Źle przycięli długość wtyczki - wybacz... te dzieci tam w Chinach po 20 godzin na dobę pracują, zdarzają się więc niedoróbki ;) .
Wersja do druku
Źle przycięli długość wtyczki - wybacz... te dzieci tam w Chinach po 20 godzin na dobę pracują, zdarzają się więc niedoróbki ;) .
Hmm, dziwne to, co piszecie. Co jak co, ale wtyczka to chyba dosyć powtarzalny element. U mnie pasował idealnie bez żadnego przycinania. Jedno, co jest IMO nie przemyślane, to, że kabelek od wtyczki powinien iść w dół a nie do tyłu aparatu, ale to drobiazg.
Ja też swoją właśnie odebralem od listonosza - na sucho działa ok, po południu sprawdzę z aparatem ale wygląda bardzo solidnie..
Jeszcze raz podziękowania dla Viteza..
Wtyczkę można chałupniczo dorobić z wtyku DB9 obcinając styki i piłując pilniczkiem - dziurki pasują więc jak się urwie to coś się dopasuje..
Na wstępie dzięki Vitez! Dobra robota.
Pilot dotarł jeszcze w sylwestra.
Już miałem napisać, że mój nie działa prawidłowo, bo AF po wciśnięciu do połowy nie reaguje, mimo że żółta kontrolka się zapala, ale dzisiaj postanowiłem jeszcze raz sprawdzić.
No i oczywiście wszystko jest OK!!!
Chyba kwestia dociśnięcia wtyczki...:smile:
A może wy zbyt onanistycznie ;) sprzęt traktujecie i ledwo co wtykacie tą wtyczkę?
Śmiało - wpychać silnie do oporu, nic się tam nie połamie.
Sprawdziłem już, doskonale działa - wtyczkę trzeba mocniej wcisnąć.. zauważyłem tylko jeden problem - może posiadacze 40tek się wypowiedzą - mimo usilnych prób jak ustawiona jest szybka seria 6,5 fps to nie udało mi się jeszcze zrobić pojedynczego zdjęcia..
Vitez spoko ;)
Jakby wszystkie sztuki działały idealnie to aż podejrzewałbym że to nie Chiny robiły :shock:
Nawet jak dość mocno wciskałem to tylko ostrzył, nie robił fotki.
Bujała się na boki wtyczka i trzeba było bardzo mocno docisnąć żeby chwilę działał OK.
Po spiłowaniu ok. 2mm przy wkladaniu teraz od razu zakleszcza się na tym ringu i trzyma fest ;)
Ważne że działa i to z BARDZOOO daleka :D
Tak, ale nie wiecej jak 1,5mm ;)
U mnie idzie do przodu ;)
Mi też się nie udało ;)
Ja tez już się cieszę z nowego nabytku. Dzięki Vitez
Mam wężyk RS 80N3 i tu jest wtyczka krótsza o ok.1,5mm
Ale u mnie radiowy działa dobrze.
Dołączam do pozostałych....
Dziękuję panie Vitez
oszin
Dzięki Vitez, przesyłka dotarła
Do Kraka dotarło wczoraj, thx to all za akcje.
To jeszcze chyba zależy w którą część Krakowa :)... U mnie wciąż pusta skrzynka a czekam na 2 sztuki... No nic - wczoraj listonosz przyniósł mi paczkę nadaną 11 grudnia - PRIORYTET! :) więc nie spodziewam się szybkiej dostawy - chwilowo przechodzę zastój w robieniu fotek, więc mogę poczekać...
Pozdrawiam Noworocznie, i czekam z utęsknieniem na swoją... :)
Dołączam się do podziękowań!
:)
Mi też się nie udało... a bez pilota - zwykłym spustem ci się udaje?
Mi jako jedynemu z dotykających mojego sprzętu to się udaje, więc nie dziwne że taki mały kawałek elektroniki nie ma odpowiedniego wyczucia... zresztą tryb continuous nie służy (z definicji i z nazwy) do robienia pojedynczych zdjęć ;) .
Dzięki Vitez :)
u mnie wszystko ok,
a ja czekam :(
Zwykłym spustem bez problemu robię pojedynczą klatkę w trybie H.. zarówno ze spustu a aparacie jak i w gripie.. co ciekawe - mimo usilnych prób nie udało mi sie to z wyzwalaczem radiowym a mojej żonie bez problemu za drugim czy trzecim razem i co drugi raz tym pilocikiem jej wychodzi..
A mnie szkoda migawki na testy..
Do mnie dotarł jeszcze w starym roku, wielkie dzięki :)
Z pojedynczym wyzwalaniem migawki w trybie H nie ma problemu, po prostu kwestia wprawy. Wtyczka pasuje do gniazdka idealnie. Jednym słowem wszystko w najlepszym porządku.
Przy okazji można sobie pomarzyć ile fajnych rzeczy można byłoby sprowadzić w taki grupowy sposób... Ale np. w przypadku obiektywów to już trochę inna skala odpowiedzialności i nie sądzę, żeby ktoś zaryzykował takie przedsięwzięcie "społecznie".
Doszło! Działa, super! Nawet bez jakiegoś przerabiania.. Mam dwie sztuki - z jednego pilota można odpalić dwa korpusy w tym samym momencie! Rewelacja!
DZIĘKI!
A u mnie poczta jeszcze śpi błogim zimowym snem. Ale jestem pewien, że to jest kwestia kilku dni i będę mógł się przyłączyć do och-ów i a-chów:lol: ;-)
Wyobraźnia działa - zasięg 100m, ile puszek możesz zmieścić na przestrzeni o promieniu 100m ? Jak sie uprzesz to i kilkaset body jednym pilotem odpalisz ;) .
Minus - jak się blisko siebie znajdzie parę osób używających tego samego ustrojstwa i tego samego kanału (najlepiej przestawić na wszelki wypadek na inny niż domyślny kanał wyzwalania).
Vitez - dziś otrzymałem przesyłkę (nie sprawdzałem czy działa zrobię to później ) ale bardzo wielkie podziękowania Ci ślę. Jak będziesz w okolicy daj znać to jakiś kufelek chlebka :lol: zapraszam serdecznie .....
Dzięki.
ehhh, na druga strone Polski dochadza, tylko Pomorze czeka :)
Witka Vitez.
Wielkie Dzięki. Jestem pełen podziwu, że tak skomplikowane logistycznie przedsięwzięcie zakończyło się sukcesem.
Również dołączam się do podziękowań w sylwestra pilocik był na miejscu.
Panowie to co mamy wszyscy numer konta Viteza to teraz czas na jakieś wirtualne piwko w ramach podziękowań.
W końcu wykonał kawał dobrej roboty i poświęcił trochę swojego czasu abyśmy teraz mogli się cieszyć pilotami.
W aktualnym stanie emocjonalno-życiowo-psychicznym to ja jednak flaszkę nie piwo poproszę :p
dzięki Vitez.
Odebrałem z poczty. Gdybym nie poszedł z lekką awanturka to pewnie leżała by na poczcie do Wielkanocy. Za duża paczka dla listonosza a wypisanie awizo to kłopot. No i popołudnie spędzimy na zabawie.;-)
Do flaszeczki oczywiście się dokładam proszę o podanie technicznej strony przedsięwzięcia. :mrgreen:
3. ma kaca i mysli tylko o jednej puszcze piwa i kilku litrach mineralki :D
Nie eksperymentujcie może z nastrojami Viteza, zmienił stopkę, coś się dzieje. Nie wiemy o co chodzi. Proszę się skupić na wykorzystaniu mozliwości nowych zabawek. To tak tylko.
Mam pytanie.
Ponieważ nie złapałem się na "akcję" kolegi Viteza, bo wtedy jeszcze nie miałem po co, rozglądam się po Allegro za czymś podobnym i trafiłem na produkt firmy Ownuser: http://allegro.pl/item294541014_pilo...m_rs_80n3.html
Czy ktoś może miał z tym bliższą styczność?
Słuszna uwaga, zasięg też to sugeruje, tylko 15 m :?
Zastanawiałem się jeszcze nad "foto-tipowym" (http://allegro.pl/item291776705_cano...terujacy.html), już na pewno radiowy i jeszcze może (zdaje się) służyć jako normalny przewodowy wężyk.
na allegro był identeyczny jak nasze-Vitezowe za 169 zł
pozdrawiam
Wiesz... gdyby nie niechęć do biurokracji i podatków to sprowadzanie z HK (najlepiej przez UK ale to dla biegłych w przepisach księgowo-skarbowych) mogłoby być (i jak widać dla niektórych jest) czystym biznesem ;) .
Ot chociażby takie dwie pierdółki jak ten remote czy zamiennik obejmy statywowej do 70-200 4 L - przebicie ponad 100% mają :roll: .
Przy okazji - wg mojej listy jeszcze 5 osób nie odebrało osobiście pilota i zastanawiam się ile mogę czekać bo chętnych jest jeszcze trochę (tych co zaspali)...