No niestety to ostrzenie to jest lekka kiszeczka ;):). W 450D już dali, może zrobią jakiś update ;).
Wersja do druku
No niestety to ostrzenie to jest lekka kiszeczka ;):). W 450D już dali, może zrobią jakiś update ;).
Otóż to...450d będzie naprawde dopracowaną konstrukcją...:)
niby tak, ale aby efektywnie to dzialalo musi byc wlaczone pikniecie po ustawieniu AF. a na koncertach, ktore sam podajesz za przyklad czy wiekszych imprezach, tego nie uslyszysz. jasne, wiadomo mniej wiecej ile czekac, ale dalej nie dziala, to tak jak powinno. fajnie, ze jest, jednak dalej nie jest to 'to'.
A czy ktoś doczytał może jak wygląda cichy tryb w 450D?
ta srebrna wersja wygląda po prostu źle :D
To ile bedzie 400D kosztował?? Ile 350 D??
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
kurde majac 400D i po tym jak ujrzalem 450D chcialbym pomacac sobie go :D
Juz sa do kupienia w polsce
Canon EOS 450D body
Cena brutto: 2579.00 zł
http://www.e-cyfrowe.pl/lustrzanki/c...dy-p-6670.html
Canon EOS 450D KIT + ob. 18-55mm IS
Cena brutto: 2979.00 zł
http://www.e-cyfrowe.pl/lustrzanki/c...is-p-6664.html
No to canon zaatakował .. nie dość ze puszka wygląda na w miarę udaną itp itd bo o tym juz było 100 razy, to jeszcze cena nie najgorsza (jak na start!) - body 400d na starcie w e-cyfrowe kosztował 2999zł .. a tu za tą cenę mamy body + kit z is. Wg. mnie bardzo ciekawa propozycja.
Do tego 400d z premierą 450d poleciało o 500zł w dół do 1949.00. co tez jest fajną sprawą :mrgreen: od pazdziernika podobnie - teraz 2045
A mówimy o cenach na e-cyfrowe ; )
Z drugiej strony największy konkurent niewiele pokazał...
Przydałby się teraz jakiś porządny test 450D
Wątpię:
"Dostępność tego produktu u naszych dostawców jest utrudniona. Nie jesteśmy w stanie dokładnie podać terminu realizacji zamówienia na ten produkt. Jest bardzo prawdopodobne, że będzie to trwało dłużej, niż 10 dni. W przypadku zamówienia tego produktu, poinformujemy Cię o możliwości odbioru lub wysyłki produktu w momencie, gdy pojawi się on u naszych dostawców."
Cena jeszcze przed wakacjami zejdzie ponizej 2000...warto poczekać o ile mamy czym focić i zaoszczędzone 6 stówek wydać na jakiś plenerek ;)
a po co ci wysokie iso? :)
też chciałbym zobaczyć jak wygląda iso1600 na 12mpx matrycy...
ja na moje szumy z 400d nie narzekam raczej... ale ja mam 10mpx a przy 12mpx jak nie zastosowali jakiegoś nowego filtra to strach sie bać żeby następca szumił bardziej niz poprzednik...
czy Wy z tymi szumami czasem nie przesadzacie?
niech z tych 12Mpix zdjecia ISO 1600 drukuja sie z podobna gladkoscia jak z 10 Mpix. nawet moze byc troche gorzej. jesli w zamian ta matryca daje wieksza szczegolowosc obrazu przy niskich czulosciach, to dla niedzielnego pstrykacza, ktory jest docelowym odbiorca 450D to i tak jest lepsza jakosc obrazu sumarycznie...
nie robmy z 450D aparatu, czy nie daj boze profesjonalnego (lub nawet cwierc-profesjonalnego) korpusu. to jest pstrykadlo dla poczatkujacych. 90% odbiorcow nigdy nie przyjdzie do glowy, zeby sie modlic nad powiekszeniami 1:1.
a cyfra 12 ma, powiedzmy to prosto w oczy, zdecydowanie wiecej seksapilu niz 10 :lol:
Cena 450-ki jest już znana ale nie u nas.http://www.ritzcamera.com/product/541162053.htm
a jego po niekąd konkurent Nikon D60 jest troche tańszy.
Pozdrawiam.
Jest znana cena w Polsce, 2579 zł dostawa gratis, cena oczywiście za samo body. W tej cenie mamy Nikona d80, więc znów wojna cenowa się zapowiada.
wojna cenowa?..bez przesady :) cena 450d szybko zejdzie kilka stówek w dół konkurencja nie śpi.Nikos d80 jest na tyle dopracowanym aparatem ze broni sie sam :)
W najnowszym foto-video napisali że aparat ten ma zmiażdzyć konkurencję.Podali że będzie kosztować ok 3100 tyle że nie napisali od kiedy będzie dostępny.Może ktoś wie?
W kwietniu z tego co pamietam (:
Te 6 RAWów w serii mnie zastanawia. Jakoś mało.
3100 zł ma coś zmiażdżyć? Przecież to minimalnie taniej niż 40D.
Bo RAWy większe, a bufor pewnie ten sam. Za to DIGIC w szybszej wersji i w ten sposób więcej JPGów w serii.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Co do ceny, to jestem przekonany, że wkrótce po wejściu, za sam korpus trzeba będzie zapłacić poniżej 2500.
90% uzytkownikow biegajacych z kitem na zielonym kwadracie /oj ile tego bylo ostatnio na starym miescie (:/ i tak nie bedzie robilo w rawach, a jak ktos potrzebuje wiecej to niech kupi 40D. Kupujac amatorska lustrzanke do profesjonalnych celow trzeba sie liczyc z ograniczonymi mozliwosciami - ja sie o tym przekonalem na wlasnej skorze i dlatego teraz mam 40D a za rok moze przejde na 5D (:
jest wart sporo - http://www.photozone.de/Reviews/Cano...report--review
ma bardzo dobre recenzje jak na kita.
wojtek_j skąd taki wniosek i przypuszczenia,robiłeś nim zdjęcia ?bo chętnie dowiedziałbym się coś więcej o tym obiektywie,no chyba że to z przekory bo napisane kit. :)
Ja mam pytanie (może lamerskie) ale zastanawiam sie czy to całe 450D nie jest czasem lepsze od 30D. Więcej milionów, większe eLsidi :wink: LV, fakt ma mnie klatek na sekundę ale dla kogoś kto na to nie patrzy...? No i jest sporo tańszy. Tak zastanawiam sie bo czaje sie od 2 miesięcy na 30D a tu teraz taki zonk z tym 450D. Rozwiejcie moje wątpliwości co do 30D ;)
to była prowokacja ;) ;)
A teraz na poważnie (może trochę offtopuje) ale ryzykownym jest kupowanie aparatu (nie mówię ze chodzi tu o 30D bo to jasne;-) ) z przebiegiem 9tys?
Jednak jest druga jaśniejsza strona - aparat ma jeszcze 8 mies gwarancji i jest 6 stówek tańszy niż nówka.
tu więcej o nim.
http://www.allegro.pl/item308097625_...gwarancja.html
No poradźcie ;)
PS. I jeszcze mnie kusi "Na górnym LCD fachowo naklejona folia ochronna. " ;D;D