Oczywiście DruHa! Sorry!
Wersja do druku
Oczywiście DruHa! Sorry!
w przypadku sigm 70-200/2,8 i 100-300/4 bez zastanowienia wybrałbym 100-300/4. Miałem oba szkła i 70-200/2,8 DG było do d... kompletna lipa!! a 100-300/4 rewelacja... jednak zdecydowałem, że wybiorę 100-400/4,5-5,6 L IS :) to był dobry wybór lecz drogi... :|
A ja juz kupilem 70-200 f/4 "L".... Jutro dostawa do domu. Dzieki za pomoc!
No to supcio - podziel sie wrazeniami - bo za jakis czas tez czekac mnie bedzie dokladnie taki sam problem do rozwalenia.Obecnie rowniez sklaniam sie ku 70-200F4L nochyba, ze naczytam sie jakiegos "SPAMU" w necie , ktory to bedzie wstanie mnie odwiesc od niego (a mam nadzieje, ze tak sie nie stanie)8)Cytat:
Zamieszczone przez Roqfort
Zaczarowala mnie szybkoscia autofokusa, jego trafieniem w punkt, ostroscia w calym zakresie ogniskowej i fajnej kolorystyce... Reszta szkiel poszla w odstawke... Wlacznie z moim Tamronem 24-75/2.8. Zawsze wiedzialem ze tele to moje najukochansze szkla pod sloncem. A to jest jak Cindy Crawford :-)
Chyba zapadlem na "L" Fever ;)
Dalem 420 funtow wraz z siedmioletnia gwarancja EU. Kupilem na e-bay. Szklo przyszlo z USA.
Uwazam ze to byl jednak najlepszy wybor. Wiem ze wielu uwaza ze zdjecia z Sigmy beda podobne, ale jak dlugo bedzie trzymala swoje parametry? Elka wyglada jak fragment goleni kola Jumbo-Jeta. Ma szpetny szaro-bialy kolor, ale od momentu kiedy wzialem ja do reki wiedzialem ze to jest solidny kawal japonskiej roboty... Po prostu... PRO
Na razie pozdrawiam :)
no przynajmniej sie do ebaya przekonales :)
Bo wzialem od goscia ktory reklamowal sie ze jest z UK. Mial 98% pozytywow. Kiedy zalicytowalem, okazalo sie ze to....ruski z Amsterdamu :-)Cytat:
Zamieszczone przez asterix
Mialem pelne gacie, ale zaryzykowalem. Napisal mi ze bedzie w poniedzialek, i... bylo :-)
Samo szklo kosztowalo 380 funtow. Reszta to transport, ubezpiecznie i dodatkowa gwarancja (jako opcja).
Uwazam ze przy tak silnej zlotowce i tej cenie L-ki, nie ma sie co zastanawiac, zwlaszcza ze schodza jak woda w kiblu. Nawet na rynku wtornym ciezko ja dostac, wiec zawsze mozna ja sprzedac...
Chcialem kupic w sklepie Jessops w Londynie (potentat w UK), kazali mi czekac ok. 6 tygodni albo dluzej. Cena u nich to niecale 500 funtow. ;-)
Pozdrawiam!
yep na szklach lepszej klasy zazwyczaj snie nie traci wiele przy oddawaniu na rynek wtorny
Dzień trzeci...
Spałem z moją eLką... Żona choć niezadowolona, zgodziła się spać na podłodze... :-)
woow. mi moje eLżunia też się podoba.. ale żeby od razu zamieniać na nią żonę... hmmmm ryzykowne... grozi śmiercią głodową... :D. Niech Ci się dobrze "znosi"