A ja zapytam o bardzo prosta sprawe - czy wypelniajac formularz uzywaliscie literek z ogonkami? Bo tak sie wlasnie zastanawiam czy nie bedzie z tego tytulu jakiegos problemu...
Pozdrawiam,
D.C.
Wersja do druku
A ja zapytam o bardzo prosta sprawe - czy wypelniajac formularz uzywaliscie literek z ogonkami? Bo tak sie wlasnie zastanawiam czy nie bedzie z tego tytulu jakiegos problemu...
Pozdrawiam,
D.C.
hej,
byłem dziś w jednym ze sklepów, ładnie się ze wszystkim dogadałem faktura na 3500netto czyli 4270 brutto, sprzęt z polski...
nagle Pani powiedziała "a wie pan że od canona już pan zwrotu nie dostanie...:shock: "
podobno:
canon zwraca pieniądze jeśli 30D zostanie kupiony za minimum 1200 euro :oops:
UWAGA!!!
to nie jest 100% informacja
pozdrawiam
artur
Hah, a to niby dlaczego?
Za chwilę jakiś uczony koleś w sklepie powie, że promocja nie obowiązuje jeśli canona 30 d nie kupi leworęczny z blondyn z pochodzenia Tadżyk i władający biegle włoskim z zastrzeżeniem jednak, że jego kuzynka ze strony matki nie jada produktów z zawartością glutenu.
Chyba bzdura. Pozdrawiam i czekam co tam na moją przesyłkę powiedzą irlandyczycy.
ja też wysłałam i czekam, zobaczymy co z tego wyniknie...
ja wyslalem wczoraj i czekam.... :)
Jest tam taka pozycja w regulaminie:
Przyjęcie przesyłki pocztowej z dokumentami żądania zwrotu części zapłaty zostanie potwierdzone e-mailem. Otrzymasz w nim kod ID, którego możesz używać do sprawdzania statusu swojego żądania, ze strony internetowej www.submissionstatus.com.
Czy ktos dostal takie go maila z potwierdzeniem?
Moj list dotarl do nich 16.11 (wysylalem z Dublina poleconym - mozna sledzic przesylke) i cisza.
Bede tam jutro dzwonil - jesli macie jakies pytania do centrali to piszcie.
pzdrw
Co oni na twierdzenia Canon Polska, ze majac niemiecki aparat w Polsce nie otrzymamy zwrotu.
Ja mam niemiecki kupiony w Polsce, dziś wysłąłem zobaczymy co będzie.
Regulamin:
Promocja jest ważna w następujących krajach: [...] Francja, [...] Irlandia, [...] Niemcy,[...] Polska, [itede]. Produkt wymieniony w promocji musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów, aby można było wystąpić o zwrot części zapłaty. Osoba występująca o zwrot zapłaty musi być mieszkańcem kraju EEA (tzn. UE, Norwegii, Islandii lub Lichtensteinu) lub Szwajcarii.
Aparat musi byc kupiony w EEA i osoba tez musi byc mieszkancem EEA. I tyle.
Kupowalem we Francji, a mieszkam w Irlandii :-) - potwierdze to jutro. Spokojna glowa.
Pare postów wyżej podzieliłem takie zdanie, ale jeżeli jest szansa na potwierdzenie u źródła, to grzech nie skorzystać:smile: Pozdrawiam!
OK - po rozmowie.
Oficjalnie za Canon Ireland:
Nie ma znaczenia w w jakim kraju zostal kupiony 30D i gdzie mieszka kupujacy, ktory wystepuje o cashback - pod warunkiem, ze w obu przypadkach sa to kraje Unii Europejskiej. Pytalem konkretnie o przypadek kolegi z Polski, ktory kupil aparat w Niemczech.
cyt.
[That does not matter for us (Canon) if the camera (30D) has been purchased in different EU country that claimed from. The camera can be bought in any EU country and the cashback can be claimed from the same or any other member state.]
Chyba trzeba sie przyzwyczajac do Stanow Zjednoczonych Europy.
pzdrw
PS: Moje zgloszenie jest zarejestrowane, zaakceptowane i przetwarzane, a aparat kupilem we Francji.
Emaila z potwierdzeniem nie dostalem z powodow niezanych - maja wyslac jeszcze raz.
PS2: Obsluga klienta naprawde profesjonalna.
PS3: Gratulacje dla Canon Polska za opowiadanie bzdur.
PS4: I zaplacilem €1 157,50 (z wliczona przesylka) - to tak a'propos tych minimum 1 200 euro...
Mi sie przypomina, z amigowych czasow, haslo:
Ale z canonem tez ladne :)
pzdrw
Czy ktos z Was korzystal z tego cashbacka:
http://canonextrapromotion.onlinereb...owtoclaim.aspx
Nie ma zapisu mowiacego ze nie obowiazuje u nas.
Jak bylo to sorry, ale nie znalazlem.
Pzdr.
Tasma
Pytanie do tych, ktorzy juz wydrukowali formularz - ile stron wydruku mieliscie?
Wypelnilem, kliknalem w przycisk drukuj pod formularzem i dostalem wydrukowana cala strone www z wypelnionym formularzem (lacznie 5 kartek). Dane w niektorych polach sa poobcinane. Czy tak to ma wygladac???
u mnie obcięło dwie ostatnie cyfry numeru konta, ale olałem, dopisałem i wysłałem tak.
Aloha forumowicze!Ja również planuję zawalczyć o zwrot z Canona.Mam pytanie odnośnie numeru seryjnego ,który trzeba podać w formularzu.Na moim pudełku są aż 4 nalepki z kodami! a co najlepsze żaden z nich nie wygląda tak jak na stronie canona.(planuję więc wysłać wszystkie- niech sobie wybiorą...). I nie mam pojęcia który z numerów jest tym seryjnym, jaką ma formę.Podaję więc głównych podejrzenych, i proszę o poradę:
*1234BO22
*(91)1234BO22(92)AA- Ten jest na nalepce, gdzie uwzględniony jest też obiektyw (bo mam kit-a;-)
*1234B010[AA]- ten(wraz z dwoma innymi ) jest na nalepce w prawym górnym rogu, gdzie jest miejsce na Body No.
*We-Nr.:6095630- a tak jest na jeszcze innej- tak wygląda od niemieckiego dystrybutora,...chyba
Jak myślicie który to TEN? Help plizzzzzz.....;-)
numer seryjny jest na body z dołu
co do kodów, wysyłaj wszystkie. BTW ja nie dostałem żadnego maila z potwierdzeniem przyjęcia mojego listu. Sam nie wiem...
Ja wysłałem ze 2 tygodnie temu, dzwoniłem do Irlandii i powiedzieli że jeszcze nie mają zarejestrowanego mojego listu, ale z niektórych krajów przesyłki idą dłużej...
a mieliscie też na pudełkach info o promocji przy zakupie 30d karta 512 gratis?
Ja miałem i wysłałem tydzień temu emaila i dzis SanDisk 512 zagoscił w mych ramionach :mrgreen:
Mój też jest w pormocji obejmującej kartę 512. Zorientowałem się dopiero teraz. Co trzeba wysłać i gdzie żeby dostać kartę? Kody niestety już poszły z poleconym do Irlandii....Poradźcie.
Zdaje się, że sprawa wymaga użycia płyt CD dołączonych do aparatu, problem w tym, że ja moje...zgubiłem:) Prawdopodobnie zaaferowany zakupem zostawiłem w sklepie.
Oczywiście już ich tam nie ma:(
Można dokonać rejestracji korzystając z czyjejś płyty, podając numery seryjne mojego aparatu?Mam pytanko, czy ktoś z forumowiczów mógłby to zrobić za mnie? Oczywiście podam wszystkie dane: numer seryjny, maila itp. Będę zobowiązany jeśli można to tak rozwiązać.
Nie trzeba CD.
Wejdz na http://www.cig.canon-europe.com
Zaloz sobie konto i zarejestruj aparat - bedziesz mogl wypelnic formularz promocyjny online. Bez CD.
Dzięki za pomoc, już działam:)
Poszło, sęk w tym, że kraj - UK musiałem wpisać. Bo Poland, nie było....
Czy w ogóle ktoś otrzymał już zwrot tej kasy ??
jak kupiłem 30D to mialem kupon na karte 512 wypelniłem papiery karta miała przyjsc do miesiąca dostałem ją chyba po 6 dniach, dzis zrobilem papiery na 100 e za C 17-40 L wiec chyba równiez dostane:)
jak nie to lece w styczniu na tydzien do Dublina wiec jak cos to dajcie kopie a ich zwindykuje tradycyjnymi metodami ;)
15 minut temu to wypelniałem i było Poland nie na początku gdzie ustawiasz jezyk w jakim chcesz wypelniac ale w samym formularzu juz było Poland, choc ja akurat mieszkam w niemczech i tu kazałem sobie przelew wysłac
Witam ..
To może ja z innej beczki :) ale podobnie ...
Pamiętacie taka promocje (jeszcze obowiązuje), jak kupiłeś np. 400D to dostałeś książeczkę gdzie to przy zakupie jakieś pozycji z niej zwracano ci ileś tam Euro .
Tak wiec ja kupiłem sobie 17-40 (pochodzenia niemieckiego), bo Polski to nie obowiązywało, wyciąłem kod kreskowy, załączyłem kopie rachunku, dodałem bon ,, wydruk ze strony i poleciało priorytetem ….
Minęły 2 tygodnie i ……….. Kasę zwrócili !
Wiec podobnie powinno być w waszym przypadku.
Witam
No to widzę że chyba ja jako jeden z pierwszych otrzymałem zwrot.
Aparat kupiłem 6.11 (na Allegro z fakturą VAT - imienną, nie na firmę) i nawet o tej promocji nie wiedziałem, dopiero po transakcji sprzedający powiadomił mnie o takim możliwym zwrocie.
Długo nie mogłem wypełnić formularza ponieważ nie było naszego państwa.
Dzwoniłem do Pani z Canon PL która była bardzo zdziwiona tym że nie ma naszego Państwa do wyboru w formularzu chociaż zgodnie z regulaminem łapiemy się do niej.
Wypełniłem poprawiony formularz po mękach 23.11 i dzisiaj właśnie (15.12) pieniądze wpłynęły na mój rachunek w mBanku :
Tytuł operacji:
CANON EOS30D PROMOTION CREF xxxxxxxxxxxxxxx
DEDUCTED CHARGES PLN20,
W sumie wpłynęło - 570 zł
Dodam tylko że aparat był w wersji DE - instrukcja itp i na 100% tam był zakupiony, czyli wszelkie mity o tym że musi pochodzić tylko z dystrybucji CANON PL obalam.
Pozdrawiam i życzę szybkich przelewów :lol:
Też się dopisuję do zadowolonych uczestników promocji Canona.
15 grudnia wpłynęła kasa - 570 zł.
Aparat kupiony w Polsce na firmę, faktura vat, aparat z Niemiec lub Austrii (na pewno nie z Canon Polska). Miły prezent na święta...
Ciekawe, czy dojdzie karta 512MB.
W formularzu nie było Polski, więc wybrałem Niemcy, ale w adresie po miejscowości wpisałem Poland...
Dziwne jest to, że po ponownym zalogowaniu i zmianie kraju na other już nie mogę się zalogować na cig - canon - cały czas mam nieprawidłowe hasło. Gdy wpisuję nowe hasło przysłane na email też nie mogę się zalogować. Czyżby ta usługa była dostępna tylko dla mieszkańców wybranych krajów ?
W końcu i ja dostałem...
Wpłynęło 535 zł, bo mBank uznał prawie 14 euro kosztów zachodniego banku, czyli 5 dych w plecy...
Ale i tak super!