Ja rowniez jestem chetny na komplet :D
Ja rowniez jestem chetny na komplet :D
Moze by utworzyc liste chetnych, na razie bez wplat i zobaczyc ilu sie uzbiera?
A ja powoli juz zaczynam myslec o tym, ze przesylka do mnie zaginela :(
Nie zaginela napewno.. chyba ze do wiekszosci zaginely. Ja tez na moja czekam i czekam. Juz nwet prosilem zeby bez tych lancuszkow wyslac jesli nie dotarly.. tydzien minal i dalej nic. mimo obietnicy.
Jak to jest mieć rację... 8) :-DCytat:
A najzabawniejsze jest to, że nie ważne jak długo będziemy teraz czekać na te kolejne 2, 5, 10 osób... i tak zaraz po zamknięciu formularza i złożeniu zamówienia pojawią się pierwsi do kolejnej tury. Takie forumowe prawo Murphy'ego
Ciekawe czy miałem rację? :roll:Cytat:
Nie ważne ile razy i jaką czcionką napisano, że to już ostatnia tura - i tak będzie następna.
Pozdrowienia i podziękowania dla Diodaka.
Mój komplet przyszedł tak punktualnie, że aż ciężko to opisać.
Smycz i ID naprawdę fajne... tak fajne, że aż zaraźliwe ;-)
Moim zdaniem to juz lekka przesada z tym oczekiwaniem na przesylke, moze jakies konkretne informacje kto jeszcze pozostal do wyslania bo sytuacja robi sie nieciekawa.
Mniej wiecej od polowy sierpnia trwa proces wysylania identyfikatorow wiec to juz conajmniej trzy tygodnie oczekiwania na przesylke. Moje obawy zwiazane sa wlasnie z takimi informacjami ze duza czesc ludzi juz otrzymala przesylki a nie ma jak zweryfikowac tego czy paczka juz zostala wyslana czy zaginela czy nie zostala wyslana. Przypominam tez ze to nie prezent lecz cos za co kazdy z nas zaplacil.
A jest jeszcze szansa na smycz i identyfikator ??
Do mnie dzisiaj dotarlo. Wielkie dzieki Diodak. Wszystko wyglada bardzo ladnie. Dwustronny ID, solidna smyczka z dodatkowym podpieciem na komorke. Do id mozna sobie fajne malutkie foto dokleic jak ktos lubi. Poniewaz zamowilem 2, na jednym wyprubuje. Zobaczymy jak bedzie wygladac:)
Przyznaje się, że ja też juz zapomnialem...
Dzisiaj rano ktoś zapukał do drzwi i... coż to była za wspaniała niespodzianka :D
Dzieki Diodak.
ID super ...
A ja nadal czekam.
Ale za to jak już się zjawią, będę w niebo wzięty :D
Ja też otrzymałem wspaniałą niespodziankę !! JEst super. Dzięki
No i się doczekałem. :)
Dzięki Diodak :)
mam pytanko do szefostwa.
Co oznacza to UAC na idikach?
(unikaj aparatów Canon?) :)
Na imprezach możesz mówić, że jesteś fotoreporterem z agencji UAC ;P
Zresztą nawet nie trzeba mówić. Prawie zawsze zostaniesz wpuszczony jako fotograf. Wystarczy, że masz jakiś plastik na szyi.
Pewnie jakby zawiesić sobie kartę kredytową to też by wpuścili :D
a ja jesio nie mam ...:( ..buuuuu
kiedy bedzie mozna znowu zamawiac ID?
Mam nadzieje że pozostałe 24 przesyłki znalazły swoich właścicieli :). Zostało jeszcze kilka kopert z wadliwymi idekami, jutro dzwonie do drukarni bo lekko przesadzają :/.
O dodatkowych idekach można pomyśleć ale na smyczki bym się nie nastawiał.
Pogońcie Kuchatka żeby rozlosował 3 ostatnie smyczki :).
Do mnie też już wszystko dotarło, dzięki ;)
No to dawaj Kuchatku z tym losowaniem smyczy, skoro Diodak mówi iż mamy Cię pogonić ...
Mam nadzieję że sprawiedliwie wylosujesz i że to będę ja ! ;)
I czekam na swoją wadliwą drugą plakietkę z niecierpliwością, niech ta drukarnia się spręża.
pozdrawiam
P.S. Wszedłem na swoją plakietkę pod scenę podczas dni Twierdzy Kłodzkiej, niestety w Lubiniu na koncercie "Muzyka z oblężonego miasta" trzeba było mieć akredytację na strefę dla mediów :( a może komuś od nas udało się tam wejść ?
Twoje dwie plakietki są zapakowane w kopercie, ale do reklamacji poszła karta Twojej lubej ;).
Dzwoniłem do szefa drukarni, mówił że nie przypomina sobie takiej przesyłki ale sprawdzi w poniedziałek w biurze. Wysłałem jeszcze maila żeby było pewniej ;).
UWAGA
Jest szansa że dodrukuja kilkadziesiąt dodatkowych IDków ale trzeba się szybko zapisać !
Piszcie PW o treści:
[numer użytkownika z forum]
[ksywa z forum]
[imię i nazwisko]
[adres]
[liczba ID + liczba łańcuszków]
Smyczek oczywiście już nie ma poza tymi do rozlosowania dlatego zostają łańcuszki lub własne smyczki.
Jak szukać numeru użytkownika jest napisane na początku tematu. Mamy na to kilka dni zanim poprawią/wyślą poprzednie IDki. Konto do wpłat się nie zmienia, ceny te same:
ID = 10 zł
łańcuszek = 2,20 zł
pakowanie i wysyłka polecona = 4,20 zł.
Zapisy do odwołania dlatego nie musicie pytać czy jeszcze mozna się zapisać ;).
Po akredytację idziesz (nie zawsze, ale najczęściej) do biura organizatora (namiot) i wystawiają Ci na miejscu (nie zawsze, ale najczęściej). Na finale Lata z Radiem w Gnieźnie właśnie w namiocie (sekretariacie) organizatorów na miejscu dostałem kartę akredytacyjną (niestety, nie próbowałem na ID - dostałem na zaświadczenie z mojej gazety).
Taki żarcik okolicznościowy, czy wątki się pomyliły? ;-) To chyba oczywiste, że jak się MA zaświadczenie Z GAZETY (tudzież inny prasowy papier), to się idzie po akredytację i wtedy to już wszystko jedno gdzie, heh. Chyba, że ktoś próbował już taką wydębić na ID'ka i ją dostał? Trzeba było spróbować Don_Pedro_123, najwyżej potem pokazałbyś ten drugi papier i przeprosił, że Ci się pomyliło, zamiast nam tu szpanować ;-) fachową wiedzą :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
(...) dostałem kartę akredytacyjną (...) na zaświadczenie z mojej gazety (...)
Żeby nie było niejasności -jeśli ID pozwala "przemycić" aparat na imprezę -spoko, myśląc logicznie trudno takie działanie nazwać szkodliwym, chyba, że ktoś ma jakieś (?) niecne zamiary (nie przymierzając -choćby związane z zarobkiem). Ale wpychanie się w strefę dla mediów to już przesada. Ludzie tam pracują. Jak ktoś chce się bawić w "prasę" to niech to robi na właściwej ku temu drodze, kropka (chyba, że organizator faktycznie wydał akredytację na ID'ka, wtedy to już jego świadomy wybór/ryzyko).
Temat rzeka. OK, niby wszystko jest dla ludzi (oczywiście myślących) - niejeden z "nas" pewnie nawet wie jak należy się odpowiednio ustawić, zachowywać itd itp, ale cel nie uświęca środków. Jeśli już gdzieś się tam wepchnęliście, to miejcie chociaż tyle przyzwoitości żeby się tym nie chwalić. Naprawdę nie ma czym.
APP: swój post napisałem jedynie po to, by inni nie bali się (jeżeli im na tym naprawdę zależy) podejść do sekretariatu i poprosić (a przynajmniej spóbować poprosić) o akredytację. W wielu przypadkach karty akredytacyjne wydawane są bez jakiejś specjalenej procedury na miejscu, oczywiście po okazaniu jakiegoś "kwitu". Często wprowadza się akredytację tylko po to, aby tabuny amatorów nie biegały po scenie i za kulisami - ale przecież można podejść i spróbować pogadać. Jedyne, co w takiej sytuacji ryzykujesz to to, że po prostu nie wejdziesz do strefy. I tyle.
Przy okazji: w Gnieźnie pod samą sceną była dziewczyna z małym kompakcikiem. Miała kartę. Czy była z prasy? Nie mam pojęcia... Może po prostu nie bała się poprosić?
Don_Pedro_123, nie napadam na Ciebie - oczywiście wiem co napisałeś... i nawet mniej więcej tak to odebrałem (chyba powinienem był dać jeszcze więcej smiley'ów). Co do faktów jesteśmy zgodni. Piszę dla potomności ;-) bo w gronie X ludzi, (z których większość powiesi sobie to ID na szefie i tyle) zawsze znajdzie się paru artystów gotowych narobić nam obciachu. Jeśli ktoś dostanie akredytację na ID, śmiało, piszcie, chwalcie organizatora, siebie, kogo tam... ale jak ktoś "sobie wszedł" no to pardon, marny powód do dumy, takiego wzorca lepiej na forum nie utrwalać.
:mrgreen: Właśnie odebrałem ID - dzięki Diodak!
:) Niecierpliwilem sie juz a tu dzis niespodziewajka, ID i 70-300IS z serwisu na zytniej zapukaly do moich dzwi. Lacze sie w podziekowaniach:grin:
No, jest cale i pieknie wykonane :) Tylko dzieki Tobie Diodak zrazilem sie do czegos takiego jak InPost :P Juz przynajmniej wiem ze ta firme bede omijac z daleka ;)
Niestety jeszcze do mnie przesyłka nie dotarła. :-( Mam nadzieję że wkrótce będzie.
A co z tymi smyczkami? Bo szczescia to w zyciu nie mam ale zawsze to jakas szans na jej zdobycie ;)
Pisałem... upominajcie się u Kuchatka o smycze... on mnie już nie słucha ;).
a co z tymi wadliwymi??
a z tymi dodatkowymi ? PM'a wyslalem ale nie wiem czy kase przelewac (bo bylo napisane ze jest szansa a nie ze beda na pewno)
Kuchatek rozlosował ostatnie trzy smyczki... ale żeby nie było żalu to nie podamy do kogo one trafią ;) będzie niespodzianka.
Co do dodatkowych IDków, dostałem tylko informację że wysyłają do mnie te poprawione, ale już na pytanie czy dodrukują dodatkową partię to nie potrafili odpowiedzieć. Zadzwonię jeszcze raz, a jeśli nie będzie się dało to oddam pieniążki lub zaczniemy zbierać znowu do setki jak będziecie woleli.
Witam, czy mógłbym prosić o info czy do mnie przesyłka też dotrze? płaciłem już mega dawno za id i smycz - załapałem sie jeszcze a tu nic...
za tydzien wyjeżdzam w szeroki świat na urlop pocykać również troche fotek, no i myślałem ze jak machne komuś id to ułatwi dostęp do niektórych miejsc :-)))
please o info co i jak... dzięki
Pavlik ja tez za tydzien (23-go) wyjezdzam i dokladnie o tym samym pomyslalem.
No coz, moze dojdzie i do mnie?
też chciałem/potrzebowałem na jedną większa impreze .. lecz nie doszło .. do dzisiaj.
ale już PM'owałem z Diodakiem i na dniach będzie :)
A moze jednak ujawnic szczesliwcow którzy dostana smycze...
znam Ich plan:) - teraz nie powiedzą do kogo smycze polecą i sami zabiorą :mrgreen: :mrgreen:
czy do wszystkich dotaral juz przesylke? ... nadal nic nie mam ;(...
Melonpl Do mnie nie dotarlo jeszcze, tyle, ze ja mieszkam w UK...
Melonpl do Ciebie dojdzie pewnie dzisiaj (poniedziałek), Kreon nie wiem ile idzie przesyka do UK ale wysłałem priorytetem to może też nie tak długo. Ostatnie przesyłki powinny dojść w tym tygodniu tylko brakło mi kopert na te losowane smycze ;).
A są jakieś wieści z drukarni o zwróconych ID?
OK, moja dotarła, wszystko kurde winna komunistyczna polska poczta. dwa razy awizowana przesylka - tak przeczytalem na kopercie - a awiza ani widu ani słychu .....
witam , ja chcialem spytac kiedy bedzie kolejna szansa nabycia id plus smycz i jakie sa tego koszta , pozdrawiam