Jurek, czyli kurczaki glownie dla Pan polecac do konsumpcji?Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Wersja do druku
Jurek, czyli kurczaki glownie dla Pan polecac do konsumpcji?Cytat:
Pozdrawiam wszystkich. Ja jestem żolnierzem zawodowym. Oprócz fotografii moją drugą pasją jest wędkarstwo.
Cytat:
Zamieszczone przez Janusz Body
hymm to moze sprzedaj mi z 1000l ropki ? :) sporo w trasie jestem hehe
Nie, bo paniom od nich rosną wąsy, a to mi nie odpowiada :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Pszczola
o kurczę, to ciekawe.Cytat:
I gdzie ty przy tym znajdujesz okazję do robienia zdjęć (oprócz zachodów słońca oczywiście ;) )
To jest taka praca, że 4 miesiące na statku i 4 na urlopie :-) Wychodzi 6 miesięcy w roku w pełni płatnego urlopu.Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
1000 litrów? to ok. 6 baryłek - nikt by nawet nie zauważył, że cokolwiek brakuje. Więcej odparowuje po drodze :-). Tylko na surowej ropie daleko byś nie zajechał ... no i musiałbys se sam odebrać. W Singapurze Ci pasuje? ;-) Jak nie to ewentualne Long Beach ale tam to jest ze 40 mil od brzegu. :-)Cytat:
Zamieszczone przez asterix
Janusz
Ostatni rok na UW, archeologia pradziejowa: magisterka o ceramice ;)
W przyszłości marzeniem być profi za granicą w tym fachu :-D
Narazie kombinuję z foto, jak nic nie wyjdzie, powiem trudno i sie zajmę dłubaniem w ziemi :)
O prosze drugi archeolog na forum :) Rosniemy w sile
Ty też archeo ?? :pCytat:
Zamieszczone przez McKane
Tak jest :) Doktorant na UŁ specjalizacja bronioznawstwo, sredniowiecze i nowozytnosc. Wlasnie sie pakuje na jutrzejsze wykopaliska :D
Oj moj ty smutku...Cytat:
gdzie ?? na wykopaliska o tej porze, chyba ciepłe kraje tylko !! ;)Cytat:
Zamieszczone przez McKane
Architektura a konkretnie palac w Zloczewie pod Sieradzem :) Do cieplych krajow jezdza mieczaki ;)
To ja też coś napiszę. Jestem po doktoracie na PWr. Grzebałem się w mikroelektronice. Na uczelni zostałem, chyba dziedzina mi się nieco zmieni ale jeszcze do końca nie wiem. Oprócz badactwa zarabiam pieniądze pisząc programy.
Fotografię zawsze uprawiałem, dość niedzielnie, ale jednak. Wpadłem na dobre pół roku temu. Oprócz tego lubię grzebać się w elektronice majstrując własne zabawki. Właśnie prowadzę dwa projekty - zmyślny superinteligentny wężyk spustowy do 350D oraz przejściówka na M42 udająca obiektyw EF.
Z aktywności sportowych to głównie offroadowa jazda rowerem, choć czasu coraz mniej na to mam. No i też ostatnio mniej chodzi o jazdę, a bardziej o dojechanie w jakieś fajne miejsce aby pofocić.
A zimowy martwy sezon fotograficzny wykorzystuję przebudowując swoją przyszłą norkę.
spoko, mamy na forum swietnego kajakarza :) on takie 40 min machnie szybciej niz migawka w trybie sport :) heheCytat:
Mój kuzyn tam pracuje :-) czasem bywam u niego, napewno się znacie, bardzo fajna firma.Cytat:
Zamieszczone przez storm
Bardzo fajny wątek, że też dopiero teraz na niego wpadłem :/
Co do mojego zajęcia: to jestem po informatyce, pracuję jako barman w pubie gdzie można również posurfować w necie, w wolnym czasie produkuje się nad www i grafiką DTP... fotografia to ostatnio mój BZIK :-) więc jeśli najdzie mnie jakiś ciekawy pomysł lub okazja łapę puchę w łapę i pstrykam...
Czym się zajmuję? Obecnie trzema córkami (1,5; 6; 9 lat - no, Reno a Tobie się wydaje , że jedna to tak dużo czasu zajmuje:-) ), Na razie czasu na zdjęcia mam niewiele - głównie pstrykam córeczki, które zawsze i wszędzie są ze mną. Za miesiąc już nie będę chyba miała wolnej chwili - wracam do pracy po urlopie wychowawczym - wykształcenie - nauczyciel-historyk i bibliotekarz, pracuję w zawodzie
Ja też tak chcę ... siedzieć w domu i zajmować się Nadią ... Musiałam wrócić do pracy kiedy miała 5 miesięcy.Cytat:
Zamieszczone przez Hallgerd
PS. Zaglądam do Twojej galerii - bardzo mi się podoba ostatnia historia.
;-). też jestem raczej przeciwko emancypacji, z każdą z córek byłam w domu 1 -1,5 roku i to były najpiękniejsze lata
Miło mi, ze Ci się podobają - nie wszystkim odpowiada ten klimat. Niedługo koniec serii, następne zdjęcia dopiero w styczniu - mam nadzieję że już canonkiem
Ostatnio zaniedbałem czytanie forum, ale jestem.
A osobiście zaliczam się do większości ... czyli jestem ogólnie pojętym informatykiem (serwisant, sprzedawca, doradca i co potrzeba). Jak czegoś nie umiem, staram się nauczyć, jako samouk. Na studiach na razie nie jestem, z tytułów mam technika (informatyka oczywiście).
Od stycznia zmierzę się z szukaniem nowej pracy. Dotychczasowa, mała firma komputerowa, bankrutuje ... Dodatkowo jakaś sprawa w sądzie na deserek, bo szef nie wypłacalny, no ale takie życie.
Hobby: komputery (to już chyba zboczenie), dobra rockowa muzyka przy piwku, kiedyś wędkarstwo i modelarstwo ... no i oczywiście od około pół roku początki fotografii, która mnie akurat odpręża i pozwala zapomnieć o ... komputerach :)
Pozdrawiam wszystkich.
Jak wszyscy to i babcia...
Z wykształcenia i zawodowo jestem geologiem (ciekwe czy jedynym). Praca w terenie - aktualnie Wiertnia 236, South Yoloten, Turkmenistan.
Jeżeli chodzi o hobby to narty i ..... zależy od dnia.
Fotografi raczej amatorsk - takie pstrykanie.
Pzdrowienia z końca świata.
Przestudiowałem cały wątek - jest bardzo ciekawy i pozwala poznać bliżej wielu grupowiczów.Cytat:
Pozwolę więc sam się również nieco bliżej przedstawic.
Kiedyś Wyższa Szkoła Morska to było moje marzenie. Skończyło się na ... Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. :razz:
Od wielu lat jestem w Zarządzie dużej firmy produkcyjnej.
Pasje to (myślę że we właściwej kolejności): joga, fotografika, jeżdżenie na rowerze (dosyć forsowne bo potrafie - nie chwaląc się :roll: - zrobić na rowerku 100 km dziennie :). Szkoda że Jurek Pieth tak dalego mieszka - myślę że moglibysmy zrobić jakąś wspólna traskę... Zimą oczywiście nartki, latem podróżowanie a wieczorkami dobre czerwone wytrawne wino :)
A ja dla odmiany jestem lekarzem, a wolnych chwilach robię fotki i jeżdże na rowerku.
:) ja tez... tylko ze w 99roku czyli pewnie troche latek po tobie. no i w dodatku wydzial mechaniczny. zawodowo sprzedaje RIB-y, a zdjecia robie (probuje robic) 2 letniej córce :)Cytat:
Hehh... fajny wątek. Wyjasnia wiele na temat posiadanego sprzętu ;)
Ja młodzik jeszcze jestem. Kończę - jakby inaczej - informatykę(grafika z elementami programowania) na łódźkim WSHE. A na codzień... finanse - sprzedaje kredyty w firmie mojej żonki :D
Fotografia to pasja z której planuję zrobic również zawód - moze kiedyś się to uda?
Do tego dochodzi cała masa hobby na które brak czasu :(
To jest coś na czym się znam, mógłbym błyszczeć na jakimś forum. :wink:Cytat:
Zamieszczone przez norbuch
Skończyłem kilka lat temu Politechnikę Poznańską (elektroniczne systemy pomiarowe), później podyplomówkę z zarządzania i marketingu. Zawsze zajmowałem się telekomunikacją (taka rodzinna tradycja :grin: ) centrale telefoniczne, itp. rzeczy. Jak się juz napracowałem u kogoś, to postanowiłem sobie poprawić i założyłem własną firmę, i tak sobie działam w branży IT. Przez ostatnie 4 lata udało mi się stworzyć zespół z kilkunastu fajnych ludzi, dzięki którym firma się rozwija i mogę realizować różne swoje marzenia.
Lubię podróże w ciekawe miejsca, gram trochę w nogę na sali (kompletna amatorka) i mam trzyletniego syna który jest moim największym hobby.
Na wakacjach w Maroko kolega pokazał mi do czego służy lustrzanka (350d), zachorowałem na tę Waszą chorobę i jestem chory przewlekle :grin: .
Dopiero zaczynam moją przygodę z foto i nie mogę doczekać się wiosny i słońca. Tymczasem chłonę wiedzę z książek i z tego forum, wiosną pewnie eksploduję talentem :razz:.
Pozdrawiam
No niestety, choroba silnie zarazliwa, przewlekla i leczenie bardzo drogie. Z tendencjami do nasilania sie. Raczej nie jest smiertelna ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Przemoc
Aczkolwiek smierc z glodu, po nabyciu wymazonego bialego tubusu ze szklanym wnetrzem, nie jest wykluczona ;)Cytat:
Z wykształcenia technik elektryk . Obecnie kierowca 17m samochodziku , po drodze przez 6 lat ochroniarz , w między czasie dorabiający jako muzyk(perkusista i klawiszowiec) .W przyszłości chcemy z żoną( wizażystka) związać przyszłość z fotografią .
a jak to ma się z szumami? moze troche fotek testowych? jak radzi sobie w cieniach? ;-)Cytat:
Zamieszczone przez djtermoz
Dlatego sugeruje rozpoczecie chorowania od wagi 150-160 kg uzytkownika. Zostanie troche czasu na ucieszenie sie zabawkami ;-)Cytat:
Zamieszczone przez birez
Pszczoła, tu pisałeś niedawno, że schudłeś coś 40kg, powiedz co kupiłeś :-D
Cytat:
Zamieszczone przez Marcin Jagodziński
a witam kolegę po fachu :grin:
ja ma specjalizację w nafcie i geotermii
Dołączam się do pytania, bo mi też może być niedługo potrzebne... Może jakaś długa stałka? :mrgreen:Cytat:
Tobie wystarczyłby powrót do Polski, żeby szybko schudnąć ;)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
No cóż? Podobno żadna praca nie hańbi, wykonuję najmniej opłacalny zawód ;-( na tym forum. Niektórzy złosliwcy powiedzą że jest to praca dla leni, ale życzę im aby chociaż przez jeden dzień spróbowali robić to co ja. Nadstawiać ryja, być miłym i zarazem stanowczym i twardym. Ujmować złodzieji i nie mieć wyrzutów po przekazaniu ich gdzie trzeba. Praca którą wykonuję to ochroniarz sklepowy, najbardziej wredna robota jaka jest ale znajduję czas na fotografię i jest ona moim lekarstwem na stres.
to moze i ja...;) z wyksztalcenia informatyk ze specjalizacjami grafika komputerowa i multimedia / administracja sieciami. Z zawodu - informatyk / webmaster w jednym z warszawskich urzedow.
A lubie (niespodzianka ;>) komputery, rowery (juz tylko pasywnie :( ), fotografie i airsoft. :)
Psa kupilem. Szczeniaczka. W czerwcu br. Mial 2 miesiace i 8 kg. Teraz idzie mu 9 miesiac i wazy juz 38 kg. A co pies zezre to nie trafia to do mnie :mrgreen: Ledwo mi na (skladkowo-prezentowo) grip do 350d starczylo.Cytat:
Ze 20 kg moge sobie spokojnie jeszcze zjechac. W dalszych/blizszych planach jest 430ex i albo zoomik Tamrona, albo (jak zaczne w totolotka grac i wygrywac) jakas stalka w okolicach 100 albo 200 mm, ewentualnie Lka 70-200 (ale tu kilkogramow za malo). ;-)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Witaj kolego ja prze 6 lat wykonywałem tą "wredną" robotę .Na szczęście rzuciłem ją z różnych powodów.Cytat:
Zamieszczone przez fotograf62
Co to za "typ"? :)Cytat:
Ja mam dwa: owczarka niemieckiego oraz sznaucera średniego.
Żyją w stadzie. ;)
Ano taki jak na zdjeciach pod adresem:Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
http://ww.umk.pl/~zalecki/fotki.html
(To nie sa zdjecia 'artystyczne', a dokumentacyjne)
Relax - fotki eleganckie, pies zdrowy i szczęśliwy z nich wyziera. Wydaje mi się, że widziałem podobnego na konkursie agility...Cytat:
Edit - to pies pasterski berneński?
Bernenski pies pasterski. Tylko, ze na agility to one nie za bardzo sie nadaja. Nie ten gabaryt.
Tzn. są szybsze i zwinniejsze jednakże ktoś uznał (właściciel?), że jego pies będzie skakał i biegał w agility no i skakał i biegał. Tam gdzie jeden taki piesek musiał fruwać ten pies po prostu przeszedł. Moja wilczyca po prostu by to ew. staranowała (prawie 60kg masy! - a jej bracia są jeszcze więksi) a tak naprawdę to by przeliczyła ludzi dookoła:)
taaa u nas wystarczy wyjsc z aparatem na ulice i odrazu jest motywacja do biegania :DCytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Cytat:
Poważnie? :D Jeśli tak to BARDZO Ci dziękuję bo ostatnio ze znajomymi się zastanawiałem co to się z kobietami dzieje że muszą się golić :D Genetycznie modyfiokwane kurczaki? Cholera... Nie chcę z przyszłą żoną dzielić maszynki do golenia ;)
A czym się zajmuję? Młodzież! Matura w tym roku (za 4 miesiące :| ) jakoś to będzie.. W planach Politechnika Białostocka / Budownictwo ;) Mam też jakieś tam pomysły co do zarabiania na fot. ale wszystko w swoim czasie :) Jeszcze pytanko do Czachy: Pracujesz w FJ - Auchan? ;)
Tyle, ze niestety 'namawianie' bernenczykow do agility nie najlepiej swiadczy o wlascicielu. Pewnie, ze bernenczyki i za rowerem beda biegaly, ale to jest powolne wykanczanie tego psa. One sa po prostu za ciezkie i treningi do agility czy dlogobiehanie rowerowe wykancza im stawy. Psy te (tak mniej wiecej) po ukonczeniu 2 roku zycia chetnie za to ciagna (ale nie sprintersko) roznego rodzaju wozki, sanki itp. ciezaru niemal dowolnego 9choc w granicach rozsadku - dorosly czlowiek na wozku.sanka na przyklad jest ok). Moj pies to dopiero mlodziez od tygodnia - wczesniej plasowal sie w kategorii szczeniaczkow.Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
A ja robie doktorat z fizyki. W tym roku mam sie bronic wiec odczuwam coraz wiekszy brak czasu na foto. Eh, ciezkie zycie :)
Poza fotografia interesuje sie jeszcze astronomia. Jednak na rozwijanie tego hobby mam jeszcze mniej czasu, a od kiedy wywiozlem teleskop do tesciowej, na wies, to juz wogole przez niego nie patrze :( Choc tesciowa odwiedzac trzeba :(
acha, gawryl to twój ziomal :)Cytat:
Zamieszczone przez Gizzmo
a teraz to ja jestem twój ziomal :)Cytat:
Poza fotografia interesuje sie jeszcze astronomia.