zdjęcie - temat był fajny, można było dać coś mocnego, ja ze swojej foty teraz jestem niezbyt zadowolony no ale cóż... Może teraz będzie lepiej :-D
Nie dostałem jeszcze czterech fot. Jeżeli zdążycie przed jutrzejszym pojawieniem się Tomasza1972, to może załapiecie się na sondę...
Punkty za pierwszego Assignmenta przyznam po zamknięciu sondy (czyli po 9:06).
Zdjęcia na sondę wysłane do Tomasza1972. Czekamy na wystawienie.
Tymczasem wyniki pierwszej tury :
(numerki przed nickami to numery zdjęć z sondy)
1. zmaku 3,5pkt
2. deffik 2pkt
3. trzeszcz6 6pkt
4. Goomis 20pkt
5. Krzysiek27 13pkt
6. airhead 3,5pkt
7. MatusP 13pkt
8. leCoq 8pkt
Gratuluję wygranej Goomisiowi. Krzysiek27, MatusP - zasłużone drugie miejsce egzekwo - niezłe pomysły!
A ile zdjec w koncu doszlo? Czekam na ta sonde, bo strasznie jestem ciekawy jak inni potraktowali ten temat. Czy bedzie oklepanie czy nie :) no zobaczymy, oby szybko :D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sorry nie zauwazylem, ze juz jest :) nie jest zle, myslalem ze beda same zdjecia architektury stary i nowy budynek, a jest roznie :) super :)
a co to za 3,5pkt? to za to ex aequo?
No były chyba dwa ex aequo, to dałem średnią arytmetyczną punktów obu miejsc...
@Sergiusz - tak szybkie tempo sprawia że ciężko jest za każdym razem zrobić zdjęcie, a skoro efekty takie cienkie, to może pokaż swój pomysł na temat? Naprawdę chcę się uczyć:)
A poza tym - mała dyskusja o zdjęciach z poprzedniego tematu chyba byłaby na miejscu - fajnie zobaczyć co inni sądzą i samemu wypowiedzieć się zarówno na temat swojego zdjęcia jak i prac innych.
A co do nowego tematu - w tym tygodniu zdążę na pewno!:]
Ja dziękuję wszystkim uczestnikom za 1 rundę :-D
Osobiście glosowałem na 7 - fajnie uchwycone, ma coś w sobie :-)
Mam jeszcze taką małą myśl dla reszty zaangażowanej w zabawę. Moja fota miała w zasadzie nie powstać :-P Ten pomysł nasunął mi się jako pierwszy i właściwie jedyny :-P Miałem moment, w którym uważałem, że jest głupi i chciałem nic nie dawać - bo czasu już nie było żeby wymyślić i zrobić coś innego. No ale spiąłem się, zrobiłem i wysłałem fotę w ostatniej chwili no i proszę :-D Także wniosek z tego taki żeby się nie poddawać ;-)
Życzę udanych kadrów w bieżącym temacie ;-)
A może wydłużcie sobie te terminy ? Zdjęcia będą lepsze, zabawa ciekawsza, tak sądzę.
Takie tempo jest dobre do łapania pcheł a nie do robienia zdjęć z czym się zgadzam w zupełności. Jeśli konkurs ma mieć charakter edukacyjny to temat nie tylko figurował by jako puste hasło ale dobrze jak by prowadzący napisał wprowadzenie w jego arkana. A tak patrząc z boku to odnoszę wrażenie, że całość jest chaotyczna a do tego na łapu capu. Nie wiem cóż by się stało aby zapodać tematy z góry na miesiąc lub dwa aby uczestnicy mogli odpowiednio się przygotować?
W gazecie dostaje się nawet i kilkanaście tematów na dzień i jak nie ma ciekawej foty, to gromy lecą z nieba :D
Aczkolwiek nieco podzielam też wasze zdanie, widać, że uczestnicy nie wyrabiają.
To co, rozciągamy jednostkę czasu do dwóch tygodni? Jak uzyskam >50% poparcie ze strony uczestników, to zmieniamy.
Patrząc z boku, wydaje mi się, że lepiej zamiast wydłużać czas pomiędzy kolejnymi tematami, to dać dłuższy czas od ogłoszenia tematu do publikacji zdjęć (np. miesiąc bo dwa tygodnie to też mało), ale utrzymać tygodniowe tempo dawania nowych tematów, zdjęcia więc też będą co tydzień. Dzięki temu będzie i ciekawie i więcej czasu na zastanowienie nad tematem.
Nie wyrabiasz się merytorycznie a to z powodu braku doświadczenia. Nie wykorzystujesz w tematach aspektów pory roku czy pogody. Tematy są nieciekawe i wręcz wieje nudą. Dlatego jest marna frekwencja.
Brak doświadczenia jest oczywisty, bo taką zabawę organizuję po raz pierwszy, a na czymś trzeba się nauczyć. Pory roku - napiszę, że ma być zimowa fota i będziemy czekać pół roku? Pogoda - może zdarzyć się, że nie będzie padać i przez miesiąc i co?
Chcesz wymyślać tematy? Mogę przekazać ci to stanowisko.
Jestem za wydłużeniem czasu do dwóch tygodni:)
A co do tematów - jak dla mnie owszem nie są jakieś zatrważająco oryginalne, ale na pewno są ciekawe. I fajne zobaczyć na jak wiele sposobów można zinterpretować jedno hasło (i zorientować się że mało osób chwyta moją interpretacje:P).
A jeżeli Sergiusz ma aż tak fantastyczne tematy wykorzystujące "aspekty pory roku i pogody" to może micles na jedną rundą odda przewodnictwo i zobaczymy co z tego wynika? Tylko błagam ! Niech to się nie skończy na temacie z rodzaju "Przylaszczki kwitnące w pierwszych promieniach wiosennego słońca"...
To oczywiste. Będzie się kurzyć!
Jeśli podasz dwanaście kolejnych tematów określając datę graniczną to pomimo tygodniowego terminu, który utrzymasz uczestnicy będą mieli trzy miechy czasu aby przygotować się i podejść odpowiednio do tematu. Potem to już wystarczy z miesiąca na miesiąc podawać kolejne cztery tematy. Też masz wakacje, sesje czy inne obowiązki a w ten sposób zachowasz ciągłość. Ja tam nie jestem zainteresowany stanowiskami bo i tak ostatnio mam mało czasu. Skoro się podjąłeś to ciągnij.
Dobra, w takim razie w najbliższą Niedzielę zarzucę wszystkimi tematami aż do końca tej edycji.
micles, nie pokazałeś swoich zdjęć do tematu "dwa światy" zrobiłeś jakieś? :)
Obrobię i wstawię jak znajdę chwilę czasu. Reversi jeszcze mi w 100% nie działają tak jak bym sobie tego życzył :D
A czy w gazecie też dostaje się abstrakcyjne tematy, których nawet nie wiadomo, gdzie szukać? Czy raczej dostajesz konkretne zadanie typu: "idź na to spotkanie/imprezę/wypadek/whatever i zrób dobre zdjęcia które oddadzą klimat i/lub pokażą, co się tam po kolei działo"?
"Idź na to spotkanie/imprezę/wypadek/whatever i zrób dobre zdjęcia które oddadzą klimat i/lub pokażą, co się tam po kolei działo" + takie, których nie będą miały inne gazety. (W skrócie na tym to polega :D)
Ok, a przedłużymy termin na "Na granicy" o tydzień?
Cóż... Nie wiem :D
To jak pozostali, a przede wszystkim micles, zgadzacie się na przedłużenie terminu tego assignmentu o tydzień? Kiepsko stoję z czasem w tym tygodniu.
Ja się zgadzam. Nie mam jeszcze absolutnie żadnego pomysłu na tegotygodniowy temat :/
A mi się wydaje, że takie przedłużanie trochę mija się z celem. Każdy z nas, zgłaszając akces do zabawy, wiedział jakie są zasady, ile czasu dane jest na realizację danego tematu i w swoim tygodniowym planie zajęciowym/pracowym/innym powinien postarać się wygospodarować nieco czasu na zdjęcie. Zabawa miała nieco ożywić forum, zaktywizować ludzi do fotografowania, a poprzez takie działania IMHO cała idea nieco się rozpływa...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Za dużo tego "nieco" a edycji brak :|
Ok, czyli termin do dziś do północy? Zrobiłem coś, co prawda nie najlepsze, ale zawsze.
W sumie to nie zostało jednoznacznie określone :) Mój powyższy wywód to jedynie zdanie jednego z uczestników, bo przecież mamy demokrację podobno :D
Nie no w sumie to się z Tobą zgadzam, bo rzeczywiście idea tej zabawy była jasna. Ciekawe czy micles poda tematy już do końca, bo coś się nie odzywa. Nie wiem czy wysyłać zdjęcie?
Jak poda to poda, jak nie to będzie jeden ;) Swoje zdjęcie wysłałem, w razie czego poczeka :)
ja się dziś nie wyrobię :( trudno :) chyba że zostanie przedłużone :D
Wydłużamy termin tematu "Na Granicy" o tydzień, bo wysłały tylko 2 osoby. Coś czuję, że zmuszanie was do wysiłku fotograficznego mi nie idzie :D
Zarzucam wszystkimi tematami :
3. (04.04) Na Granicy
4. (11.04) Matrycą równolegle do ziemi (+/- 20 stopni, ale im mniej odchylenia, tym lepiej)
5. (18.04) Speed - Niebezpieczna prędkość
6. (25.04) Pomyłka (tak, taki temat :D)
7. (02.05) Zwycięstwo (tak na zakończenie)
A mi się w końcu udało coś wysłać o czasie...:D
Mam pytanie, skoro mamy podane wszystkie tematy to muszą być one zrealizowane w konkretnym tygodniu czy nie muszą? :)
Muszą. Inaczej ktoś by odklepał wszystkie w tydzień i później miał z głowy i nici z konceptu regularnego focenia...
Pozwolę sobie wtrącić: racja Miclesa jest bezsprzeczna, taki miał plan na to wszystko.
Pytanie jedynie skąd będzie wiadomo kiedy jakie zdjęcie zostało zrobione, jak foty bez exifów idą?
I drugie: jak okazja ewidentnie wychodzi naprzeciw tematowi, ale tydzień czy dwa wcześniej, to zawodnik ma rezygnować "bo nie czas"? :)
Uczciwość ponad wszystko. Tak samo wcześniej nie wiadomo było, czy ktoś daje fotę nie z szuflady...
Kobieto, puchu marny! :D
Tak mi się dzisiaj trafiło na yt : http://www.youtube.com/watch?v=LSBCs0BFuKk (coś w stylu mojego pomysłu :D)
A i dzięki wszystkim którzy głosowali na nr 3 w temacie "dwa światy" nie spodziewałem się aż tylu głosów, szczególnie że to miejsce zobaczyłem przez przypadek :) jeszcze raz dzięki :)
trzeszcz zasłużyłeś - to było chyba jedyne zdjęcie w zestawieniu, które jakoś się broniło. Jaz ze swojego 3 miejsca też jestem zadowolony, bo fotka została trzepnięta zupełnie od niechcenia.