Witam!
Bardzo lubię robić forki różnych rzeczy. Czasem to jakiś krajobraz czasem portrety. Ale najczęściej robię zdjęcia na ślubie (super amatorsko). Zdjęcia robiłem aparatem pewnego rodzaju dobrym jakim jest Fuji FinePix S602Z . Nie byłem jego posiadaczem, właścicielem tegoż aparatu był mój znajomy fotograf który dorobił sie dużego studia fotograficznego. Druga sprawą jest to, że ja bym sobie takiego Fuji nie kupiłbym gdyż denerwowało mnie to, że to była pospolita cyfrówka. Teraz zakupiłem sobie Canona 300D (teraz oznacza 3 miechy temu) Bardzo lubię obsługe tego aparatu, dodatkowym atutam jest to, że nie jest to sama cyfrówka. Wszyscy się śmieją, że nie moge robic filmów nim. Jak bym chciał robić filmy to bym sobie kupił kamerę a nie aparat, prawda? Zapłaciłem dużo (tak mi się tylko wydaje) 2700zł. Sprzedawca w firmie Canona w Krakowie powiedział, że ten model co os chce mi sprzedać posiada nie standardowy obiekty tylko jakiś leprzy. Nie mam zdjęcia tego obiektywu ale napisze wam co jest napisane na przedniej części obiektywu. Canon Zoom Lens EF-S 18-55 mm 1:3.5-5.6 i na czerwono USM. Czy to jest standardowy obiektyw w canonach 300D czy jednak sprzedawca nie nabił mnie w "butelkę". I czym się różni od stand.? Hmmm... troszku się zagadałem... więc pisze co chciałbym wiedzieć.
Chciałbym się zając fotografią zawodowo (to nie jest jakiś chwilowy zapał). Mój sprzęt to:
- Canon 300D,
- Obiektyw 18-55mm
- Karta Power ComactFlash 1 GB
- 3X akumulatory
- Czytnik kart 8 in 1 :P
- Wężyk spustowy z dżojstika amigowskiego :P
- Torba
- Filtr UV
- Stary Zenit EM z starą lampą błyskową National Pe-205
Pytanie: Co bym jeszcze potrzebował do tego zestawu abym robił ciekawe zdjęcia. Mogę przeznaczyć na to ok 500zł. Myślałem nad drukarką foto Canon CP510.
Proszę o pomoc.
Zakk wylde :P