Do kiedy trwa to głosowanie?
Wersja do druku
Do kiedy trwa to głosowanie?
jakie kryteria finałowe, są cztery zestawy, może po najlepszym z kazdego i następne 6 miejsc wg uzyskanej liczby głosow w totalu?
Albo po dwa najlepsze i dwa lakiluzery
zawsze były dwa najlepsze z zestawu
aha, bo się zastanawiałem jak podzielić 10 miejsc, ale w sumie nie musi być 10 ;-)
Myślałem, że będą lepsze :)
a ja jestem kilkoma zachwycona
pozdrawiam
shit!!! faktycznie skleroza:neutral:
Ja jestem szczerze zaskoczony, że nawet parę głosów zebrałem. :) Pomijając już samo zdjęcie (gdzie mi do tych najfajniejszych!), to totalnie zwaliłem obróbkę :(
Na marginesie - nie podawajcie następnym razem deadline'a do godziny 00:00. To było mocno dwuznaczne, ja np. zinterpretowałem to jako dzień wcześniej niż faktycznie, fotę wysyłałem tuż przed północą, obrabiając na wyścigi... Na spokojnie pewnie inaczej by wyszło (albo i nie, w każdym razie mam teraz znacznie lepszą wersję tego samego zdjęcia)
Szkoda, że Oskarkowy wyleciał, ta fota była rewelacyjna, IMHO pewniak do trofeum! :-)
A ja obiecuję wrzucić coś lepszego po konkursie (jak się wreszcie zrobi ładnie i będę miał czas Bilba porządnie pogonić), bo kot piękny ino ma fotografa do d.. ;-)
A mnie jak na złość kocisko dzisiaj zapozowało wyjątkowo cierpliwie i efekt całkiem zacny był, złośliwiec paskudny...
Wytłumacz bestii, że jak jeszcze raz taki numer wytnie, to będzie wcinał twarożek zamiast wątróbki :))
Na moje - działa!
Widze ze nie tylko ja mam wybredna kotke :D Panga, piers z kurczaka, smietana od czasu do czasu jak zostanie na opakowaniu, do jogurtu potrafi pyszczka wpakowac, nawet jak truskawkowy jest i wogole wszystko co mlekopodobne, chociaz podobno mocno nie zdrowe :D Moze ma zle nawyki po mnie ? czekam tylko jak zacznie mi pizze podkradac i piwo podpijac :> A co do pozowania to pisalem wczesniej ze to wredota jest i zawsze sie gdzies tak polozy ze ledwo z aparatem podejsc a co dopiero z jakimis swiatelkami itp :D
Jak porządne, charakterne koty, to "prymitywny szantaż" nie zadziała ;)
Dawno, dawno temu, mieszkała u nas kotka, Kuba. I tak się złożyło, że przez parę dni nie dostała jeść. I zniknęła gdzieś, by po kolejnych kilku dniach zacząć przynosić nam a to mysz (albo nornicę), a to wróbelka czy sikorkę. ;)
Z kolei jej synowie, Szwarc i Neger (bo cali czarni), to przysiadali posłuchać, gdy na werandę przylatywał jakiś ptaszek...
No to trzeba jakieś szkło f/1.4 albo f/1.2 kupić...
Problem w tym ze w 99% przypadkow chowa sie w szafe albo inne zaciemnione w 100% miejsca :> Ale damy rade, z pomoca osob tutaj na pewno predzej czy pozniej zbierze sie jakis fajny zestaw obiektywow wartych uwagi :)
Radzę zamknąć szafę przed kociskiem i pomachac surowizną przed pyszczkiem, od razu będzie inna "gadka" :D
Niestety Ewo moj wątróbki nie tknie ;/
Zdjęcia świetne. Bardzo wysoki poziom, co się chwali bardzo. Gratuluje udanych zdjęć.
Zastanawia mnie różna liczba oddanych głosów w poszczególnych zestawach zdjęć w battlu, czemu tak sie dzieje?
ja oddałam po jednym głosie na najlepszą fotkę (moim zdaniem) w każdym zestawie, być może niektórzy głosowali tylko na jedno zdjęcie które im się podobało najbardziej we wszystkich 4 zestawach
mam nadzieję że się nie pomyliłem :)
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=31997
Gratuluję finalistom!
Ale - skoro już można, bo po sprawie - to pożałuję kotka nr 8 z pierwszego zestawu. Trzymałam za niego kciuki, nie załapał się, ale moich uczuć do niego to nie zmienia. Autorowi gratuluję, bo udało mu się oddać nastrój zwierzaczka :)
gratki dla finalistów
dziękuję tej jedynej osobie która zagłosowała na moją 14-stkę :)
Dzięki Ewo za miłe słowa, ta 8-ka w 1-szym zestawie to akurat moja fotka, zdjęcie pochodzi sprzed paru miesięcy, nie miałem jeszcze wtedy lustrzanki, zrobiłem je kompaktem Canona PS A710, ale nie był to przypadkowy pstryk - wykorzystałem tryb manualny, punktowy pomiar światła , RAW
A tak swoją drogą to chyba lepiej wybrać 8 finałowych zdjęć po największej liczbie otrzymanych głosów niż po 2 najlepsze np. z 4 przypadkowych zestawów
Ale jakoś się tym specjalnie nie przejmuję w końcu chodzi tylko o zabawę
Gratulacje dla finalistów.
Pewnie miałby więcej głosów, bo kadr ładny, ale zdjęcie bardzo nieostre na całości...Cytat:
Zamieszczone przez oszin
A to widać :)Cytat:
Zamieszczone przez chmuras
Trudno orzec, bo czynnikiem zaburzającym jest statystyka. Tak jak w piłce nożnej - trafi się do silniejszej grupy i można odpaść będąc lepszym od wielu finalistów... W pierwszej grupie walka była bardzo wyrównana, wyniki różniły się o włos..Cytat:
A tak swoją drogą to chyba lepiej wybrać 8 finałowych zdjęć po największej liczbie otrzymanych głosów niż po 2 najlepsze np. z 4 przypadkowych zestawów.
Ale jakoś się tym specjalnie nie przejmuję w końcu chodzi tylko o zabawę
Gratulacje dla finalistów.
Ja już zagłosowałam, ale to był ciężki wybór :)
Naprawdę gratulacje, wspaniałe zdjęcia :)
DZIĘKUJĘ wszystkim: głosującym i oglądającym!
Krótkie INFO o zdjęciu.
Zrobione 2.03.08 na Wystawie Kotów Rasowych w "Blue City" w Warszawie (wiecej zdjęć w galerii Picasaweb/hekselman).
Aparat EOS 5D, RAW, ISO1250, 1/90 F3.5. Obiektyw EF 70-200 2.8 IS L200mm. Bez lampy błyskowej.
Było miło ! :-)
A ja chciałem pogratulować autorowi finałowej 7ki. Moim skromnym zdaniem najmocniejsze zdjęcie z całego zbioru.
Dlaczego? Czysta forma oraz to co najważniejsze: pokazuje ciekawską naturę kociaka. A jakby się głębiej zastanowić, to kot ma dwie cechy główne: jest ciekawski albo/i leniwy (tu pozdrowienia dla autora 6tki, również bardzo fajnie trafionej).
Gdy oglądam Wasze zdjęcia z koncertów, reportaży, streety czy inne, to zawsze widać na nich dynamikę, emocje lub coś, co określa modela lub sytuacje. Tutaj w większości zdjęć tego zabrakło.
Dobra, nie wymądrzam się więcej. W końcu mnie zdyskwalifikowali już pierwszego dnia.
BTW, jak się można dowiedzieć, kto jest autorem konkretnych klatek?
gratuluję autorowi czwórki wygranej.
Podobnie jak Oskarowy jestem za 7mką jako najlepsze zdjęcie :)
Sam przyznaje się do pierwszego zdjęcia z finałowej serii. Dzięki za głosy :)
również gratuluję wszystkim finalistom i autorowi zwycięskiego nr 4 ( nań głosowałem )
ja sam niestety nie dostąpiłem zaszczytu walki finałowej :( [zestaw 3, nr 20 ]
ale zabawa była fajna
pozdrawiam wszystkich :)
Jak dla mnie też 7 najlepsze, ale wyniki pokazują coś innego ;)
Sam przyznaję się do zdjęcia #5 w finale.
Przyznaję się do kota z nr 16 z zestawu 2. Nie miałam szans z tym czarnym wylegującym się na kanapie ;-) Cóż... Może następnym razem będzie lepiej? ;-)
gratuluję #4 ... ciężko się robi zdjęcia czarnym kotom... ten jest świetnie chwycony :)
Gratulacje dla "kanapowicza" ja jednak dodałbym trochę więcej DOF ... mój kiciuś wylądował na 4 miejscu w klasyfikacji generalnej ... #3.
Dzięki za fajną zabawę i pozdrawiam
Gratulacje dla wszystkich uczestników, wprawdzie nie wszyscy wygrali w temacie zdjęć, ale i tak wszystkie zaprezentowane koty są wspaniałe :-)
A mój? Ucieszył się że dotarł do finału - dostał za to krwisty kawałek mięcha :-) Poniższa fotka wyjaśni o kogo chodzi
Swoją drogą, zanim weźmiecie zlecenie na fotki żabek, jaszczurek itp. to zastanówcie sie czy nie dać kotu urlopu i nie wysłać go do rodziny na wieś. Uchroni to wszystkich od ogromnego stresu ;-) Próba przegryzienia pudełka miała miejsce jak próbowałem namówić gekona do przyjęcia właściwej pozy, a kotek cichcem, za moimi plecami zaczął dobierać się do żabki :?
Rowniez gratuluje, moje zdjecie bylo 7 z zestawu 1. Do finalu sie nie dostalem ale niezmiernie sie ciesze ze moja fotka otrzymala chociaz 1 glos, i wlasnie dla tego jednego glosu warto bylo ja zrobic :D
Ogolnie miala byc ta fotka http://images20.fotosik.pl/97/f2bc9f1201fc830c.jpg ale niestety zanim zaczol sie battle to wyladowala na innym forum i bylo by to niezgodne z regulaminem tutaj. Ale powoli do przodu :D
A mój to ten zdziwiony tygrys w finałowym battlu #7. Dziękuję głosującym na niewdzięcznika. Głosowłam na #1 cudna sprawa uchwycić taki moment.