Cytat:
Zamieszczone przez gwozdzt
Przez te pare sekund przy zakladaniu obraczek ksiadz bywa najbardziej wyrozumialy (pod warunkiem ze jest jeden foto i jeden kamera max) i te kilka sekund blyskow seryjnych wytrzymuje.
Wersja do druku
Cytat:
Zamieszczone przez gwozdzt
Przez te pare sekund przy zakladaniu obraczek ksiadz bywa najbardziej wyrozumialy (pod warunkiem ze jest jeden foto i jeden kamera max) i te kilka sekund blyskow seryjnych wytrzymuje.
Hmm...
Z ksiedzem jest czasem dziwnie.... Raz byłem na jednym weselu i ksiądz powiedział, że moge robić wszystko (ale nie wolno mi wejsć za jego plecy (ciekawe po co?)), a jeden zrobił mi wykład kiedy co moge :/
Cytat:
Zamieszczone przez Zakk Wylde
Po to zeby miec zdjecie mlodych en face a nie "letko z boku" .
500zł = Canon 50mm f1.8 + pierścień mocowania Canon EF -> M42 + manualny obiektyw Jupiter 135mm f3.5 i (może!) jeszcze jeden Jupiter 200mm f4.0.
Na początek powinno wystarczyć. Lampę - na pewno warto kupić... Sam musisz zdecydować co Ci jest potrzebne. Pokaz jakieś przykładowe zdjęcia, to moze będzie mozna powiedzieć 'coś na temat' - gdzie dalej iść.
Zauważyłem, że zdecydowałeś się na zakup.Cytat:
To dobry wybór, ale gdybyś miał problemy z dostępnością, to podrzucam Ci linki do dwóch wątków, z których powinieneś się zorientować w czym jeszcze ewentualnie możesz się obracać przy kwocie 500zł.
http://canon-board.info/showthread.php?t=9967
http://canon-board.info/showthread.php?t=9972
Witam.
Gdzie moge znalesc lampę 420Ex? Szukam wszedzie i nie moge juz szukac bo nic :D
A jak znajdę to już kosztuje 699zł :(
Pozdrawiam
Allegro + cierpliwość :-)Cytat:
Po tyle są nowe (nieużywane). Musisz się zaczaić na używaną.Cytat:
A wyczuwając sytuację, już Ci polinkowałem powyżej w czym jeszcze możesz wybierać.
Witam!
Dzięki za linki... ale sadzę, że jesnak canon to canon. Słyszałem, że Metz też jest dobry ale.....
Właśnie widzę, że będęmusiał uzbroić się w cierpliwość. Jesli zas chodzi czy uzywka czy nówka to od początku szukałem sprzętu urzywanego.
Cytat:
Tyle, że musisz pamietać również o tym, że lampa (a zwłasza jej odbłyśnik - czy jak to się nazywa) też się zuzywa, nie jesteś w stanie poznać prawdziwego przebiegu lampy (niestety) a szkoda wydać oszczędności na coś co przestanie poprawnie działać na pierwszej imprezie. Z nowymi lampami jest o tyle źle że 500 pln niebardzo wystarczy, ostatnio kupiłem dyfuzor (150 pln) i też jestem zły bo to przecież cholerny kawałek plastiku. Jednak do fotografii (zwłaszcza w pomieszczeniach) polecam gorąco. Niektóre lampy mają fabrycznie zamontowaną namiastkę (np. 580) ale to jednak nie to samo. :roll:
Witam!
Wiem, że wszystko sie zużywa ale będę w dobrej myśli, że sprzęt który kupię bedzie dobry :)