Bollywood powiadasz bije shit który serwuje nam polska TV - Kieślowskiego i Kurosawę też :lol:.
Wersja do druku
A jak czesto polska TV pokazuje te filmy? I ile razy mozna je ogladac?Cytat:
Zamieszczone przez Kolekcjoner
Przy tylu filmach kreconych w Bollywood jest tez duzo kolorowej sieczki, podobnie jak w produkcjach Hollywood. Kazdy znajdzie cos dla siebie :)
Odkad w samolotach jest dostepne po 200 filmow, tez czasami ogladam hinduskie produkcje i milo mnie zaskoczyly.
Ja tez, bardzo dobry film.Cytat:
Zamieszczone przez centur
...a sa tacy ;). Swego czasu byl bardzo popularnyCytat:
Ja bym poprosil, jak nie mozna tutaj to na priv. Ten cda to oficjanly/platny serwis, czy pirat jak kinoman?Cytat:
Jak ktos nie ma problemu z angielskim (i problemow z copyright ;)) to moze skozystac z youku. Tam mozna obejzec kazdy film.
Nazywanie Slamdoga czy Kahna(wtf??) kinem Bollywood jest (krzywdzącym) nadużyciem.
pisząc o 'polskim shicie w TV' mam mam myśli głównie tę bezwartościową papkę serwowaną w popołudniowej ramówce w postaci kretyńskich telenowel i fabularyzowanych dokumentów granych przez totalnych amatorów i amatorsko też filmowanych. Zresztą uważam że złota era polskich seriali tv upadła wraz z upadkiem komuny. Dziś tylko możemy pomarzyć o takich serialach jak "Dom", "Chłopi", "Janosik" czy "Czarne chmury" a godne uwagi seriale powstałe po 89 roku można policzyć na palcach jednej reki... Zresztą pomijając juz to, dziś byłby spory problem z odtwórcami głównych ról bo nie mamy "aktorów charakterystycznych"; może i ta młodzież ma jakiś talent ale wszyscy oni to albo cycusie picusie glancusie rodem z siłowni albo laseczki które ciężko od siebie odróżnić. W kwesti filmów jest ciut lepiej ale tu znowu to samo, na palcach jednej ręki można policzyć reżyserów którzy potrafią stworzyć naprawdę dobry film (np Smarzowski) .....
--- Kolejny post ---
tak szczerze to nie mam pojęcia, raczej pirat ale niczego nie ściągasz tylko oglądasz online więc to chyba nie jest niezgodne z prawem. W każdym razie jest bardzo dużo filmów w hd zarówno w 720p jak i 1080i i w naprawdę dobrej jakości czasami z tak wysokim bitrate'm że moje 20 MB łącze nie nadąża ......
--- Kolejny post ---
Slumdog i Khan to bollywodzkie produkcje choć z bollywoodziej extraklasy .......
jednak za mocno ekstrapolujesz. z faktu, ze z checia te 2 razy w roku obejrze sezon Game of Thrones dosc daleko jeszcze do wniosku, ze lykam cokolwiek, byle sie kroili mieczami badz zabili go i uciel 5 razy ;)
mnie w zasadzie dynda ten aspekt tematu, bo jak mi sie cos podoba, to mi sie podoba po prostu, nie interesuje mnie tegoz popularnosc. natomiast ogolnie tez nie jestem fanem masowych produkcji Hollywood i chetniej ogladam kino europejskie, ktore pozwala widzowi nie wylaczac mozgu. ostatnio mam na tapecie Skandynawie, z akcentem na Norwegie. z filmow, ktore obejrzalem bardzo mi sie podobaly:
Obywatel roku (2014) - Filmweb
Pod dnem (2013) - Filmweb
Kochanek krĂłlowej (2012) - Filmweb
Instynkt wilka - Gorzkie kwiaty (2007) - Filmweb (i inne z tej serii)
PodrĂłżuję sam (2011) - Filmweb
tego typu tytulow trzeba oczywiscie szukac samodzielnie i najczesciej dostepnosc jest kiepska (czasem biblioteka, czesciej po prostu torrenty). niestety poki co szanse na zmiane sytuacji sa male, bo nie ma Spotify dla kinematografii, wiec dzialkie kontroluja wielkie wytwornie zainteresowane gonieniem kasowych hitow w plastikowych pudelkach :(
Niedawno oglądałem norweski:Śniegi wojny.
Piloci niemieccy i angielscy z rozbitych samolotów muszą wspólnie ....
Mnie sie podobał.
Ja zaś dzisiaj rano spędziłem godzinę w poczekalni serwisu samochodowego i wysłuchałem (nie oglądałem, bo siedziałem tyłem) całego odcinka "Klanu". Intensywne przeżycie. Żaden Slamdog się nie umywa.