Odp: nieuwzgledniona gwarancja na migawke(1d) brak czesci !!! pomocy
Ja w dniu wczorajszym szukałem opcji wymiany migawki w Canonach w Google i natrafiłem na serwis z Bydgoszczy zadałem im pytanie ile i napisano mi koszty wymiany zarówno na używana jak i nową - nic nie pisano o braku części.
proszę się zapoznać bo odpisywali komentarzami na swojej stronie nie znam tego serwisu ale odpowiedź od nich jednoznaczna była że wykonują więc ekipa z Żytniej leci w kulki chyba z kolegą któremu powiedziano że nie ma części a mnie że normalnie wymieniają
Serwis aparatów Canon w Bydgoszczy odpowiedź na zapytanie
znowu ciekawa sprawa serwis w Bydgoszczy twierdzi że można wymieniać same lamerki cytat"Można też wymienić same lamelki wtedy cena jest niższa." a u mnie wymieniono wszystko a tylko lamelki były uszkodzone
dziekuje Koledzy za zaangazowanie w temat.
Zbieram to do kupy i zaladuje petarde jeszcze raz na Zytnia. Tym razem juz na pełnej - i tak nie mam nic do stracenia.
tak na marginesie wczoraj kolejny extreme - gwiazdy 1d mkII na iso 1250 sigma 10-20 pelna dziura i naswietlanie 25s. Tylko tutaj nie ma tej wady migawy ;/
pozdrawiam
Dziś natrafiłem na ciekawy zapis na jednej z aukcji dot. 1d2N tej oto treści :
W aparacie 14 stycznia 2014 r. serwis Canona CSI Foto i Video na ul. Żytniej w Warszawie bezpłatnie wymienił cały mechanizm migawki. Serwis wystawił stosowny dokument o wymianie. Od tamtego czasu zrobiłem nim tylko kilkadziesiąt zdjęć aby sprawdzić, że na pewno wszystko działa poprawnie, ale i przez sentyment do kultury pracy i niepowtarzalnego dźwięku migawki. De facto jest to więc aparat z nowym wnętrzem i z wyczyszczoną matrycą.
Aparat odkupiłem w maju 2012 roku od kolegi, który kupił go nowego w Stanach i bardzo go szanował, bo wiedział za co zapłacił. Ja obchodziłem się z nim równie ostrożnie.
wnioski nasuwają się same :) http://img19.allegroimg.pl/photos/or...8/4036895823_6
Czekam co Żytnia odpowie.
Napisz proszę.
Ja też jestem ciekaw jak z tego wybrną, ale nie odpuszczaj :)
Coś wiadomo w tej sprawie?
witam
Troche to trwało ale po kontakcie do CANON-POLSKA gdzie przedstawiłem problem oraz zasugerowalem iz sprawa jest "nagłośniona" na niniejszym forum, nastąpił cud. Wyglada na to że części sie znalazły i bedzie wszystko wymienione. W piątek wysłałem sprzet ponownie na Zytnia (na ich koszt), w poniedzialek rano mieli to na biurku. Dzisiaj dzwonilem do Canona jak sprawy sie maja i otrzymalem odpowiedz ze wszystko ok procedury wymiany ruszyly i ... mam z serwisem na Zytniej wogole juz nie gadac ;)) Bedac niedowiarkiem szampana odpale jak mój bączuś wróci ...
pozdrawiam Forumowiczów.
niestety tak trzeba działać w naszym pięknym kraju ;)
masakra!
Dobrze, że się udało :) mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze :D
Po prostu SUPER
Trzeba zapamiętać tą ścieżkę, bo np mnie i innym może się przydać.
W końcu ten model jest dość popularny i nawet teraz pod pewnymi względami bezkonkurencyjny.