To były żarty a mam dziwne wrażenie że powiało realnym jadem;).
Mniej kofeiny polecam :mrgreen:.
Wersja do druku
btw co do dwoch , w ta sobote na slubie mialo nie byc kamerzysty no i nie bylo , uczulalem tez nieco na zapalonych fotografow rodzinnych ( slub spory 150 osob w kosciele ) i coz , znalazla sie parka - foto i kamerka - ktora latal non stop razem ze mna :/ , wiec jesli dwoch to takich ktorzy sie znaja , ze soba pracowali i sie dogaduja
nieco ograniczy to latanie po kosciele i na pewno zwiekszy szanse na "ciekawe" zdjecie
dokładnie to miałem na myśli, jeśli już dwóch to takich którzy się uzupełniają, a nie sobie nawzajem przeszkadzają. Na pewno jest wtedy dużo łatwiej i większy wybór zdjęć.
z drugiej strony nie mówię, że jeden nie da rady.
Jako ze teoretycznie po sezonie slubnym juz , tzn w tym roku , w koncu byl czas pocykac w studio wiec coz teraz bede was meczyl innymi zdjeciami co by sie w temacie podciagnac :D
Pierwsze podejscie z woda w studio ...
153.
154.
155.
156.
Lubię Twoje ślubniaki, ale to mi jedzie tanim pismem erotycznym.
troche przesadziles chyba z wygladzaniem buzi, szczegolnie 153 i 156.
Ogolnie zostawilbym tylko pierwsze, zakladajac ze udaloby sie troche zmniejszyc nos modelce (mowie to zupelnie bez zadnej zlosliwosci), albo tak zlapales, albo to nie jest jej najlepszy profil ;)
No i to co dzieje sie na 155 z oczami to jakas masakra :D Panie, piliscie tam cos na rozgrzanie?
haha nie , niestety nie pilismy :D
hmm nie wygladzalem mocno , ale jak widac i to za mocno , a po resizie to juz w ogole ;]
Jak się modelka rozbierze to powinieneś poczekać trochę aby zniknęły ślady od gumek od bielizny czy stanika. Aby uniknąć niezręcznej czy krępującej sytuacji można robić zdjęcia ale skupiać się raczej na portretach lub założyć, że zdjęcia skazane są na straty. Zimna woda to niestety „gęsia skórka” a ta nie wygląda najlepiej na zdjęciach. Nie panujesz nad wzrokiem modelki. Tworzy on linie, które są istotne dla zdjęcia. A tak na marginesie to na Twoim miejscu zapomniałbym o ślubniakach i skupiłbym się na tego rodzaju fotografii. Widać, że masz do tego dryg.
Zapomniec o slubniakach , nigdy :D , poki co tam sie czuje jak ryba w wodzie , a studio no coz , niby latwiej bo wszystko ma sie badz powinno sie miec pod kontrola a w rezultacie trudniej ;]
Gesia skorka racja , nic z tym bym nie zrobil :/.
Jak się leje wodę w studio, żeby się nie podtopić? :P
tak :
:D
lekkie podtopienie bylo ale tylko paneli ;]
O kurka, ale instalacja. :D idzie zima i czas wynalazków DIY to też coś będę kombinował. Dzięki. ;)
hmm moze teraz lepiej ? ;]
157.
super
A ja spytam - do czego służą te deski wiszące na linkach? Jedna zdaje się przytrzymuje rurkę z wodą?
Pozdrawiam
Profesjonalny system podwieszany :D , sa dwa takie - deska , bloczki , sznurek do prania , obejmy do rur i karnisz szynowy
material podwiesic , lampe podwiesic , jak wyzej widac , przydaje sie
nie zauważyłem jakoś wcześniejszej serii - 138 fotka klasa, świetny moment złapałeś.
ahhh trzeba szybciej ciułać na te 135L ;)
Jestem pod wrażeniem pomysłowości i wykonania, fotografii też :)
Studyjnie znow i nudniej troche , w porownaniu do ostatniego ;] , w sumie to tak jak sobie siade juz po sesji ze 2 tyg to dopiero zaczynam widziec co mozna by lepiej zrobic heh , tak czy owak chetnie poslucham co zle itd.
158.
159.
160.
aha faktura skory hmm no przyznaje ze na 800px troske srednio , na duzych jak obrabiam jest cacy , ale nie chce mi sie dwa razy robic ;p
160tka jest świetna, kadr i kompozycja bardzo się podobają!
158 i 159 nie czuję taki fot, po prostu nie mój klimat raczej. Jako reklama stroju kąpielowego jest OK. Na 158 chyba buty w innym odcieniu niż strój i tło. 159 sztampowa poza.
Swietna seria!
Tylko czy bucik czasem nie za duzy?
160 - wszystko na miejscu, kadr ekstra, buzke bym mniej pogladzil, ale to juz subiektywne upodobania :)
no tak buty odstawaly od calosci jednak
wiem fotki nie wyrozniaja sie niczym jakos specjalnie , generalnie poki co chce sobie wypracowac oferte takiego podstawowego pf dla ewentualnych chetnych '
jeszcze nie widziałem u nikogo takiej skóry :P
Muszę przyznać, że fotografie Twojego autorstwa ogląda się z wielką przyjemnością. Jestem pełen podziwu dla błyskawicznego tempa rozwoju, umiejętności i wyczucia chwili.
Jest jednak jeden minus tak wysokiego poziomu: wprowadzasz ludzi w depresję! ;)
a dziekuje , a co do depresji ja mialem to samo i nadal czasem mam jak ogladam zdjecia innych :D
a co do cieni lampa nie byla dokladnie nad roksana , tylko lekko przed nia , nie idalnie w poziomie wiec swiatlo pod katem swiecilo na buzie/wlosy
dzieki MM :)
161.
Stylizacja i calosc Adrianna Wysocka , I miejsce w Ogolnopolskich Mistrzostwach Makijazu Kreatywnego w Lodzi 09 , moze ktos byl akurat , hala Expo.
duze - http://farm3.static.flickr.com/2630/...23944807_o.jpg
162.
no, no, respekt :) nawet blurowanie twarzy dało radę ;)
Podoba się.
Kadrowanie i obróbka in plus,kolorki również.
161 po prawej to zasługa disha?
Pełen ekspres widzę. Fotograficznie super a niefotograficznie - po co ten stanik?;)
No w sumie nie powinno go byc faktycznie ale tu nie bylo czasu na rzezbienie , szybka sesja ;] , dziewczyny na nogach od 5 byly i z wawy sie tlukly ;]
Tak dish + soft 30x50
161 prawy kadr bardzo na tak, świetne światło
no to pyk nowy rok sie zaczal :D
163.
164.
165.
166.
167.
168.
169.
170.
171.
172.
173.
175.
176.
177.
178.
179.
180.
181.
Ostatnie kozackie, chociaż chyba wolał bym ciaśniej i w pionie. Gdzie zimowy plener?
Czekam na ta zime :D a w zasadzie na troche slonca , bo dwa plenery czekaja ...
bardzo fajne ostatnie jaknajbardziej na tak! :) najsłabsze sa ramki a cały set bfajny:)
a ja mam pytanie. czy te identyczne poszarpane ramki to już taki styl czy dostali za darmo;) ...?? Ostatnio wielu dokładnie w te same pakują każde zdjęcie-czy pasi czy nie - jak leci.
zdjecia 178 - co się z tą ręką na pierwszy,m planie stało - o obwolutę mi chodzi. Michał z suwakami trza ostrożnie..;)
Photoframe czy jakoś tak, albo wygrzebane z neta tekstury :)
Ramki w modzie, ja tam lubię, ale B+W to chyba hdr'em pociągnięte?
sio mi od ramek ja lubie :D dobrze sie "wcinaja" foty w czarne tlo
no i ramki home made :D
hdr jako takich w ogole nie robie , ale szerokie kadry jak tu fishem mocniej wyciagniete
rasia do poprawki ;]
Michał chodzi o to ze każde zdjęcie ma tą samą ramkę. Mając kilkanaście ramek i obracając je na rożne sposoby masz całą masę kombinacji.
Jeżeli jeszcze wszystkie zrobisz w jednym pliku jako osobne warstwy to czas wklejania ograniczysz do minimum ;)
ale po co mi kilkanascie ramek ;] , zwlaszcza jakby mialy byc w sumie takie same ;] , do tej pory nie zwracalem uwagi ze sa w sumie takie same
generalnie chodzilo mi o taki efekt jaki mam u siebie na stronie w galeriach
Ja mam kilkanaście aby się nie powtarzały. Drukowałeś zdjęcia z takimi ramkami ?
tak raz w sumie ale spitolilem , zrobilem 15x22,5 foty a powiedzialem 15x21 i ramke z jednej strony ciach :D musialem drugi raz robic ;] , generalnie wiec nie robie
jedna mi starczy heh
ja zrobiłem kiedyś dokładnie to samo dlatego zapytałem ;)
Tym razem mala odmiana , w sumie pierwsza w zyciu produktowka :D ahh te emocje ;p
182.
183.
184.
185.
186.
187.
182,183,184 super. bardzo fajne swiatlo i kolory.
pozdr.
michał jak zwykle świetne zdjęcia