Można w ps'ie ale jednak ma to swój urok :)
Wersja do druku
Można w ps'ie ale jednak ma to swój urok :)
nie inaczej tylko poprawnie Spyder2PRO gama 2.2 6500K monitor Apple LCD
co co ja widzę dokładnie odzwierciedla wydruk .... i rzeczywistość:)
monitory np laptopów czy wypalone CRT maja tendencje do zaniżania rzeczywistego kontrastu...;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
z ilu ekspozycji składałeś panoramę? jeżeli z więcej niż 2, 3 używanie ryby nie ma sensu, dodatkowo wprowadza dystorsje, najlepiej polecieć 50mm -80mm i kilka- kilkanaście ekspozycji ...
widziałem nocną panoramę Los Angeles 360' robioną obiektywem 120mm (średni format) z największego budynku w L.A ok 80 ekspozycji sklejanych ręcznie w PSie potem wydrukowaną na jedwabiu o długości 10mm...
fotografka miła szczęście, bo była pełnia Księżyca i idealna pogoda, było z jednej strony widać wybrzeże Pacyfiku w Santa Monika i góry Sierra Nevada z drugiej strony...
pozdrawiam
1. Najjaśniejszy punkt podany przez PS CS3 jest taki jak właśnie podałem.
2. Składane jest z 7 ekspozycji właśnie w celu pozbycia się pogiętych rogów.
Niestety nie mam aktualnie żadnego innego szerokiego szkła, żeby nie robic rybą.
5. Użycie 50'tki nie było możliwe
- crop
- robione z balkonu, a nie z dachu, tak więc odsunąc się nie mogłem
1. za dużo mz tych opon z dołu i trochę ciasno przed samochodem
2. ludzie za siatką odwracają uwagę może by ich rozmazać trochę?
5. palenie gumy, jakoś nieskomponowane, idealnie to jak auto po przekątnej by było.
6. dla motocyklisty, może poziom byłby lepszy lub centymetr więcej za plecami
wstawiaj może trochę większe zdjęcia bo tracą na uroku :)
pozdrawiam
Dziś kilka z Night Of The Jumps
1.
2.
3.
4.
5.
Najbardziej podoba mi się nr 2. Czwórka też przyjemna.
ps. Twój 1d, czy od Armiego wyrwałeś?
Od Armiego. Ja jeszcze się nie dorobiłem tej maszynki :( Zakochałem się w tym body :p
A czemu na nich widac szum?:lol:
#5 najlepsza, chociaz 4 tez bardzo dobre (tylko reflektory jakies takie za ciemne):)
świetne fotki ! 2 i 4 są super - pozostałe też ok ... usunął bym tylko szumy i przyciemnił (wystemplował) flary...
ja praktycznie nie mam fotek z pod barierki. jakos te kadry mi nie lezaly. faktycznie troche bym odszumil. fajne fajne
na 9 widac, ze zenitar na cropie to niczym szeroki kat :)
Dziś kilka portretowych/ludziowych :)
11.
12.
13.
Dwie lekkie kombinacje PSowe, tym razem.
14.
15.
drugie mi sie bardzo podoba.
coś mi tu nie gra, para na pierwszym wygląda jak by pracowali na drugą zmianę w wędzarni :) chyba przeginasz z tym PSem, wiem źe są trendy na rynku, draganizery i takie tam inne hdry ale trzeba trzymać umiar ...;)
i kto to mówi:)
drugie lepiej! wypoziomowałbym tylko papę przy dole ale jest git - gratulacje za utrzymanie GO w całym kadrze :)
pozdr
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
z poprzednich fajne jest 13, mam słabość do rudych;),
na 11 jakiś brak ostrości ,
12 zbyt widoczne wygładzanie porów psuje ten portret
jeszcze raz pozdrawiam
Dzięki Adamie za kilka słów :)
Teraz krótkie sprostowanie:
Ad1. - z czasem jak patrzę na to nr.14 to faktycznie ciut przesadziłem :p
Ad2. - ciężko mi było wypoziomować fisheye :D
Ad3. - :D
Ad4. - faktycznie dałem ciała pod tym względem
Ad5. - nie wygładzałem skóry
Witam ponownie po długiej przerwie :p
Dziś nareszcie coś nowego :)
18.
19.
20.
21.
22.
sprzedajesz fure? ;)
21 .. GO bardzo klimatyczna, w ogóle cała seria ciekawa ... może z wyjatkiem ostatniego ...
pozdrawiam
podpisuje sie pod tym co napisał Van
18. Takie szare i mdłe...
19. Nie pasuje mi ta woda na masce, przydałoby się też wyprowadzić autko na otwartą przestrzeń, żeby się budynek nie odbijał w lakierze.
20. i 21. OK, może trochę więcej czerwonego :twisted:
22. Zdecydowanie nie. Badyle i murek przeszkadzają. Taki kadr wyglądałby dobrze w wieczornych klimatach, sztuczne światło (np. lampy uliczne) i coś ciekawego w tle (oświetlony tunel, ciekawie oświetlony/podświetlony budynek).
Wiesz no, moim zdaniem na allegro to wędrują zupełnie inne kadry. No ale cóż... Życie :p
–––––––––––––––– –––––––––––––––– ––––
Dziś kolejny samochód do mnie trafił. BMW 318 Compact
23.
24.
25.
26.
27.
28.
Świetne fotki. Zdecydowanie lepsze od poprzedniej serii. Szczególnie podobają mi się 26 i 28 - pasują do tego autka. Nasuwa mi się tylko jedna uwaga: trzeba było zdjąć tablicę rejestracyjną (razem z ramką).
Dla mnie zdecydowanie najlepsza ostatnia 28:!: Taka tajemniczość jak z gangsterskiego filmu i odbicie w wodzie klasa :mrgreen:
28, 26 doskonałe!!! na 27 przeszkadza mi kierowca ... na pierwszych winieta zbyt widoczna ...
pozdrawiam
Foty tego VW do bani. Bez pomyslu, kiepskie tlo standardowe ujecia szerokim katem w okolicach swiatel. Na allegro moze by sie nadaly ale do galerii watpie.
Natomiast ta sesja z BMW zdecydowanie ciekawsza. W tych pierwszych tlo szwankuje ... co za pomysl zeby takie auto focic na tle fabryki ? To ma mniej wiecej tyle sensu co branie super wymalowanej i ubranej dziewczyny do starego magazynu.
26 zdecydowanie najlepsze. Jedyne co bym w nim poprawil to tablica bo wyglada nienaturalnie. Moze zamiast zwyklej rejestracji jakis napis stojacy w kontrascie do calej sytuacji z golebiem ?
Dziś poddaję waszej krytyce dwa portrety.
29.
30.
w 29 oczka trochę ostrzej? :) chyba imho by lepiej było
seria z BMW świetna! szczególnie zdjęcia 25 i 26. Ktoś zarzucił, że sesja trochę na potrzeby allegro - nie do końca się z tym zgadzam, ale nawet gdyby to dlaczego takie zdjęcia nie miałyby być estetyczne, ciekawe i przyciągające wzrok??
Dziś dwa zdjęcia, mocno spontaniczne, nie szykowałem się*na robienie zdjęciówek, ale że pucha wpadła w ręce to nie mogłem sobie odmówić. Ostatnio też nowa zabawka dołączyła do pakietu software'u tzn. NIK Color Efex Pro, no to pojechałem dwa zdjęcia tym cudem programistycznym i prezentuję Wam efekty :)
31.
32.
mz
31. przesmażone
32. tło rozprasza
pozdrawiam
Fakt, że troszku brakuje rozmycia tła - dawaj gaussian blur ;)
Jakim szkłem cykane?
16-35/2,8L II + 1D MkII N
O to widze, ze spelniles swoje marzenia :) Fajnie, fajnie. Czekam na wiecej efektów :)
ooo :) Myślałem, że dorobiłeś się upragnionej jedyneczki. Szkoda.
Dziś kilka architektonicznych zdjęciówek, oraz bonus w postaci TS.
33.
34.
35.
36.
Ostatnie mi się podoba... ile to to co wyszło z aparatu a ile PS?
już zapomniałem jak w Polsce "łatają" ulice ;)
36 - bardzo dobra robota!
pozdrawiam
Zdjecia 33.-35. przypominają mi jedno -> Parkour z lekką nutką stockowości :)
Dalbym cos z Noise Ninja do 33.-35.
36. nie ma punktu zaczepnego, ostrosc na srodek "niedziurawej" drogi