Odp: Canon 70-200L USM czy Tamron 70-300 F/4-5.6 DI VC USD?
gdyby te tamrony były takie cudowne to szkla c zbierały by kurz na polkach...a mimo ze as trzy razy droższe to sprzedają się wyśmienicie
jak zależy ci na jakości kupujesz l ,jak gonisz w piętkę to kupujesz tamrona albo inna sigmę i udowadniasz wokoło jaki zrobiłeś cudowny deal i po co przepłacać
świeżo kupiłem te 70-300 l całkiem tanio i jestem pod wrażeniem tego "przepłaconego" produktu
Cytat:
Zamieszczone przez
arra
le za 70-200 4IS nie licząc telekonwertera mogę kupić 3 Tamrony.
dokup jeszcze program hdr i będziesz sklejał obrazek z 3 tamronow w jedno fajne zdjęcie
Cytat:
Zamieszczone przez
kaindox
1300zł w stosunku do 1700zł za używkę nie jest tak dużą dysproporcją...
Proszę Cię... nie pisz bzdur i porównuj uczciwie - nowy vs nowy.
Inaczej takie porównanie jest IMHO bezwartościowe.
Cytat:
Zamieszczone przez
kaindox
a stabilizacja nie przydaje się aż tak często, jakby się mogło wydawać... chyba że ktoś foci budynki za pomocą tele
Hmmm... ciekawe. Może masz "stalowy uchwyt" w swoich rękach, ale mi by się przydała w moim 70-200 nie raz.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
gdyby te tamrony były takie cudowne to szkla c zbierały by kurz na polkach...a mimo ze as trzy razy droższe to sprzedają się wyśmienicie...
Tak samo jak Tamrony, Sigmy i inne alternatywy.
Pozdrówka!
Cytat:
Zamieszczone przez
kaindox
1300zł w stosunku do 1700zł za używkę nie jest tak dużą dysproporcją a stabilizacja nie przydaje się aż tak często, jakby się mogło wydawać... chyba że ktoś foci budynki za pomocą tele
Jest to jakiś pomysł, ale w mobilnym tele obiektywie, uwierz mi, stabilizacja to podstawa i przydaje się bardzo często, zdecydowanie częściej nawet niż +100mm, zwłaszcza gdy chcesz zrobić fotkę na f=8 z założonym polarem, a statywu oczywiście brak. Gdyby nie to to to Tamron bez VC kosztuje 550PLN, a więc nadal 3x mniej.
Cytat:
Zamieszczone przez
dziobolek
Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
gdyby te tamrony były takie cudowne to szkla c zbierały by kurz na polkach...a mimo ze as trzy razy droższe to sprzedają się wyśmienicie...
Tak samo jak Tamrony, Sigmy i inne alternatywy.
słuszna uwaga bo
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
jak gonisz w piętkę to kupujesz tamrona albo inna sigmę
dla większości użytkowników głównym wyznacznikiem jest tylko i wyłącznie cena
u nas ceni się bylejakość co widać dookoła
Proszę bardzo: Tamron contra Canon 70-200/4 (po jednym zdjęciu):
i żeby było lepiej widać:
- - - Updated - - -
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
...
dla większości użytkowników głównym wyznacznikiem jest tylko i wyłącznie cena
u nas ceni się bylejakość co widać dookoła
Normalnie farmazonisz - daj proszę przykład.
jacek73,
ogólnie - jes, ale nie załapuję, o co chodzi w tym przykładzie (fotki)
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Normalnie farmazonisz - daj proszę przykład.
Daj spokój - odpuść.
Kolega ładnie pracuje na odpowiednią "plakietkę" lub dwie, których nazwy tu wymieniać nie będę
Cytat:
Używana 2-letnia eLka wytrzyma więcej niż nówka Tamron i akurat o to jestem gotów się założyć więc porównanie nie takie bezwartościowe.
Słyszałeś o odklejających sie gumach, luzujących się tubusach? a o utracie wartości w Tamronach? nie? no widzisz a ja to wszystko przerabiałem. Na używanej eLce nie straciłem nic, a nawet zyskałem na wartości :)
Cytat:
Zamieszczone przez
dziobolek
A to czemu? Jak najbardziej zasadne, jak kupno nowego taniego auta kontra używanego.
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Trzeba pamiętać, że wśród Tamronów są egzemplarze lepsze i gorsze. Ten z linkowanego testu jest zdecydowanie z tych drugich.
Jak ja kocham takie teksty. Zamiennik XXX jest fantastyczny, tylko musisz mieć szczęście z trafieniem na sprawny egzemplarz.
Cytat:
Zamieszczone przez
Rav.M
Z jednej strony jakość i solidność Lki, z drugiej obiektyw nawet nieco tańszy, ze stablilizacją, mający bardzo dobre opinie w testach
Sam sobie odpowiedziałeś, przecież.
Cieszę się.
Pamiętaj, że nie tylko o Tamrony/Sigmy tu chodzi, ale też niejeden model Canona tak ma, że trzeba przebierać.